Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Görög-magyar szótár

A gimnáziumi olvasmányokhoz

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Pápa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 299 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Görög  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Szerkesztette Dr. Földy József gimn. tanár. Nyomatott a főiskolai könyvnyomdában, Pápán.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A M. Kir. Vallás- és Közoktatásügyi Miniszter Úr 1927. évi november hó 11.-én kelt 70.640. sz. rendelete a görög nyelvi oktatás tananyaga tekintetében a megelőző állapothoz képest lényeges... Tovább

Előszó

A M. Kir. Vallás- és Közoktatásügyi Miniszter Úr 1927. évi november hó 11.-én kelt 70.640. sz. rendelete a görög nyelvi oktatás tananyaga tekintetében a megelőző állapothoz képest lényeges változtatásokat hozott. E változtatások a heti óraszám emelésével kapcsolatban az olvasmányi anyag lényeges kibővítésében nyilvánultak meg. A tanterv e lényeges megváltoztatása szükségessé tette a megváltozott viszonyokhoz alkalmazkodó görög-magyar szótár szerkesztését, minthogy az elmúlt évek folyamán több oldalról hangzottak el panaszok az irányban, hogy a görög nyelvi oktatást lényegesen megnehezíti a megfelelő iskolai szótár hiánya. Ezen a hiányon akarok segíteni a jelen szótárral. A szerkesztés folyamán feldolgoztam mindazon anyagot, mely „Jírka: Szemelvények Xenophon és Herodotos müveiből", „Marót-Wagner: Szemelvények az Odysseiából, Szemelvények Homeros Iliasából", „Gerecs-Mészáros: Görög lírai anthologia, Sophokles Antigone" c. tankönyvekben föl van véve, azonkívül Platóntól: Apologia, Gorgias, Paedon 53-66; Aristoteles: Poétika 4-18; Politika: IlI. 10, IV. 4. 6; Nikomachosi Etika: I. 2-4, 6-7; II. 4-6; VI. 3-7; IX. 9; X. 7; az újszövetségi Szentírásból pedig a következő részeket: Máté ev. 5-7; Lukács ev. 8, 15-16; János ev. 14-15; Szt. Pál: I. korinthusi levél 13.
Könyvemet igen tisztelt Kartársaim szives figyelmébe és jóindulatába ajánlom azzal, hogy az esetleges hiányokra vonatkozó jóakaratú megjegyzéseiket a szótár javítása érdekében mindenkor köszönettel fogadom.
Pápa, 1931. május havában.
Dr. Földy József. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem