1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A filmelméletek története I-II.

Kézirat

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Magyar Filmtudományi Intézet és Filmarchívum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 480 oldal
Sorozatcím: Filmművészeti könyvtár
Kötetszám: 8-9
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 300 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az első filmelmélettörténeti kézikönyvet tartja kezében az olvasó. A filmművészet alig ötven éves. (Nem egyidős a filmmel, mint technikai találmánnyal, hanem fiatalabb annál.) S ha a filmművészet alig ötven éves, akkor a filmművészetről szóló elméleti és esztétikai fejtegetések történetének még fiatalabbnak kell lennie. Ez szükségszerű. A filmről, mint jelenségről csak akkor lehet írni, ha már vannak filmek, s a filmről, mint művészetről is csak akkor szólhatunk, ha vannak művészi filmek. Esztétikát nem lehet előre gyártani és minden olyan kísérlet, ami előre kiagyalt elmélethez próbálja igazítani a filmművészet eleven, lüktető életét, kudarcra van ítélve. Az első filmesztétikai fejtegetések akkor születtek, amikor az emberiség haladó tudósai először vették észre, hogy a filmeket létrehozó rendezők és más alkotók tudatosan törekednek műalkotások létrehozatalára, vagyis az objektív valóság elemeit saját elképzelésük szerint új valósággá rakják össze, mozgásábrázolás segítségével.

Guido Aristarco

Guido Aristarco műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Guido Aristarco könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv