| Előszó | 12 |
| Gaby Guzek | |
| Az ismeretlen gombás betegségekről | 15 |
| Egyetlen ok, sokféle tünet | 16 |
| A legtipikusabb tünet - az általános betegségérzet | 16 |
| Hasonlóan tipikus: több betegség egyszerre | 17 |
| Mi okozza a sok különböző tünetegyüttest | 17 |
| A gomba-barátunk és ellenségünk | 19 |
| A gombák közös tulajdonságai | 19 |
| Bizonyos gombák kórokozók | 20 |
| A patogén gombákról | 21 |
| Élesztőgomgák | 21 |
| Penészgombák | 22 |
| Dermatophytonok | 22 |
| Fertőzésforrások | 23 |
| Testünk a gombák paradicsoma | 24 |
| A gombás betegségek felismerése | 30 |
| A parazitizmus | 27 |
| A mikotoxinok | 27 |
| A gombák betegségek felismerése | 30 |
| Fájdalmas puffadás | 30 |
| Nehéz légzés, szívpanaszok | 30 |
| Fájdalmas viszketés a végbéltájon | 31 |
| Kellemetlen bőrjelenségek | 31 |
| Kínzó éhségérzet, túlsúly | 31 |
| Emésztési zavarok | 32 |
| Májkárosodás | 32 |
| Krónikus hüvely- és hólyaggyuladás | 33 |
| Ízületi és izomfájdalmak | 33 |
| Tompa fáradtságérzet, koncentrációs zavarok | 34 |
| Szexuális zavarok | 34 |
| Bőr- és hajzsírosodás | 34 |
| Tünetlista a gombás betegségek tünetei | 36 |
| A gombás betegségek rizikófaktorai | 37 |
| Antibiotikumok | 37 |
| Táplálkozás | 37 |
| Fogamzásgátlók | 38 |
| Immungyengeség, krónikus betegségek | 39 |
| Kortikoszteroidok | 39 |
| Tünetlista: a gombás fertőzés rizikófaktorai | 40 |
| Az immunrendszer | 41 |
| Az immunrendszer működése | 41 |
| Az immunrendszer veszélyeztető tényezők | 42 |
| Az immunrendszer alkotórészei | 43 |
| Hibás immunreakciók | 44 |
| Az allergia | 44 |
| Éltetőallergia | 44 |
| Élelmiszerallergia | 45 |
| Légúti allergia | 45 |
| Diagnózis a rotációs étrend segítségével | 46 |
| A krónikus betegségek és a gomba | 47 |
| Diabetes (Cukorbetegség) | 47 |
| Psoriasis (pikkelysömör), neurodermitis | 48 |
| Fejkorpa | 48 |
| Zsír-anyagcserezavarok, szív- és keringési elégtelenségek | 49 |
| Reuma | 49 |
| Ízületi gyulladás | 50 |
| Köszvény | 50 |
| A kezelést megelőző diagnózis | 51 |
| Forduljunk orvoshoz! | 51 |
| Mit nyújthat a természetgyógyász orvos? | 52 |
| Mit nyújthat a természetgyógyász? | 52 |
| Vajon megfelelő-e a kezelés? | 53 |
| A gomák nyomában | 54 |
| Laboratóriumi diagnosztika | 54 |
| Vérvizsgálat | 57 |
| A laboratóriumi módszerek hibalehetőségei | 58 |
| Gyógyszeres kezelés | 60 |
| A kezelés mindig kombinált | 60 |
| A klasszikus Nystatin | 60 |
| Az emésztőrendszer kezelés | 62 |
| Szisztémás kezelés | 63 |
| Bőrgomba elleni porok, tinktúrák, samponok | 63 |
| A kezelés menete | 64 |
| Az első hét teendői | 64 |
| A második hét teendői | 65 |
| A harmadik héttől | 65 |
| Mi a teendő, ha a fertőzés visszatér? | 66 |
| Alternatív és kiegészítő terápia? | 67 |
| A bélflóra regenerálása | 67 |
| Az immunrendszer erősítése | 68 |
| Homeopátiás módszerek | 69 |
| Végre egészséges vagyok! | 71 |
| Elisabeth Lange | |
| Gombaellenes diéta | 73 |
| Gyógyítás és megelőzés az egészséges táplálkozás segítségével | 73 |
| Gyógyító étrend | 74 |
