791.941

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Tudomány és technika az agrár- és élelmiszergazdaságban

International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business - ICoSTAF2008 - Összefoglalók/Proceedings

Szerző

Kiadó: SZTE Mérnöki Kar
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 367 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  Angol 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-482-676-8

Tartalom

Fenyvessy József: A juhtej alkotóelemei az újabb vizsgálatok alapján19
Sipos Péter - Pongráczné Barancsi Ágnes - Boros Norbert - Mezei Zoltán - Győri Zoltán: Őszi búza lisztek feldolgozási lehetőségeinek vizsgálata alveográfos és extenzográfos paramétereik alapján24
Markovics Erzsébet - Véha Antal - Gyimes Ernő: Búzaminőség-vizsgálati módszerek statisztikai elemzése34
Pongráczné Barancsi Ágnes - Mezei Zoltán - Győri Zoltán: Őszi búza lisztek extenzográfos paramétereinek vizsgálata38
Nótin Beatrix - Máté-Stéger Mónika - Barta József - Judit Ivanics - Emőke Kerkai: Antioxidánsokban gazdag gyümölcslevek előállítása és szerepe az egészséges táplálkozásban42
Jankóné Forgács Judit - Sréterné Lancz Judit - Dr. Németh Antal: A baromfiágazat állategészségügyi helyzete, különös tekintettel az állományok szalmonella fertőzöttségére47
Balázs P. Szabó - Véha Antal: Fajtabúzák reológiai jellemzőinek meghatározása kvázi statikus mérési eljárással50
Csanádi József - Horváth H. Zsuzsanna - Fenyvessy József - Hodúr Cecília: Zsírgolyócskák méreteloszlásának vizsgálata tehén-, és kecsketejben61
Kovács T. Erzsébet: Minőségi tésztaipari termékek tradicionális és nem tradicionális előállítási lehetőségei
Mezei Zoltán - Pongráczné Barancsi Á. - Győri Z. - Csapó J.: Takarmány- és közepes minőségű búzafajták nyersfehérje-, és aminosavtartalmának összefüggései84
Takacs-Hajos Maria: Cékla bioaktív anyagai és lehetséges szerepe a humán táplálkozásban88
Zeke Ildikó - Balla Csaba - Kapás László: Cukrászati termékek hőfizikai és reológiai jellemzőinek vizsgálata és viselkedésük a kriogén fagyasztás esetében90
Bajúsz Ildikó: Awassi és három cigája fajtaváltozat tejének Kls vizsgálata és a juhtej Kazein francióinak elválasztása RP-HPLC módszerrel98
Zsuzsa H. Horváth: Búza őrlemények színmérése105
Osbáth Nikoletta - K. Kerti-Badakné: Leveles sütőipari termékek reológiai tulajdonságainak tanulmányozása111
Németh Szilvia - Ficzek Gitta - Végvári György - Gergő Sándor - Szalay László - Tóth Magdolna: Kajszi fajták cukor- és savfrakcióinak meghatározása az érés során HPLC módszerrel125
Sári Csaba - Koncz Ágota - Christopher Guyot: A transzglutaminász enzim állománymódosító hatása a tejfehérje gélekre127
Koncz Ágota - Pásztor Klára - Huszár-Krisztina Horti: A joghurttej zsírtartalmának hatása a termék gélszilárdságára130
Varga László - Varga Fruzsina: Az abszorpciós spektrumanalízis módszerének alkalamzása az élelmiszerszínezékek vizsgálatában132
Margit Mester Ficzek - Elisabeth Kállay - Monika Stéger Máté - L. Lelik - G. Bujdosó - M. Tóth: Az ásványi anyag tartalom változása meggyfajták gyümölcseiben az érési idő alatt135
Judit Tarek-Tilistyák - J. Agócs - Z. Dinya - E. Máthé: Olajipari melléktermékek élelmiszercélú hasznosíthatósága138
Judit Tarek-Tilistyák - Z. Dinya - M. Szathmáry - E. Máthé: Sütőolajok oxidatív stabilitásának vizsgálata141
Zs. Csanádi - K. Bélafi-Bakó - L. Gubicza - M. Habulin: Glicerin-mono-sztearát nem hagyományos közegben történő biokatalitikus előállításának vizsgálata148
Győri Zoltán: Agrotechnikai tényezők hatása étkezési burgonyafajták minőségére155
Ács Péterné - Matuz János - Kertész Zoltán - Cseuz László - Bóna Lajos - Falusi János - Kovács Zsuzsa - Dávidházi Erika: Szegedi búzafajták minőségének jellemzése a pannon minőségi kritériumok tükrében157
Csanádi József - Hodúr Cecília - Fenyvessy József: A kecsketejhez adott víz és tehéntej kimutatásának problémája162
Mikáczó Andrea - Hajós László: "Az élelmiszeripari vállalkozások túlélési stratégiája a minőségmenedzsmentrendszerek útvesztőjében"167
Bodor Péter - Tóth Magdolna: Több betegséggel szemben ellenálló alma fajtajelöltek virágzásfenológiai és termékenyülésbiológiai jellemzői 2008-ban169
Gyenis János - Elisabeth Pallai-Varsányi - Tóth Judit: Nagy nedvességtartalmú hőérzékeny anyagok szárítása inert töltetes gejzír szárítóban183
Igor Gáspár - Koris András - Csanádi József - Vatai Gyula: Műveleti paraméterek visszatartásra kifejtett hatásának vizsgálata tejsavó mikroszűrésénél189
Hornyák László: Aromaanyagok kinyerése modell oldatokból pervaprosációs membránon191
Banvolgyi Szilvia - K. Savas Bahceci - Erika Bekassy-Molnar - Vatai Gyula: Gazdaságos eljárás vörösbor értékes anyagainak koncentrálására194
Hodúr Cecília - Kertész Szabolcs - Csanádi József - Szabó Gábor - Lászó Zsuzsanna: Klasszikus és vibrációs membránszűrő összehasonlítása az édessavó besűrítése során198
Hartyáni Piroska - Cserhalmi Zsuzsanna - Dalmadi István - Dávid-Balázs Kántor - Marianna Tóth-Márkus - Ágnes Sass-Kiss: Pef kezelt gyümölcslevek vizsgálata202
Beszédes Sándor - Kertész Szabolcs - László Zsuzsanna - Szabó Gábor - Hodúr Cecília: Mikrohullámú technika alkalmazásának lehetőségei a szennyvíziszapok kezelésében204
Horváth Szabina - Román András - Erika Békássy-Molnár - Vatai Gyula: Cukoroldatok ozmózisos besűrítésének vizsgálata nanoszűrő membrán alkalmazásával208
Szép Angéla - Kertész Szabolcs - Beszédes Sándor - László Zsuzsanna - Szabó Gábor - Hodúr Cecília: Pektináz és celluláz bontás hatása a reverz ozmózisra212
Czukor Bálint: "Alma nyersanyag mikrohullámú vákuumszárítása"215
Vatai Gyula - Feramuz Ozdemir - Erika Bekassy-Molnar - Banvolgyi Szilvia - Aron Kozak - Horvath Szabina - Ayhan Topuz - Nedim Tetik - Hilal Sahin - Cuneyt Dincer - Kubra Sultan Ozdemir - Mehmet Torun - Kiss István: Piros ribizli lé besűrítése többfokozatú membrán műveletekkel és a termékek analitikai vizsgálata224
Mészáros György - Véha Antal: Tejipari szennyezettségű műanyag ládák és rekeszek folyadéksugaras tisztításának vizsgálatai233
Endrődy Tamás - Gyeviki János - Sárosi József - Véha Antal - Tomán Péter: Pam elemekkel működtetett síkbeli humanoid robotkar automatikus és tanítható célbavezetéssel235
Toman Péter - Gyeviki János - Endrődy Tamás - Sárosi József - Véha Antal: Pneumatikus izom vizsgálatára alkalmas kísérleti berendezés tervezése238
Tóth Lajos: Hűtőegységek motorjainak vizsgálata rezgésdiagnosztikai módszerrel242
Sárosi József: Mérési adatok gyűjtése és tárolása244
Nagy Elemérné - Hampel György: Az élelmiszerbiztonság informatikai kihívásai247
Fabulya Zoltán: Számítógépes szimuláció alkalmazása konzervek hőkezelésekor250
Hagymássy Zoltán - Ágnes Gindert-Kele: Szárvágó fejlesztése és vizsgálata252
Ágnes Gindert-Kele - Hagymássy Zoltán: Röpítőtárcsás műtrágyaszóró: elméleti és kísérleti szórásképek összehasonlítása254
Patay István - Gulyás László: A megújuló energiaforrások helye, szerepe az energiaellátó rendszerekben264
