kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Champignon Union |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 220 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-00-6135-x |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrált. |
| Bevezető | 7 |
| Világszínvonalon: Magyar gombaipari létesítmények a 21. századnak | 11 |
| Champignon Union Alapanyag-gyártó Komplexum (Tök) | 13 |
| Gombahűtú- és Csomagolóközpont (Budatétény) | 21 |
| Főszereplő a csiperkegomba | 27 |
| Ismeretlen kezdetek | 43 |
| Gombatermesztés az ókori Európában | 45 |
| A magyar gombatermesztés első korszaka (1840-1920) | 55 |
| Európa legjelentősebb termelői között (1926-1944) | 67 |
| Dr. Makó és Társa Mikológiai Laboratóriuma (Budatétény) | 69 |
| Suppan Champignon Kultúrák (Budatétény) | 71 |
| "Hogy készítsük az élelmiszerek királyát, a nemes gombát?" | |
| A termesztett csiperke első magyar nyelvű receptgyűjteményének (1923) hasonmása | 81 |
| Ünnepi válogatás világhírű szakácsmestereink és gasztronómusaink gombás ételeiből | 107 |
| Konyhai útmutató | 187 |
| Különleges táplálék | 201 |
| A csiperke aromája és húsának jellege | 203 |
| A csiperke tápértéke, gyógyító hatása és különös "hatóereje" | 211 |
| Receptkereső | |
| Levesek, levesbevalók: Mártások, főzelékek, köretek; Saláták; Tésztás gombaételek; Önálló gombaételek; Gombás ételek: zöldségekkel, sajttal és túróval, tojással, halakkal, szárnyasokkal, sertéshússal, borjú- és marhahússal, bárány- és ürühússal, vadhúsokkal; Gombakivonatok | 217 |