844.610

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Dante és a halál mozaikja

Misztikus nyomozás a középkori Firenzében

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 317 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-370-171-3

Fülszöveg

Firenze, 1300. június 15. Dante Alighierit még csak pár órája választották meg a város priorjává, amikor az éjszaka közepén szörnyű hírrel ébresztik: a Szent Júdásnak szentelt templomban megöltek egy embert. Arcára forró meszet öntöttek. Ambrogio mesterről, a híres mozaikkészítőről van szó, aki olyan művön dolgozott, melynek eltűntek a vázlatai. Ki lophatta el őket? És miért ölték meg ilyen bestiális módon a kézművest, aki senkinek se ártott? Így kezdődik a valaha élt legnagyobb költő alászállása a város legsötétebb poklaiba. OIyan emberekkel és eseményekkel szembesül, amikről nem feledkezik meg a Pokol megírásakor sem. Egy kaland, melynek helyszínei a szennyes tavernák, ahol a "Harmadik Mennybolt" baljós körének művelt entellektüeljei tartják összejöveteleiket; a nyomorúságos söpredék búvóhelyei, ahol gyakran megfordulnak VIII. Bonifác és a német-római császár kétes erkölcsű küldöncei; a bordélyházak, amelyekben a gyönyörű és erotikusan rejtélyes Antilia táncol.

A római... Tovább

Giulio Leoni

Giulio Leoni műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Giulio Leoni könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem