A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Mesterszakácsok gázon főzött mesterművei (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Az egyik szerző, Nemeskövi Dénes által dedikált példány. Színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Kedves Olvasó!3
Földes József
Házias csirkegombócleves8
Hideg tejfölös zöldbableves8
Bakonyi betyárleves11
Káposztás bableves csülökhússal11
Hideg tejszínes eperleves12
Belga parasztleves12
Kínaikel-saláta13
Zellersaláta13
Zsenge töltött tök kapormártással14
Zellerszív hollandi mártással14
Zöld csirág Bernadette módra16
Spagetti Giuseppe módra16
Lazacfilé kapros tökben sütve17
Fogasfilé hideg tejszínes kaporral17
Pontypörkölt túrós csuszával18
Gombás harcsaszelet18
Májusi karalábé csirkehússal töltve19
Kapros rántott ponty újburgonyával19
Zöldborsós csirkegulyás20
Karfiolos csirkepaprikás túrós galuskával20
Meleg libamáj tócsnival23
Serpenyőben sült, ropogós csirkecomb23
Káposztás almával töltött libacomb24
Székely libacomb vaslábosban24
Erdélyi töltött káposzta26
Rézi néni pecsenyéje26
Borjúmáj roston szalonnák zöldbabbal28
Borjújava kevert salátával28
Pusztasteak29
Bugaci vegyes pörkölt savanyú hagymával29
Hátszín nyárs laskagombával31
Füstölt sonka Elisabeth Taylor módra31
Bélszín borsban sütve32
Bélszínsteak amerikai rakott burgonyával32
New Orleans-i beefsteak33
Faszénen sült bérszínlángos zöldvajjal33
Csárdatokány36
Libamájjal töltött fürj36
Gemenci fácánleves37
Borszorkány kehely37
Garaczi János39
"Aratógulyás" bográcsban főzve40
Keménylebbencs (slambuc) bográcsban40
Újévi torosleves lúdgége tésztával41
Nádudvari galambleves41
Alföldi bárányleves42
Magyaros nyúlraguleves42
Erdészsaláta43
Juhsajtos vitaminsaláta43
Parasztsaláta44
Hagymás babsaláta44
Fogasfilé Santa Maria45
Csukapaprikás galuskával45
Tejfölös törpeharcsa diszkoszban48
Halászlé szabadban48
Kakaskirály rétestésztában49
Zalai jércebecsinált49
Nyárson sült, töltött csirke50
Kemencében sült libamáj50
Libamáj tejszínes gombamártással52
Töltött pulykamell52
Kemencében sült malac55
Parázson sült flekken55
Sertéscsülök kenyértésztában56
Kofapecsenye56
Töltött malac, hordóskáposztával58
Pusztaspíz muskotályos mártással58
Sertésborda tanya módra61
Sertéscsülök csárdás módra61
Töltött vesés héjában sült burgonyával62
Szilveszteri korhelykáposzta62
Ökörsütés63
Csángópecsenye64
Vörösboros marhapörkölt bográcsban64
Marhafarokleves velős derelyével66
Birkahúsleves66
Birkapörkölt bográcsban67
Nyársonsült bárány67
Tűzdelt báránygerinc tavasziasan68
Parlagi töltött galamb68
Falusi galambhúsos tál69
Nyúlgerinc tramini mártásban69
Kemencés kapros túrós lepény70
Tejespite barackízzel70
Rácsos almás lepény72
Gullner Gyula73
Egytálleves74
Bográcsgulyás74
Hideg, töltött kecsege finomfüvekkel77
Párolt fogas "Sabayon" mártással77
Kalocsai jércemell78
Tűzdelt pulykamell idény körítéssel78
Gesztenyével töltött pulyka79
Libamáj parajlevelekben tokaji mártással79
Borjúérmék papírban sütve81
Borjúmirigy tavaszi körítéssel81
Paprikás borjúdió kelvirággal82
Borjújava Duna módra82
Borjúgerinc zöld spárgával83
Zöldséges töltött borjúszegy83
Borjúcsülök párolt fejes salátával86
Borjúpörkölt galuskával86
Pácolt, bőrös malaccomb sült banánnal87
Káposztás tésztával töltött malac87
Pácolt, bőrös malaccomb magyarosan88
Sertésérem három pürével88
Kolozsvári töltött káposzta90
Brassói aprópecsenye, "ahogy én készítem"90
Csabai sertéskaraj piros káposztával92
Bácskai sertésborda92
