1.031.345

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyar irodalom rejtvényei

Feladatok, megoldások 3 szinten

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Ventus Libro Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím: Kvízfolyam
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-615-5240-65-2
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves játszótársunk! Több szempontból is rendhagyó kvízkönyvet tart a kezében. Sorozatunk kötetei mindig egy-egy témát járnak körül - ezúttal a magyar irodalom érdekességei, fölemelő és humoros... Tovább

Előszó

Kedves játszótársunk! Több szempontból is rendhagyó kvízkönyvet tart a kezében. Sorozatunk kötetei mindig egy-egy témát járnak körül - ezúttal a magyar irodalom érdekességei, fölemelő és humoros pillanatai, kiemelkedő alakjai szerepelnek a fejtörő feladványokban.
Valamennyi kötetünk három részből áll. A kérdéskörrel most ismerkedők számára Kezdő fejezetünk kínál szórakoztató - és reményeink szerint: megválaszolható! - kérdéseket. Ezt követi a Haladó rész, már valamivel csavarosabb tematikával. Akinek pedig ez sem elég, azt várja Mester fokozatunk, amelyben már valóban nehéz, de talán épp a legérdekesebb kérdések következnek. A megoldások - az egyszerűség kedvéért - mindig közvetlenül az adott fejezet után találhatók.
Nemcsak a kötetek felépítésében, a feladatok összeállításában is újdonságra törekedtünk a megszokott kvízekhez képest - a különböző játéktípusok ötvözésével. A hagyományos „kérdésfelelet"-ek mellett nyelvi játékok, keresztrejtvények, párosítók és úgynevezett kakukktojások szerepelnek. A válaszokban, megoldásokban kerülni igyekeztünk az „adathalmokat" - inkább az érdekességekre, az egyszerűbb és megjegyezhető tudnivalókra koncentráltunk. A rejtvények közti szünetekben pedig, pihentetőül, a rejtvények „főhőseiről", íróink, költőink életéről, legendás műveik születéséről olvashatnak színes történeteket.
Köszönetet mondunk Fogarasi Noéminak, Telegdi Lászlónak és Kerekes Istvánnak, akiknek hathatós segítsége nélkül ez a kötet nem állt volna össze így. „A játszótársunk, mondd, akarsz-e lenni?" - tesszük föl a kérdést Kosztolányi verse nyomán (hogyan is hangzott az eredeti sor?). Kedves Olvasónk, tarts velünk! Vissza

Fülszöveg

„A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?" - teszi fel a kérdést Kosztolányi Akarsz-e játszani? című versének kezdő sorában. Az olvasónak erre a játékos kedvére alapozva adjuk kézbe kvízkönyvsorozatunk, a Kvízfolyam második kötetét, amely a magyar irodalom érdekességeit kínálja fejtörőiben.
Napjainkban, a televíziós, rádiós, internetes játékok idején is helye van a kvízkönyvnek. Mert itt vissza lehet lapozni egy-egy kérdésre, a válaszadási határidőt tetszés szerint lehet változtatni, és mert ezt a könyvet egyforma haszonnal forgathatják, akik egyedül teszik próbára tudásukat, ismereteiket - és kisebb-nagyobb társaságok is, amelyek versenyezhetnek a segítségével. Az egyes témakörökhöz tartozó kérdéseket és feladatokat három kategóriába soroltuk - kezdő, haladó és mester-, az általunk megítélt nehézségi fok szerint. Hogy egy feladvány mennyire könnyű vagy nehéz, az persze viszonylagos. Közhely, de igaz: aki tudja, annak könnyű, aki nem, annak nehéz. A rejtvények közti „szünetekben",... Tovább

Fülszöveg

„A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?" - teszi fel a kérdést Kosztolányi Akarsz-e játszani? című versének kezdő sorában. Az olvasónak erre a játékos kedvére alapozva adjuk kézbe kvízkönyvsorozatunk, a Kvízfolyam második kötetét, amely a magyar irodalom érdekességeit kínálja fejtörőiben.
Napjainkban, a televíziós, rádiós, internetes játékok idején is helye van a kvízkönyvnek. Mert itt vissza lehet lapozni egy-egy kérdésre, a válaszadási határidőt tetszés szerint lehet változtatni, és mert ezt a könyvet egyforma haszonnal forgathatják, akik egyedül teszik próbára tudásukat, ismereteiket - és kisebb-nagyobb társaságok is, amelyek versenyezhetnek a segítségével. Az egyes témakörökhöz tartozó kérdéseket és feladatokat három kategóriába soroltuk - kezdő, haladó és mester-, az általunk megítélt nehézségi fok szerint. Hogy egy feladvány mennyire könnyű vagy nehéz, az persze viszonylagos. Közhely, de igaz: aki tudja, annak könnyű, aki nem, annak nehéz. A rejtvények közti „szünetekben", pihentetőül a rejtvények „főhőseiről", íróink, költőink életéről, legendás művek születéséről olvashatnak színes történeteket.
Játékra fel! Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv