1.034.177

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gink Károly (1922-2002) - 300 fénykép az életműből

300 photos from the Oeuvre

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Folpress Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 330 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 28 cm x 24 cm
ISBN: 963-216-969-7
Megjegyzés: 300 fekete-fehér, egészoldalas fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A felejtés ellen
Albumunkkal a kortárs magyar fotográfia kiemelkedő alakjára emlékezünk. A válogatásnál elsőként azt a százhúsz fényképet vettük figyelembe, melyeket még Gink Károly választott ki, halála előtt nem sokkal, életmű kiállítására készülve. Ezt egészítettük ki Az én világom és a Portrék című albumból kiemelt művekkel, a Mikrokozmosz-sorozat 8 darabjával, valamint számos ritkán vagy egyáltalán nem publikált alkotással. Mindez csupán a jéghegy csúcsa. A Gink-életmű ennél sokkal gazdagabb. Ezt a felbecsülhetetlen értéket megőrizni, feltárni, és nyilvánosságra hozni a magyar fotótörténészek feladata. Miként az is, hogy a művek pontos keletkezési idejét és címét megnyugtatóan tisztázza. Bízunk benne, hogy készül egy, a szerzőhöz méltó életrajz, amely harag és részrehajlás nélkül mutatja be a ma még sokak emlékezetében ellentmondásoktól terhes pályát. A mi szerényebb célunk az, hogy e gazdag életműből készült válogatással küzdjünk a felejtés ellen.

Gink Károly

Gink Károly műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gink Károly könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv