1.027.874

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyar szó regénye

Szerző

Kiadó: Magyar Téka
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: A borítólapot Hámori Gyula rajzolta. Nyomtatta Athenaeum, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A MAGYAR SZÓ REGÉNYE egyben a magyar nyelv, stílus, irodalom története, könnyed, szellemes és mégis tanulságos módon mutatja be a magyarság múltját, a társadalmi fejlődés korszakait. Megvilágítja költőink, íróink kapcsolatait korukhoz, a múlthoz és jövendőhöz. Részesei leszünk az író nagy élményének, mely minden magyar ember közös élménye: a magyar nyelv ezer csodája. Sok benne a próza, igen sok a vers, hol történet, hol költészet. Van benne regény is és dráma. Szokatlan hangú könyv ez, mely regényszerű, mindig lebilincselő formában tárja fel á magyar írók műhelytitkait. - A mű érdekesebb fejezetei: Vadászat öt és félezer évvel ezelőtt. Egy mai napilaptól Árpád fejedelem reggelijéig. Akik fecsegtek a templomban. Egy szó életrajzregénye. A színház szókincse. Magyar író, aki nem tud magyarul. Béna táncosok. Talajgyökér és társai. Van-e érthetetlen vers? Szóból ért a magyar ember.

Gombos László

Gombos László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gombos László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv