kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Szerzői magánkiadás |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 236 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | 2 |
| A MAZDAZNAN Elmélete és gyakorlata | 3 |
| Bevezetés | 12 |
| JANUÁRI tennivalók | 13 |
| A hideg elleni védekezés módszerei | 13 |
| Hogyan készíthetünk jó kenyeret | 13 |
| Receptek vöröslisztből | 14 |
| Néhány hasznos étel télidőben | 16 |
| A megfázás megelőzése | 17 |
| A téli konyha | 17 |
| Bio élelmiszerek beszerzési helyei | 20 |
| FEBRUÁRI tennivalóink | 21 |
| Tisztulás, tisztítás | 21 |
| A bőr működésének élénkítése | 22 |
| A böjtidőszak kezdete | 23 |
| A tavaszi láz | 24 |
| Télvégi lehetőségek a konyhában | 24 |
| MÁRCIUSI tennivalóink | 26 |
| A márciusi böjtidőszak teendői | 26 |
| A testápolás böjtidőben | 28 |
| A konyha átvizsgálása | 29 |
| HÚSVÉT után | 32 |
| ÁPRILISI tennivalóink | 34 |
| A tavaszi tisztítás fontosabb elemei | 35 |
| A bélápolás fontosságáról | 37 |
| Az áprilisi konyha | 37 |
| MÁJUSI tennivalóink | 40 |
| A test ápolása májusban | 41 |
| A májusi konyha | 44 |
| JÚNIUSI tennivalóink | 48 |
| A táplálkozás átalakítása júniusban | 48 |
| A testápolással kapcsolatos teendőink | 50 |
| A konyha és az étkezés júniusban | 52 |
| JÚLIUSI tennivalóink | 55 |
| Táplálkozás a forró nyárban | 56 |
| A test ápolása | 57 |
| A naponsült kenyér készítése | 59 |
| A nyárvégi kánikula konyhai teendői | 66 |
| SZEPTEMBERI tennivalóink | 70 |
| Az őszi átalakuláshoz való alkalmazkodás | 71 |
| A testápolás őszeleji feladatai | 73 |
| Konyhai teendőink az egészség érdekében | 75 |
| OKTÓBERI tennivalóink | 78 |
| Az ősz táplálkozási teendői | 78 |
| A testápolás a hűvösre fordult időjárásban | 81 |
| A tejesbúza-kenyér készítése | 83 |
| Októberi konyhai tennivalók | 83 |
| NOVEMBERI tennivalóink | 86 |
| A nedves, hideg idő táplálkozási ellensúlyozása | 87 |
| A testápolás és a hideg idő | 90 |
| A konyha működése | 91 |
| DECEMBERI tennivalóink | 94 |
| A konyhában alkalmazandó vezérelvek | 94 |
| A téli testápolás | 98 |
| A téli konyha | 101 |
| Post scriptum | 103 |
| II. kötet | |
| I. Rész | |
| INTUS SUS CEPTIÓ elve | 4 |
| Intő szózat | 4 |
| Anyag, mint substancia | 8 |
| A hústáplálkozás jellemzői | 10 |
| A táplálkozás fokozatai | 13 |
| A rothadás, erjedés | 15 |
| A hibás életvitel követelményei | 20 |
| II. Rész | |
| Az emberi táplálékok | 23 |
| Gabonafélék | 24 |
| Zöldség és főzelékfélék | 28 |
| Hüvelyesek | 31 |
| Gyümölcsfélék | 32 |
| Bogyók | 36 |
| Diófélék | 37 |
| Fűszerek | 38 |
| Részletezés | |
| Ánizs, Cayenne, Curry | 40 |
| Chili | 41 |
| Gyömbér, kömény | 42 |
| Szerencsedió-virág, szegfűszeg | 43 |
| Sáfrán, kurkuma | 44 |
| Zellermag, mustárpor, rozmaring | 45 |
| Sassafrass, paprika, vanília | 46 |
| Fahéj | 47 |
| Ibolyagyökér, tamari | 48 |
| Tárkony, koriander, kardamom | 49 |
| Bazsalikom, majoranna, lestyán | 50 |
| Csombor, apor, édesgyökér | 51 |
| Fokhagyma | 52 |
| Olajok, zsírok | 54 |
| Olívaolaj | 55 |
| Napraforgó, kókusz, kukoricaolaj | 56 |
| Mák, repce, szezám, levesolaj | 57 |
| Csicsóka | 58 |
| Gabonafélék | |
| Búza | 59 |
| Tönkölybúza | 61 |
| Rozs, árpa, zab | 62 |
| Hajdina | 63 |
| Rizs, kukorica | 64 |
| Köles | 65 |
| Szezám | 66 |
| A zöldségfélék jellemzői | 67 |
| Káposzta | 69 |
| Karfiol, tarlórépa | 70 |
| Tökfélék, cukkíni, patiszon | 71 |
| Uborka, retekfélék | 72 |
| Répafélék | 73 |
| Spárga, feketegyökér, torma | 74 |
| Paprika, rebarbara | 75 |
| Zöldborsó, zöldbab | 76 |
| Padlizsán, sárgadinnye, articsóka | 77 |
| Tejeskukorica | 78 |
| Sóska, spenót | 79 |
| Endívia, zeller | 81 |
| Paszternák, hagymafélék | 82 |
| Póréhagyma, fokhagyma | 84 |
| Zsázsa | 85 |
| Burgonya | 86 |
| Gombák | 89 |
| A gyümölcs- és zöldségkombinációkról | 92 |
| Gyömölcsök | 94 |
| Alma | 96 |
| Körte | 99 |
| Cseresznye | 100 |
| Szőlő | 101 |
| Mirebóna | 103 |
| Szilva, barack | 104 |
| Őszibarack, ringló, paradicsom | 105 |
| Naspolya, avokádó | 107 |
| Ananász, gránátalma | 108 |
| Datolya, mangó, papaya | 109 |
| Olíva, citrancs, narancs | 110 |
| Citrom | 111 |
| Füge | 113 |
| Banán | 114 |
| Bogyós gyümölcsök | 116 |
| Szeder, földieper | 117 |
| Feketebodza, áfonya, borókabogyó | 118 |
| Málna, ribizli | 119 |
| Csipkebogyó, kökény, galagonya | 120 |
| Eper, egres | 121 |
| A vízről | 122 |
| A víz mérése | 123 |
| A desztillált víz | 124 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.