1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A rengeteg zarándokai

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 245 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 22 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tizenkét fekete-fehér képtáblával, és a szöveg közt Szürke Bagoly rajzaival illusztrálva. Írta Grey Owl (Szürke Bagoly) a "Két kicsi hód" és a "Vadon fiai" szerzője. Fővárosi Nyomda Rt. nyomása. Jogosított kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

SZÜRKE BAGOLY, a közelmúltban elhúnyt kanadai félvér-indián, ebben a könyvében megírta életének legfontosabb szakaszát és azokat a nagy horderejű élményeket, amelyek őt, a vadon hű fiát, vadászból... Tovább

Előszó

SZÜRKE BAGOLY, a közelmúltban elhúnyt kanadai félvér-indián, ebben a könyvében megírta életének legfontosabb szakaszát és azokat a nagy horderejű élményeket, amelyek őt, a vadon hű fiát, vadászból és vadfogóból az üldözött vad barátjává védelmezőjévé tették. Ez volt életének értelme, bizonyára azért kellett születnie, hogy elvégezze ezt a nemes, szép munkát, S amikor elvégezte és a kódok védelmét biztos alapokra helyezte, elment az "Örök Vadászmezőkre".
A hód Északamerika, sőt az egész világ egyik legérdekesebb, legértelmesebb és legrokonszenvesebb - s egyben legüldözöttebb, legboldogtalanabb állatja. A pénzéhes kalandorok ezrével pusztították, szinte teljesen kiirtották, a legkönyörtelenebb módszerekkel, szívtelen gonoszsággal. Szürke Bagoly úgy érezte, hogy helyre kell hoznia ezt a bűnt és életét habozás nélkül e feladat szolgálatába állította, kockáztatva ezzel, hogy feleségével együtt nyomorúságot, nélkülözést kell vállalnia, hiszen addig az egyetlen mesterség, amelyhez értett, a vadfogás, s elsősorban a hódvadászat volt. De amikor egyszer igazságnak, kötelességnek ismerte meg feladatát, nem törődött többé semmi mással, csak azzal, hogy minden erejével diadalra segítse az igazságot. Ezért örökértékű írás ez a könyv. Mert egészen mindegy az, milyen kicsiny vagy milyen nagy cél vezeti az embert: egyedül az a fontos, hogy a cél tiszta és nemes legyen és hogy az ember, ha kell, még az életét is szíves-örömest adja oda az igaznak megismert célért. Vissza

Tartalom

Előszó7
Touladi
Prológus11
Hogyan diadalmaskodott Anahareo15
Uj felelősséget vállalunk35
Zarándokútra kelünk48
Touladiba érkezünk68
Átvergődünk a Csüggedés Mocsarán77
Felépül a tanya96
MacGinnis és MacGint104
Karácsonyt ünnepelünk117
A szakadék legmélyén132
A Hódnép Királynője
Anahaero elhagyja Touladit149
Áttelelünk a Királynővel161
Uj társ érkezik181
A sötét óra és a hajnal201
Elhagyjuk a Rawhide-tavat214
A zarándokút végetér233
Epilógus242
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv