kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Bevezetés | 1 |
| Irodalmi áttekintés | 4 |
| Oxidáció lugos közegben | 7 |
| Meghatározás rézsó oldat segítségével | 8 |
| Meghatározás káliumhexacianoferrát /III./ segítségével | 16 |
| Meghatározás egyéb fémsókkal | 17 |
| Oxidáció hipohalogenitekkel | 19 |
| Oxidáció savas közegben | 24 |
| Kísérleti rész | 27 |
| A felhasznált glukóz tisztaságának ellenőrzése | 27 |
| A bróm és nátriumhipobromit reakciója glukózzal | 35 |
| A hipobromit feleslegének hatása a meghatározásra | 50 |
| A higitás befolyása az oxidációra | 52 |
| A mérőoldat stabilitása | 53 |
| Glukóz meghatározása | 57 |
| A módszer pontossága | 59 |
| Az oxidációs termék azonosítása | 60 |
| Glukonsav és glukóz papirkromatográfiás elválasztása | 61 |
| Egyéb oldózok meghatározása | 65 |
| Penicillintáptalaj cukortartalmának mghatározása | 66 |
| Irodalom | 69 |