Lexikonok témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Egy asszony élete

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 223 oldal
Sorozatcím: Kincses Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.

Fülszöveg

Óvakodjék a szomorúságtól, mert a szomorúság bűn. Különleges gyönyörűségekkel kábít, s könnyen megkívánjuk... - így inti egyik levelében a fiatal Maupassant-t mestere. Flaubert. Maupassant mégis sok változatban írta meg a szomorúságot, mert mikor szembetalálkozott az élet fájdalmas igazságtalanságaival, nem tudott lemondani róla, hogy papírra ne vesse őket. Milyen reménykedőn fut neki az életnek Jeanne, az Egy asszony élete hősnője. Csupa bizalom és lángolás, vágy és érzékiség ez a fiatal asszony, éppen csak felszállni készül - és máris lezuhan: csalódik a férjében, csalódik az emberi tisztességben, a vallásban, az álmaiban, és ami a legfájdalmasabb: a fiában.
A nagy francia író nem csupán szomorú, de igaz életet rajzol meg, és a háttérben művészi erővel bontakozik ki a pontos, tiszta társadalomrajz képe: Jeanne mögött lassan süllyed a merev, értelmetlenné vált hűbéri világ, előtte pedig siváran és érzéketlenül emelkedik ki a mohó, önző polgári kor.

Guy de Maupassant

Guy de Maupassant műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Guy de Maupassant könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Egy asszony élete Egy asszony élete Egy asszony élete Egy asszony élete Egy asszony élete

A védőborító kissé elszíneződött, belső oldala javított. A védőborító és a borító enyhén töredezett.

Állapot:
610 ,-Ft
3 pont kapható
Kosárba