Nógrádi Sándor: Új NIR/NIT applikációs lehetőségek a gabona- és bioenergia ipar termékeinek vizsgálatához267
Sallai László: Energiatermelés céljából végzett kofermentációs kísérletek újabb eredményei273
Molnár Tamás: Deponiagáz termelés kommunális hulladéklerakó telepen275
Vida Adrienn - Raáb Olivér: A biodízel alkalmazásának makrokörnyezeti jellemzői Magyarországon278
István Péter Szabó: Hatékony energiatárolás napkollektoros rendszerekben280
Fodor Dezső: Napenergia hasznosítás koncentráló kollektorral281
Kollár Kitti - Ökrös Imre: A biomassza gazdasági összefüggéseinek áttekintése az Európai Unió főbb tagországaiban285
Törőcsik Viktória - Egri Zoltán - Tánczos Tamás: A megújuló energiaforrások szerepe a fenntartható fejlődésben289
Papp Imola - Kecser Gabriella: Élelmiszeripari és agrármérnök hallgatók munkaerőpiaci ismeretei, elhelyezkedési elvárásai291
Szűcs István - Balogh Viktória: Állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának főbb tendenciái az elmúlt 20 évben296
Szakály Zoltán - Széles Gyula - Szigeti Orsolya - Szente Viktória: Fogyasztói szokások és attitűdök vizsgálata a funkcionális élelmiszerek piacán299
Szigeti Orsolya - Szente V. - Polereczki - Totth G. - Szakály Z.: Mit jelentenek a hazai fogyasztók számára a hagyományos magyar élelmiszerek? - fogyasztói preferenciák elemzése kvantitatív kutatási módszerrel302
Szente Viktória - Széles Gyula - Szakály Zoltán: Fogyasztói hiedelmek és a bizalom megítélése ökoélelmiszereknél305
Polereczki Zsolt - Szigeti O. - Szente V. - Totth G. - Szakály Z.: Differenciált közösségi marketing stratégia a hagyományos magyar élelmiszerek piacán - lehetőségek a hazai termékek védelmének érdekében307
Edina Vincze-Lendvai: Fogyasztási szokások a kecsketej és - termékeinek piacán312
Olsovszkyné Némedi Andrea: Marketing kihívások elemzése a felsőoktatásban315
Fülöp Nikoletta: Fiatalok táplálkozási szokásai Magyarországon324
Vajda László - Kisérdi Imola - Molnár Pál: "Globális kihívások és regionális válaszok a 2009. évi élelmiszer- és agrárgazdasági világfórumon Budapesten"324
Zsótér Brigitta: Mezőhegyes a második világháború és a rendszerváltás közötti időszakban328
Szabó Ferenc: A szegedi hulladékgazdálkodási projekt tulajdonosi háttere331
Tóth István Tibor: Fenntartható mobilitás, élhető település? Közlekedésfejlesztési koncepció kritikája333
Kis Krisztián: Hódmezővásárhely micro-region337
Részvétel és partnerség a hódmezővásárhelyi kistérség leader-programjának stratégiai tervezési folyamatában
Véha Antal - Balogh Sándor: Áttekintés a harmadik generációs kényelmi élelmiszerek piacáról344
Gál József: Logisztikai folyamat értelmezése a vadhús példáján keresztül347
Czagány László - Horváthné Almássy Katalin - Edina Vincze-Lendvai: Az egészséges táplálkozás közgazdasági kérdései349
Horváth József: Korszerűség és vertikális koordináció a hazai sertéshús-termelésben352
Panyor Ágota: Az ökológiai gazdálkodás piaci helyzete az Egyesült Királyságban356
Gősi János: Magyarország konvergencia programjai359
Horányi Beatrix - Kozma Tímea: Az élelmiszeripari kis- és középvállalkozások versenyképessége363
Csehné Papp Imola PhD - Mikáczó Andrea PhD: A bolognai végzettség érvényesülése és anomáliái a munkaerőpiacon366
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tudomány és technika az agrár- és élelmiszergazdaságban
Állapot:
4.400 Ft
2.200 ,-Ft 50
11 pont kapható
Kosárba