| Bevezetés | 7 |
| A gyermekétkeztetés helye a társadalmi étkeztetésben | 9 |
| A gyermekélelmezés társadalmi jelentősége | 10 |
| A gyermekétkeztetésben résztvevő hazai és nemzetközi résztvevők aránya | 11 |
| A gyermekélelmezés helye a társadalmi étkeztetésben | 14 |
| A gyermekétkeztetés jelenlegi szervezeti formái | 16 |
| A gyermekintézmények ellátás szerinti típusai | 17 |
| A korszerű, egészséges gyermekétkeztetés követelményei | 21 |
| Élettani szükségletek | 21 |
| Az étlapszerkesztés elvei, irányétlapok | 39 |
| Étkezési forintnorma felhasználása | 40 |
| Különleges technológiai műveletek a gyermekélelmezésben | 43 |
| A gyermekétkeztetésben felhasznált új élelmi anyagok félkész és késztermékei | 48 |
| Új élelmi anyagok | 49 |
| Szója fehérjék | 49 |
| A szója eredete és elterjedése | 51 |
| A szója felhasználási területei | 51 |
| A szója fehérje szerepe az ember mai és jövőbeni táplálkozásában | 52 |
| A szója fehérje az élelmiszerekben, ételekben | 54 |
| A mikroorganizmusok, mint fehérjeforrások | 55 |
| Az algák | 56 |
| Az élesztőgombák | 57 |
| Az élelmiszeripar szerepe a gyermekélelmezés fejlesztésében | 58 |
| A gyermekétkeztetés felépítése és rendszere | 66 |
| Termelőüzemek szervezése | 66 |
| Étlaptervezés | 66 |
| Kalkuláció | 67 |
| Anyagkiszabati könyv | 67 |
| Kódkönyv | 67 |
| Árurendelés | 67 |
| Expediálás | 68 |
| Szállítás | 68 |
| 2000 főre főző bázisüzem létszámszükséglete | 68 |
| A gyermekélelmezési vállalat szolgáltatási struktúrája | 69 |
| Báziskonyha | 70 |
| Főzőkonyha | 70 |
| Befejezőkonyha | 70 |
| Tárolókonyha | 70 |
| A konyhaüzemet kiszolgáló helyiségek | 71 |
| Extenzív, intenzív fejlesztés módozatai, modern nagyüzemi gépek, berendezések a gyermekétkeztetésben | 78 |
| Extenzív és intenzív kapacitás bővítés a gyermekétkeztetésben | 79 |
| Extenzív fejlesztés | 79 |
| Intenzív fejlesztés | 80 |
| Modern nagyüzemi gépek, berendezések a gyermekétkeztetésben | 93 |
| Előkészítő - mosogatógépek | 93 |
| Főző - pároló berendezések | 96 |
| Korszerű sütőberendezések | 104 |
| Cukrásztermékeket előállító berendezés | 105 |
| 207 SS típusú "Rheon" töltelék bevonó vagy gombóc készítő gép | 106 |
| Kiemelt egészségügyi rendelkezések a gyermekétkeztetésben | 109 |
| A konyhaüzemre vonatkozó közegészségügyi szabályok | 110 |
| A csoportos étkeztetésre vonatkozó közegészségügyi szabályok | 116 |
| 19/1962. (V. 22.) sz. kormányrendelet a közétkeztetésről (kivonat) | 118 |
| 6/1962. (VIII. 7.) Bk. M. sz. rendelet a közétkeztetésről szóló 19/1962. (V. 22.) sz. kormányrendelet végrehajtásáról (kivonat) | 120 |
| A magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány 50/1958. (IX. 6.) sz. rendelet az élelmiszerek és italok előállításáról és forgalmáról szóló 1958. évi 27. sz. törvényerejű rendelet végrehajtásáról (kivonat) | 122 |
| 5/1960. (VII. 27.) Eü. M. sz. rendelet az ételmérgezés esetén követendő eljárásról (kivonat) | 125 |
| 28/1960. (Eü. K. 16.) Eü. M. sz. utasítás az ételmérgezés esetén követendő eljárásról szóló, 5/1960. (VII. 27.) Eü. M. sz. rendelet végrehajtása tárgyában (kivonat) | 127 |
| Függelék | |
| Tápanyag táblázatok | 132 |
| Irányétlapok | 136 |
| Felhasznált irodalom | 160 |
| Gyermekélelmezési üzem alaprajza (XIII: Reitter F. u.) | |