1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Elefántország

Afrikai vadásznaplójegyzetek/1932-33, 1933-34

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 260 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: A címlap hiánya miatt a könyvészeti adatok nem beazonosíthatóak. Számos fekete-fehér, egész oldalas fényképfelvétellel és egy kétoldalas térképpel illusztrálva. Az Athenaeum r. t. könyvnyomdája nyomása.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Első vadásznaplóm, a »Csui!» megjelenése óta kétízben jártam Afrikában. 1932-33 telén öt hónapot, 1933-34 telén pedig ötödfél hónapot töltöttem Kenya Tanganyika és Uganda vadonságaiban.
Ezen... Tovább

Előszó

Első vadásznaplóm, a »Csui!» megjelenése óta kétízben jártam Afrikában. 1932-33 telén öt hónapot, 1933-34 telén pedig ötödfél hónapot töltöttem Kenya Tanganyika és Uganda vadonságaiban.
Ezen útjaimon is vezettem a »Csui!»-hoz hasonló részletes naplót, azonban nem bocsátom a nyilvánosság elé azért, mert sok benne a már elmondottak ismétlése, ezt pedig rossznéven venné az olvasó.
Mert ő, teljes joggal, újat akar. Újat és lehetőleg minél borzalmasabbat. Az olvasóközönség egy része - mégpedig, sajnos a nagyobbik része - elvárja attól az afrikai naplótól, hogy ne spóroljon a hajmeresztő kalandokkal, a lépten-nyomon leselkedő halálveszedelmekkel. Miféle afrikakönyv ez, - mondja méltatlankodva - hiszen még a hátam sem borsózik tőle!
Pedig hát az ilyen expedíció bezzeg nem mindennap hoz szenzációt. Mi odalent, hálistennek, hétszámra is megvagyunk a legkisebb hátborsózás nélkül.
Mégsem únjuk el magunkat. Nemcsak vadászni és fényképezni lehet ott. Van ott egyéb teendő is. Nagyszerűen el lehet szórakozni, mondjuk egy hangyaállam vagy akár egy kiválasztott hangyaegyed munkálkodásának megfigyelésével, egy szép madár tarka tollazatában való gyönyörködéssel; nem okvetlen szükséges, hogy nap-nap után elefántot vagy oroszlánt kergessen az ember. Vissza

Tartalom

Bevezető7
A civilizációmarta Afrika11
A bongó nyomában17
Az elefántvadászat sem fenékig tejfel27
Az afrikai állomásfőnök gondjai34
A csodadoktor46
Betegség67
Mégegy bongó-kísérlet75
A nagykudu77
Áldozati reggeli104
Termiták109
Karácsonyi elefántvadászat120
Bivalyos nap137
Bivalytalan nap150
Oroszlánvadászat fényképezőgéppel166
A szitutunga206
Oroszlánok226
Elefántcsont240
Kendőlobogtató256
Térkép263

Gróf Széchenyi Zsigmond

Gróf Széchenyi Zsigmond műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gróf Széchenyi Zsigmond könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv