A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Novella

Szerző
Fordító

Kiadó: Kner Izidor könyvnyomtató
Kiadás helye: Gyoma
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 26 oldal
Sorozatcím: Monumenta Literarum
Kötetszám: 9
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Goethe "Novelle" cimű novelláját 1828-ban irta. Sajtó alá rendezte, mint a Monumenta Literarum sorozatának 9. számát, Király György. Nyomtatta és kiadta Kner Izidor könyvnyomtató Gyomán, 1922-ben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Kora reggel sürü őszi köd takarta még a hercegi palota tágas udvarát s a ritkuló fátylon keresztül már többé-kevésbbé ki lehetett venni - kit lóháton kit gyalog - sürgő... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Kora reggel sürü őszi köd takarta még a hercegi palota tágas udvarát s a ritkuló fátylon keresztül már többé-kevésbbé ki lehetett venni - kit lóháton kit gyalog - sürgő összevisszaságában az egész vadásznépet. Meg lehetett különböztetni a legközelebb állókat, amint serény munkájukat végezték; meghosszabbították, rövidebbre fogták a kengyelt, puskát és tölténytarsolyt nyújtogattak egymásnak, megigazították borztarisznyájukat, a kutyák pedig türelmetlenségükben ezalatt majd hogy magukkal nem vonszolták azokat az embereket, akik porázon tartották őket. Itt-ott egy-egy paripa is élénkebben ficánkolt; vagy tüzes természete ösztönözte vagy sarkantyúval ösztökélte lovasa, akiben még itt a félhomályban is volt annyi hiúság, hogy mutogassa magát. Valamennyien azonban a herceget várták, aki fiatal nejétől búcsúzkodott s tovább maradt a kelleténél.
Csak nem rég keltek egybe, de máris érezték azt a boldogságot, amely együtt jár a lelkek összhangjával; élénk és tevékeny természete volt mindkettejüknek; örömest osztoztak egymás hajlamaiban és törekvéseiben. A herceg atyja még megérte azt az időpontot, - s hasznot is húzott belőle, amikor az emberek tudatára ébredtek annak, hogy az állam minden polgárának kötelessége egyforma iparkodásban tölteni az idejét, s hogy kinek-kinek a maga módja szerint kell egyformán tevékenykedve és alkotva előbb vagyont gyűjtenie s csak aztán élveznie. Hogy ez milyen eredménnyel járt, az ép e napokban derült ki, amikor megtartották a kirakóvásárt, mely egyébként országos vásárnak is beillett volna. A herceg tegnap lóháton végigvezette nejét a felhalmozott áruk nyüzsgő sokasága között s felhívta a figyelmét arra, hogy a hegyvidék épen ezen ponton lép szerencsés csereviszonyba a síkfölddel;módjában állt, hogy ott a helyszinén figyelmeztesse országának ipari termelésére. Vissza

Goethe

Goethe műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Goethe könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv