kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Puedlo Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Debrecen |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 182 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 13 cm |
| ISBN: | 978-963-2490-63-2 |
| Előszó | 9 |
| Célkitűzések | 9 |
| Az ember és a táplálkozás | 10 |
| Alaptételek: Az vagy, amit megeszel, azzá válsz, amit gondolsz | 11 |
| Kapcsolatunk a testünkkel | 12 |
| Az orvostudomány és a természetgyógyászat összevetése a gyógyítás, méregtelenítés és a táplálkozás szempontjából néhány gondolat erejéig | 13 |
| Az önmagunk iránti felelősség kérdése | 15 |
| Köszönetnyilvánítás | 17 |
| Az ember felépítése. Test és tudat | 19 |
| Kiindulási pontok | 20 |
| Test és tudat | 21 |
| A fény szerepe | 24 |
| Különböző intelligenciák | 26 |
| Finomanyagi testek, aurák | 27 |
| Energiaközpontok, vagyis csakrák és energiapályák, vagyis meridiánok | 29 |
| Az ember felépítése. Elemek és alkatok | 31 |
| Egészségünk és a rezgések | 31 |
| Az anyag, az energia és a moz gás, áramlás összefüggései | 32 |
| Az ember energetikai felépítése | 33 |
| Az ember eredete | 35 |
| Különböző Típustanok | 37 |
| A saját típusom megállapítása | 45 |
| A táplálkozás jelentősége | 47 |
| Egészségünk megőrzése táplálkozásunkkal | 47 |
| Életmódunk | 49 |
| Az életfunkciók egyik alapja: az anyagcsere | 52 |
| Lúgos táplálkozás | 54 |
| Fény a táplálkozásunkban | 58 |
| A víz és a fény | 60 |
| Energiaszintünk | 62 |
| Betegségeink és táplálkozásunk: többletek, hiányok, civilizációs megbetegedések | 64 |
| Lelki egyensúlyvesztéseink és a táplálkozás összefüggései | 66 |
| Tanítások, elméletek a táplálkozásról | |
| A hagyományok szerint | 69 |
| Spirituális tanítások a táplálkozásról | 70 |
| Biblia | 70 |
| Korán | 72 |
| Esszénus Béke Evangélium | 73 |
| Sant Mat | 74 |
| A tiszta étel | 76 |
| Hányszor és mikor étkezzünk? | 78 |
| A túlzott mértékű és az elégtelen mennyiségű táplálék fogyasztásának hatása | 79 |
| Tanítások, elméletek a táplálkozásról | |
| Ájurvéda és taoizmus | 81 |
| Az Ájurvéda és az egyensúly | 81 |
| az Ájurvéda meghatározása | 82 |
| Alapfogalmai: ősanyagok vagy elemek és dósák | 83 |
| elemek, alkat és táplálkozás az Ájurvédában | 85 |
| A táplálkozás szempontjai az Ájurvéda szerint | 89 |
| Méregtelenítés az Ájurvédában | 90 |
| A taoizmus. Az Egy, egyensúly, tökéletes harmónia | 91 |
| Jin-Jang - a Kettősség, ellentétpárok | 92 |
| A három tisztaság vagy a három tiszta erő - a Hármasság | 94 |
| A csi - az életerő fogalma | 94 |
| Az öt elem tana | 95 |
| Az öt elem működése, ciklusai: a tápláló és a szabályozó ciklus | 97 |
| A taoizmus emberképe | 97 |
| A hagyományos kínai orvoslás | 98 |
| Tanítások, elméletek a táplálkozásról | |
| Napjainkban | 101 |
| A makrobiotika | 101 |
| A makrobiotikus étrend | 103 |
| Bircher-Benner-féle étrend | 108 |
| Teljes értékű táplálkozás, reformétrend | 109 |
| Választóétrendek | 111 |
| Testkontroll | 112 |
| Vércsoport szerinti étrend | 113 |
| Vegetáriánizmus | 115 |
| A víz fontossága | 116 |
| A táplálkozás fontos kérdései | 119 |
| Táplálkozási énkép | 119 |
| Táplálkozási intelligencia | 120 |
| Mire ügyeljünk? | 121 |
| Mit együnk? | 123 |
| Mit ne együnk? | 125 |
| Mikor együnk? | 126 |
| Az éhség és a jóllakottság megállapítása | 127 |
| Hogyan étkezzünk? | 128 |
| Amit tennünk érdemes | 128 |
| Milyen táplálék felel meg típusunknak? | 129 |
| Méregtelenítés | 131 |
| Lelki méregtelenítés | 131 |
| Stressz | 132 |
| Akadályok az áramlásban | 133 |
| Feldolgozatlan érzelmek | 133 |
| Az elengedés, az elfogadás, a megbocsátás és hiányuk | 134 |
| A rend és hiánya | 135 |
| A testi méregtelenítés fogalma | 135 |
| A testi méregtelenítés rendszere, szerepe, szükségessége | 136 |
| A méregtelenítés és a táplálkozás - alapelvek | 137 |
| Elsavasodás | 138 |
| A méregtelenítés módszerei | 140 |
| Böjtök | 142 |
| Testsúlyszabályzás | 145 |
| Igaz történetek | 145 |
| Elméleti megközelítés | 147 |
| A belső és külső forma összefüggése | 148 |
| A testsúlyszabályozás szempontjai: testi, energetikai, lelki | 149 |
| Kapcsolata a testtípusokkal | 150 |
| Kapcsolata az öt elemmel | 151 |
| A testsúlyszabályozás gyakorlata | 152 |
| Függelék | |
| Táplálkozási alapelvek | 155 |
| Összefoglalva: táplálkozási alapelvek és alapanyagok | 155 |
| Receptek | 158 |
| Ájurvédikus megközelítés | 158 |
| Makrobiotikus megközelítés | 158 |
| Vegetáriánus receptek | 160 |
| Felhasznált és ajánlott irodalom | 177 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.