| Miért fontos a diéta? | 74 |
| Nehezítsük meg a paraziták dolgát! | 75 |
| Ajánlott élemiszerek | 76 |
| Mit ne együnk | 78 |
| A csábító cukor | 80 |
| A cukorról, sajnos, le kell mondanunk | 80 |
| Minden szénhidrát cukortartalmú! | 81 |
| Kis cukorlexikon | 81 |
| Ballasztanyagokkal a gombák ellen | 84 |
| Hogyan hatnak a ballasztanyagok a gombákra? | 84 |
| Milyen ballasztanyagot vegyünk? | 86 |
| Az egészséges reggeli | 87 |
| És a kenyér? | 87 |
| Milyen kenyeret ehetünk? | 87 |
| A savanyú tészta a legjobb | 88 |
| Reggelizzünk müzlit | 88 |
| A diétás müzli | 88 |
| Fungimüzli | 89 |
| A teljes tápértékű gabonamagvak | 90 |
| A gabonafélék előnyös tulajdonságai | 90 |
| Búza, tönköly, aszalt tönköly | 90 |
| Rozs | 91 |
| Zab | 91 |
| Hajdina | 91 |
| Köles | 92 |
| Árpa | 92 |
| A gabonafélék főzése | 93 |
| Gabonás ételek - receptek | 94 |
| A lisztekről | 100 |
| Melyik liszt a megfelelő? | 100 |
| Liszttípusok | 100 |
| Saját őrlés | 101 |
| Sok zöldséget és főzeléket! | 102 |
| Egészséges, gyógyít és még finom is | 102 |
| Nyersen vagy főzve? | 103 |
| Az idénynek megfelelő salátát | 103 |
| Saláta- és főzelékreceptek | 104 |
| A hüvelyeseket nem szeretik a gombák | 121 |
| Ötletek a hüvelyesek elkészítéshez | 121 |
| Hüvelyesek - receptek | 122 |
| A burgonya - ideális eledel | 131 |
| Burgonyás ételek -receptek | 132 |
| Az elmaradhatatlan(?)hús? | 144 |
| Az egészséges húsfogyasztás | 144 |
| Vegyi anyagok a húsokban | 145 |
| Mustár cukor nélkül | 145 |
| Húsételek - receptek | 146 |
| Finomított olajok | 148 |
| A hidegen sajtolt olajok | 149 |
| A zsiradék megválasztása | 155 |
| A hal előnyei | 157 |
| Halételek - receptek | 158 |
| A tojás | 164 |
| A tojás és a koleszterin | 164 |
| Tojásételek - receptek | 166 |
| Finom mártások | 177 |
| Mártások - receptek | 178 |
| Tejtermékek | 186 |
| Jó-e a joghurt? | 186 |
| A savanyú tejtermékek | 186 |
| A tejszín | 186 |
| A sajtok és a diéta | 187 |
| Tejes ételek - receptek | 188 |
| Édességek, cukor nélkül | 189 |
| A mesterséges édesítőszerekről | 189 |
| Gyümölcsöt se! | 189 |
| Édességek - receptek | 191 |
| Italdiéta | 199 |
| Mennyit igyunk? | 199 |
| Mit ihatunk? | 199 |
| Ásványvíz-, gyógyteák, kávé-, bor, sör | |
| Italok - receptek | 201 |
| Krónikus betegek gombaellenes diétája | 204 |
| A cukorbetegek gombaellenes diétája | 204 |
| A köszvénybetegek étrendje | 205 |
| A reumás betegek kérdéséről | 206 |
| Ha a vér zsír- vagy koleszterintartalma túl magas | 206 |
| Élesztő- és penészgomba-allergia | 208 |
| Sütés-főzés élesztő nélkül | 208 |
| Tésztafélék - receptek | 209 |
| Élesztőmentes levesek - receptek | 218 |
| Előre elkészített levesek | 220 |
| Mérgező hatású gomák az ételekben | 221 |
| Mikotoxinok az ételekben | 221 |
| Mikotoxinok a húsban és a tejben | 221 |
| Ha penészes - dobjuk ki | 222 |
| Óvintézkedések a háztartásban | 222 |
| Egészséges táplálkozás - hosszú távon | 224 |
| Mindent mértékkel | 224 |
| Az immunrendszer karbantartása | 225 |
| Függelék | |
| A receptek mutatója | |