Eszterházy rostélyos93
Párolt cigányrostélyos93
Tormás hús94
Marhaborda friss erdei gombával94
Sóban sült hátszín, király krítéssel95
Csongrádi hálós bélszín95
Savanyú marhasült rösztikével96
Bélszínfilé budapest módra96
Rozmaringos báránygerinc97
Bárányszeletek parázson97
Tárkonyos bárány99
Párolt báránycomb99
Narancsos őzcomb100
Fogoly vörösborban, birsalmával100
Fürjek brokkolival párolva102
Körözött friss, leveles tésztában102
Hradszky Judit105
Eperfantázia torta106
Joghurttorta eperrel106
Narancsos túrótorta108
Pándi torta108
Almatorta hercegnő módra109
Ribizlitorta109
Máktorta110
Citromtorta110
Vegyesgyümölcstorta111
Édes töktorta111
Gyümölcs tartlette113
Töröklepény113
Kapros-túrós pite114
Barackos vagy szilvás lepény114
Szegedi meggyes lepény 115
Kókuszrolád115
Gyümölcsös szavarin116
Alaszka roll116
San Remo szelet118
Apácafánk gyümölcs118
Gyümölcskenyér120
Bombakülönlegesség120
Angol asztalt szilvás felfújt121
Karamellpuding121
Rétespuding123
Nagymama kedvence123
Banánkoszorú124
Frankfurti grillázskoszorú124
Csokoládérolád125
Csokoládédélice125
Márványkalács127
Gesztenyés croque-en-bouche127
Platántorta128
Karnevál rudacskák128
Vilmoskörte-különlegesség129
Tokaji krémszelet129
Whiskytorta132
Narancsos mákparfé132
Csúsztatott palacsinta133
Beigli133
Nemeskövi Dénes137
Chawan mushi138
Nebayaki udon138
Mexikói fehérbableves141
Brazil fehérbableves141
Brazil zöldségkrémleves142
Kagylókrémleves142
Cikóriakrém-leves143
Turbolyaleves143
Salátástál konyhafőnök módon144
Hagymaleves144
Fantáziasaláta146
Brazil rizs146
Paradicsomos gombasaláta148
Rókagomba-saláta148
Nizzai saláta149
Vadmalackocsonya149
Fürjtojással töltött húsgombóc150
Tatárhús150
Tésztában sült borjúpástétom152
Chosen zuke154
Zöldséges rétes154
Halszeletek bahiai módon155
Borsos csirke155
Frangó fritó com molho á carioca157
Mexikói csirke157
Borjúragu Ensopádó módra159
Tonkatshu159
Soga-yaki160
Sertésjava Dorint módon160
Sertéssült dona Benta módon162
Tejfölös ököruszály finom fűszerekkel162
Göngyölt marhafelsál163
Feijoada completa163
Bajor Pickelstein-ragu164
Nyúlérmék laskagombával164
Márványsajtkrémes édesköménygumó166
Őzborda Széchenyi módra166
Vörösboros vadmalac167
Fűszerekkel kevert sajtok167
Körözött167
Körözöttel töltött paprika167
Borsos sajt168
Finomfüves sajt168
Diós sajt168
Tóth András169
Tavaszvirágleves170
Ravioli170
Badija171
Zsemletojás pakora171
Töltött padlizsán172
Kapros-gombás fogasszelet172
Fogasfilé Florentin módra174
Kecsege tiszamenti módra174
Lisszaboni serpenyős rizs175
Borjúborda kalocsai módra175
Borjúfilé grúz módra176
Töltött borjúcsülök176
Königsberger Klopp178
Csongrádi hálós szűzsült178
Dorozsmai szűzfalat180
Hálós sertéskaraj180
Töltött sertésborda181
Sertésjava győri módra181
Sertéscsíkok madrasi módra182
Lanchasteri hotpot182
Birka kebab183
Birkahússal töltött uborka183
Birkahússal töltött káposzta184
Mazsolás-rizses báránysült184
Báránysült pásztor módra186
Sztárai jércemell186
Bolognai csirke187
Nápolyi töltött csirke187
Szecsuári tésztás csirke190
Stita zsazs190
Csirketikka192
Tandori csirke192
Csirke pakora193
Csirkecomb bangkoki módra193
Csirkesurry194
Yaki-tori194
Töltött galamb hálóban196
Svéd töltött libacomb196
Bakonyi töltött pulykamell199
Gesztenyével töltött libacomb199
Főzési tanácsok200
Sütési idők203
Takarékossági, biztonsági tanácsok204
A konyha fűszerei206
Fűszerkeverékek / Képek jegyzéke210
Tárgymutató211
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv