| 1. Kezdetek | 27 |
| Bevezetés a kötet használatába | 34 |
| 1. szakasz: Teljes tápértékű ételek | 35 |
| A finomítatlan növényi ételek felbecsülhetetlen értéke - ásványhiány a bőség földjén | 35 |
| Minőség: Ökológiai termesztés kontra génmódosítás | 46 |
| 2. szakasz: Integratív táplálkozás | 50 |
| A fogalmi korlátok lerombolása | 50 |
| Az érzelmi káosz csillapítása fenti és lenti gyógyszerekkel | 52 |
| 3. szakasz: Táplálkozási modellek és irányzatok | 54 |
| Alacsony szénhidrát-, magas fehérje-, korlátlan zsírtartalmú étrend | 54 |
| Egyenétrend mindenkinek? | 57 |
| Kőkorszaki étrend - ma | 58 |
| A növényi és a kínai falusi étrend | 60 |
| Csak növényi étrendek | 64 |
| Túlsúly, immun- és máj szindrómák: győzelem az eredet felett | 65 |
| Egyesített táplálkozási piramis | 70 |
| Személyes fejlesztő étrend és összegzés | 72 |
| ELSŐ RÉSZ: A KÓRMEGÁLLAPÍTÁS ÉS A KEZELÉS ALAPJAI | |
| 2. Jin, jang - és ami mögöttük van | 77 |
| A szélsőségek törvénye | 79 |
| Támogatás és átalakulás | 80 |
| Jin és jang meghaladása | 80 |
| 3. Csí-életerő | 84 |
| 4. A jin és a jang hat területe | 85 |
| 5. Meleg/hideg: az étel és az ember termikus jellege | 86 |
| A melegítő és hűtő ételek élettana | 87 |
| Meleg: minták és okok | 89 |
| - A meleg jelei | 89 |
| - Javallat idült meleg állapotra | 89 |
| - Javallat heveny meleg állapotra | 91 |
| Hiány és meleg | 91 |
| - Jin-hiány: tünetek | 91 |
| - Az érzékenység megőrzi a jint | 92 |
| - Jin-hiány és vércukorzavarok | 93 |
| - A jin-erősítés főbb ételei | 93 |
| Hideg: minták és okok | 93 |
| - A hideg jelei | 94 |
| - Különleges gyógyszerek | 94 |
| - Jellegzetes modellek | 95 |
| 6. Belső/külső: az ellenálló képesség megteremtése | 95 |
| - A külső állapot jelei | 96 |
| - Nátha, megfázás és más külső állapotok | 96 |
| - Javallatok külső állapot kezelésére | 96 |
| - A belső, mélyebb állapot jelei | 98 |
| Ellenálló képesség | 99 |
| - És a védő csí fogalma | 99 |
| - Az immunrendszert gyengítő kandidaburjánzás | 99 |
| - A kandidaproblémák oka | 100 |
| - Kandidaszabályzó étrend | 101 |
| - Más hasznos élelmiszerek | 103 |
| - Kandidaszabályzó étrend: változatok | 104 |
| - Oxigenizáció | 106 |
| Az ellenálló képesség egyéb tényezői | 112 |
| - A szabad gyök: védi és pusztítja az immunrendszert | 112 |
| - Mozgás és ellenálló képesség | 113 |
| - Nemi élet | 114 |
| - A védő csí és a teljes ételek | 114 |
| - Ellenálló képesség: a tökéletestől a pusztulásig | 114 |
| - Egység és ellenálló képesség | 115 |
| - A vágy körforgásának megszüntetése | 115 |
| - Szemlélet | 115 |
| 7. Többlet és hiány | 117 |
| Többlet | 117 |
| - Étrendi tanácsok többlet esetére | 118 |
| Hiány | 119 |
| - Étrendi tanácsok hiány esetére | 119 |
| - Állati eredetű élelmiszerek | 120 |
| - Meleggel, hideggel és egyéb tényezőkkel fellépő hiány | 121 |
| - A súlyos hiány kezelésének irányelvei | 121 |
| A hat terület gyakorlati alkalmazása | 124 |
| A kórmegállapítás egyéb alaptényezői: a hat hatás | 125 |
| - A betegség úgy, ahogy van | 126 |
| - A gyógyítás művészete | 128 |
| MÁSODIK RÉSZ: A TÁPLÁLKOZÁS ALAPJAI | |
| 8. Étrendi átállás | 133 |
| Csak egy kalap | 133 |
| Gyógyulási reakció | 134 |
| A klorofill és az étrendi átállás | 135 |
| Méregtelenítő hatású ételek | 135 |
| Ételcsoportok és arányok | 136 |
| Áttérés húsközpontú étrendről a teljes értékű növényeket | 137 |
| A gyógynövények elkészítésének alapjai | 138 |
| Többlet és mérgek | 139 |
| - Mérgező fémek | 139 |
| - Sugárzás | 140 |
| - Drogok | 141 |
| - Élősködők | 142 |
| - Nyálka | 143 |
| - Túlsúly | 143 |
| - A tartós fogyás irányelvei | 144 |
| Érzelmi/lélektani kitörések | 147 |
| - Az érzelmi-mentális kitöréseket enyhítő javaslatok összefoglalása | 149 |
| Átállási modellek | 149 |
| - Az átállás nehézségeinek gyakori okai | 149 |
| 9. Víz | 150 |
| Hegyi patakok és falusi kutak | 150 |
| Városi, újratisztított víz | 151 |
| Klórozás | 151 |
| Fluorozás | 141 |
| - A fluorozás nemkívánatos hatásai | 152 |
| Fluor az ételben | 153 |
| Egyéb vegyi anyagok | 153 |
| Saját vízhálózatunk | 153 |
| Szűrők és tisztítók | 154 |
| Tisztított víz mint tisztító közeg | 155 |
| Szűrt víz | 155 |
| A hús-víz kapcsolat | 155 |
| Egyéni vízfogyasztás | 156 |
| Többlet és hiány a vízfogyasztásban | 157 |
| 10. Fehérje és B12-vitamin | 157 |
| Aminosavak | 157 |
| A hús- és az állati eredetű ételek csábítása | 161 |
| Tápláléklánc | 162 |
| Vegetáriánusok | 164 |
| A B12-vitamin és a mai vegetáriánus | 164 |
| A B12-vitamin növényi forrásai | 166 |
| - Erjesztett ételek | 166 |
| - Algák: mikroalgák és tengeri növények | 167 |
| - Étkezési élesztő | 167 |
| B12-vitamin terhesség és szoptatás alatt | 168 |
| Biztonsági határ vegetáriánusoknak | 169 |
| További fehérjék | 170 |
| Fehérjehiány | 172 |
| - A fehérjehasznosítás javítása | 173 |
| Növényi fehérjeforrások | 173 |
| - Zöldek, A-provitamin és fehérje | 174 |
| - A leggazdagabb fehérjeforrások | 175 |
| - A fehérje és az agyműködés | 176 |
| - Mikroalgák és hús: összehasonlítás | 176 |
| Állati fehérjeforrások | 177 |
| - Tejtermékek és nyálkaállapotok | 177 |
| - Ajánlott tejtermékek | 178 |
| - Természetes dolog-e tejet inni? | 178 |
| - Erkölcsi megfontolások | 178 |
| - Kecsketej | 179 |
| - Virágpor és méhpempő | 179 |
| - Tojás, hal, szárnyas- és emlőshús | 180 |
| Választás - ha állati eredetű élelmiszerre van szükség | 182 |
| A hal és a hús jellemzői, alkalmazásuk általános területei | 183 |
| - Húskészítés hiány és étrendi átállás esetén | 186 |
| 11. Olajok és zsírok | 186 |
| A zsírok természete | 187 |
| A telített zsír-koleszterin kapcsolat | 188 |
| Szív- és értisztítás | 190 |
| Az omega-3 hatása a szívbajra, az immunhiányra, az agyfejlődésre és az alultápláltságra | 191 |
| - DHA és az agy/idegek megújulása | 191 |
| - DHA és más zsírsavak az alultápláltság kezelésében | 191 |
| - Az omega-3 zsírsav forrásai | 192 |
| - Az omega-3 olajok további haszna | 194 |
| A szív és az érrendszer megújítása | 194 |
| A többszörösen telítetlen olajok és az esszenciális zsírsavak | 197 |
| - A prosztaglandin: kitekintés az esszenciális zsírsavak világába | 199 |
| Gamma-linolénsav (GLA) és a PGE1 | 199 |
| - A PGE1 betegségelhárító hatása | 199 |
| A vegetáriánus étrend és a zsírsava | 202 |
| - Az ősi étrend | 203 |
| Együnk jobb minőségű zsírsavakat! | 205 |
| Telített zsírok | 205 |
| Egyszeresen telítetlen olajok | 205 |
| Olajfajták | 207 |
| - Finomítatlan olaj | 207 |
| - Hidegen sajtolt és sajtolással előállított olaj | 207 |
| - Finomított olajok | 208 |
| A többszörösen telítetlen növényi olaj, a margarin és a vajkrém veszélyei | 209 |
| Tisztított vaj | 210 |
| Az olajhasználat irányelvei | 211 |
| Olajtárolás | 214 |
| Az élet olaj nélkül | 215 |
| - Sütés serpenyőben, olaj nélkül | 215 |
| 12. Édesítők | 216 |
| Az édességtöbblet-tünetegyüttes | 217 |
| Cukorral élni és visszaélni | 217 |
| Elsősegély édesszájúaknak | 218 |
| Méz | 219 |
| Édesítők összehasonlítása | 220 |
| Javaslatok | 221 |
| - Gabonamaláta | 211 |
| - Finomítatlan cukor - finomítatlan nádlépor | 222 |
| - Sztívia | 222 |
| - Tejcukor és gyümölcskivonat | 223 |
| - Az édesítők és a tudatosság | 223 |
| 13. Só | 224 |
| A nátrium-kálium kapcsolat | 228 |
| A só - összefoglalás | 230 |
| - Sótöbblet | 231 |
| - Sóhiány | 231 |
| - Nátriumegyensúly káliummal | 231 |
| - Mértékletes sóhasználat | 231 |
| - A só mint orvosság | 232 |
| 14. Ízesítők, koffein, fűszerek | 232 |
| Ízesítők és kémiai adalékanyagok | 232 |
| - Ecet | 232 |
| - Fekete bors | 233 |
| - Mustár | 234 |
| - Sütőpor és szódabikarbóna | 234 |
| - Mononátrium-glutamát | 235 |
| Koffeintartalmú élelmiszerek | 235 |
| - Kávé | 235 |
| - Tea | 237 |
| Fűszerek | 237 |
| 15. Vitaminok és táplálékkiegészítők | 239 |
| C-vitamin-tabletta | 241 |
| Táplálékkiegészítő mint gyógyszer | 243 |
| Táplálékkiegészítő a megelőzésben | 243 |
| Életmentő döntések | 243 |
| 16. Kalcium | 245 |
| A magnéziumkapcsolat | 246 |
| - A magnézium hormonális tevékenysége | 246 |
| - Lazító hatás | 247 |
| A kalciumszabályozó klorofill | 247 |
| Három csonterősítő leves | 248 |
| Az idősödő nő és a női sportoló kalciumigénye azonos | 249 |
| Javaslatok a kalciumfelszívódás javítására | 252 |
| A kalciumfelszívódás javítása szilíciummal | 253 |
| - Ásványianyag-formula | 254 |
| - Szilíciumtartalmú ételek | 254 |
| Kiegyensúlyozott édességfogyasztás - egyenletes kalciumszint | 255 |
| 17. Zöld ételek | 255 |
| A klorofill, a béta-karotin, a fehérje és egyéb tápanyagok kincsesbányái | 255 |
| Mikroalgák | 257 |
| - Spirulina | 258 |
| - Klorella | 260 |
| - Vad kékeszöld mikroalga | 261 |
| - A karcsú páciens és a vad kékeszöld | 263 |
| - Dunaliella | 264 |
| - Mikroalgák: adagolás | 264 |
| Búza- és árpafű | 267 |
| - A búzafű nevelése | 268 |
| A mikroalga és a gabonafű kiválasztása | 269 |
| - Általános irányelvek | 269 |
| - Szempontok és specifikus alkalmazási területek | 270 |
| - Zöldek az étlapon | 273 |
| A-vitamin és béta-karotin | 273 |
| - Az általános A-vitamin-hiány oka | 274 |
| - Az A-vitamin főbb tulajdonságai | 274 |
| - A béta-karotin-tartalmú ételek specifikus hatása | 275 |
| - Az A-vitamin-hiány jelei | 275 |
| 18. Vésztartalék egyszerűen | 277 |
| 19. Az étel öröme | 278 |
| Túlevés és öregedés | 278 |
| - A harmonikus étvágy megteremtése | 279 |
| A rágás tudománya | 279 |
| Az evés és a tápérték egyéb vonatkozásai | 280 |
| Étkezési tervek: a napi egy, két és három étkezés sajátosságai | 281 |
| - Két étkezés naponta | 282 |
| - Háromszori étkezési terv | 283 |
| - Reggeli elixír | 284 |
| - Tisztító reggeli | 285 |
| - Helyi ételek | 285 |
| - Nassolás és alacsony vércukorszint | 285 |
| - Minden étkezési tervhez | 287 |
| 20. Ételkombinációk | 287 |
| Az ételtársítás fontossága | 287 |
| A terv: emésztésjavító ételkombináció | 288 |
| B terv: a tökéletes emésztést szolgáló ételtársítás | 291 |
| - B ételkombinációs terv: kivételek | 291 |
| C terv: az egytálétel | 291 |
| A tálalás művészete | 297 |
| Allergia és ételkombináció | 298 |
| - Allergia és csíráztatás | 299 |
| - Négynapos és hathetes program | 299 |
| - Az allergia fizikai és lelki oka | 300 |
| 21. Böjt és tisztítás | 300 |
| Tisztítás és építkezés | 301 |
| - A böjt és a savasító, nyálkaképző ételek | 301 |
| - Öt böjt | 303 |
| - A jó böjt érdekében | 305 |
| - A böjt indítékai | 307 |
| - Mikor ne böjtöljünk? | 307 |
| A spirituális gyakorlat és az elvonulás ételei | 308 |
| 22. Gyermekételek | 309 |
| Helyes étkezési szokások | 310 |
| Csecsemőételek | 311 |
| - Amikor nincs anyatej | 312 |
| - Nyers és pasztőrözött tej | 312 |
| - Homogénezett tej | 313 |
| - A tejtermék minősége | 313 |
| - Állati tej vagy anyatej | 314 |
| - Tehéntej | 314 |
| - Kecsketej | 314 |
| - Anyatej | 315 |
| - Savanyított (fermentált) tejtermékek | 315 |
| - Összefoglalás a tejről | 316 |
| Ételcsoportok és arányok | 316 |
| - Csecsemőételek elválasztás alatt és után | 317 |
| - Állati eredetű élelmiszerek minősége | 318 |
| - A vegetáriánus gyermek | 318 |
| A hiány megelőzésének és kezelésének ételei | 319 |
| - Szója | 320 |
| - Mikroalga | 320 |
| - Amaránt és quinoa | 321 |
| - Méhpempő és más állati eredetű termékek | 321 |
| - Óvatosságot igénylő ételek | 323 |
| - Étel és viselkedés | 325 |
| Fogantatás és terhesség | 326 |
| - Taoista tilalmak fogamzás idején | 326 |
| - Terhesség alatt | 327 |
| Gyermekünk odabent | 327 |
| - Gyógyulás és kötődés | 328 |
| HARMADIK RÉSZ: AZ ÖT ELEM ÉS A SZERVRENDSZEREK | |
| 23. Öt elem: az évszakok változása, egészséges és beteg szerveink | 331 |
| Az évszakok változása | 331 |
| Egészséges és beteg szervek | 332 |
| A teremtés és az ellenőrzés ciklusai | 333 |
| 24. Az öt íz gyógyászati alkalmazása | 334 |
| Csípős (fanyar, fűszeres, erős, illatos ízek) | 336 |
| Sós | 337 |
| Savanyú | 338 |
| Keserű | 339 |
| Édes | 340 |
| 25. Fa elem | 342 |
| Tavasz | 342 |
| - Tavaszi ételek | 342 |
| - Megújulás és nyers ételek | 343 |
| - Tavasz a konyhában | 344 |
| Az egészséges és a beteg máj | 344 |
| - A máj-diszharmónia tünetei | 344 |
| - Gyakori májműködési zavarok | 344 |
| - A többlet hatása a szervek családjára | 346 |
| - A szél és a máj-diszharmónia természete | 347 |
| - Az epehólyag megújítása | 348 |
| - A diszharmónia forrása | 349 |
| - A máj gyógyítása táplálkozással | 351 |
| - Az alkohol és drog májkárosító hatása | 355 |
| 26. Tűz elem | 356 |
| Nyár | 356 |
| - Nyári ételek és készítésük | 356 |
| Az egészséges és a beteg szív | 357 |
| - A szív-lélek zavarainak általános tünetei | 357 |
| - Gyakori szív- és lélekzavarok | 358 |
| - A szív gyógyítása | 360 |
| - Az elme elcsitítása és összpontosítása | 361 |
| - A teljes ételek nyugtató hatása | 363 |
| 27. Föld elem | 364 |
| Nyárutó: az évszakok váltakozása | 364 |
| - Évszakváltás | 364 |
| - Nyárutó és változás: az étel és elkészítése | 365 |
| Az egészséges és a beteg lép-hasnyálmirigy | 365 |
| A lép-hasnyálmirigy jellegzetes funkciózavarai | 366 |
| - Nedvesség, nyálka, mikrobák | 368 |
| - Nedvesség és degeneratív betegség | 368 |
| Pazarlás és a föld elem | 370 |
| 28. Fém elem | 371 |
| Ősz | 371 |
| - Őszi ételek | 371 |
| - Szárazság | 371 |
| Az egészséges és a beteg tüdő | 372 |
| - A kötődés mint a tüdő vitalitásának fokmérője | 372 |
| - A gyász és a bánat feldolgozása | 372 |
| - A tüdő vitalitásának fizikai jelei | 373 |
| - A gyakori tüdőbetegségek oka | 373 |
| - Gyakori tüdőfunkció-zavarok | 374 |
| - A tüdő és a vastagbél védelme | 376 |
| - Védő és tisztító ételek | 376 |
| 29. Víz elem | 379 |
| Tél | 379 |
| - Téli ételek és elkészítésük | 379 |
| - Sós és keserű: a hideg évszak íze | 379 |
| Az egészséges és a beteg vese | 380 |
| - A vese-diszharmónia általános tünetei | 380 |
| - Gyakori vesefunkció-zavarok | 381 |
| - Csing: a vese vitalitásának forrása | 384 |
| - A csing táplálása | 385 |
| - Személyre szabott csingerősítés | 386 |
| - A megfelelő csing-tonik kiválasztása | 388 |
| Az öregedés | 389 |
| - Étrendi javaslat életerős időseknek | 390 |
| NEGYEDIK RÉSZ: BETEGSÉGEK ÉS ÉTRENDI GYÓGYÍTÁSUK | |
| 30. Vércukor-rendellenességek | 397 |
| Diabétesz | 397 |
| - Jótékony olajok | 399 |
| - A gyógyítás tényezői | 400 |
| Hipoglikémia | 401 |
| - A hipoglikémia tünetei | 401 |
| - A hipoglikémiás személyiség | 403 |
| 31. A gyomor és a bélrendszer | 404 |
| A „gyomor tüze" és a meleg eredetű fekélyek | 404 |
| Nyelvlepedék és emésztés | 405 |
| Vastag- és vékonybélhurut | 405 |
| Divertikulózis és irritábilis bél tünetegyüttes | 406 |
| Lisztérzékenység | 407 |
| Vérhas | 408 |
| Hasmenés | 409 |
| Székrekedés | 409 |
| 32. Vérrendellenességek | 413 |
| Vérhiány | 413 |
| A haj és a vér minősége | 414 |
| - Korunk, a „szorongás ideje" | 415 |
| Vérzés | 416 |
| - A vérzés főbb okai | 416 |
| Pangó vér: nőgyógyászati és egyéb zavarok | 418 |
| - A pangó vér jellegzetes betegségei | 419 |
| Menstruációs zavarok | 420 |
| - Megelőzés és helyes életmód | 420 |
| - A táplálkozás általános elvei | 421 |
| - Különleges menstruációs zavarok | 424 |
| 33. A rák és a regenerációs étrend | 430 |
| A rák és a degeneratív betegségek regenerációs étrendje | 432 |
| - A regenerációs étrend szempontjai | 433 |
| Más gyógymódok | 434 |
| Hagyományos és modern megközelítés | 435 |
| Javasolt táplálékcsoportok | 441 |
| - Az egészség megóvása | 449 |
| 34. Egyéb degeneratív betegségek | 449 |
| Reumatikus és arthritises állapotok | 450 |
| Alkoholizmus és más szerfüggőségek | 454 |
| Asztma | 458 |
| AIDS | 460 |
| Szklerózis multiplex (SM) | 463 |
| Genitális herpesz | 464 |
| Súlyos bőrbetegségek | 465 |
| Skizofrénia és más elmebetegségek | 467 |
| ÖTÖDIK RÉSZ: RECEPTEK ÉS A NÖVÉNYÉTELEK HATÁSA | |
| 35. Vibrációs főzés | 473 |
| Főzési módszerek | 475 |
| Főzőedények | 478 |
| Szójegyzék | 480 |
| Gyógyító receptek | 480 |
| 36. Gabonafélék | 482 |
| Az egyéni alkat harmonizálása gabonával | 483 |
| - Amaránt | 485 |
| - Árpa | 487 |
| - Búza | 488 |
| - Hajdina | 495 |
| - Köles | 498 |
| - Kukorica | 499 |
| - Quinoa | 502 |
| - Rizs | 504 |
| - Rozs | 512 |
| - Zab | 513 |
| 37. Kenyerek | 515 |
| Lisztek és lisztkeverékek | 516 |
| Természetesen kelesztett kenyér | 517 |
| A rozs ajándéka | 528 |
| Fekete rozskenyér | 530 |
| 38. Hüvelyesek: bab, borsó, lencse | 533 |
| A hüvelyesek gyógyhatása | 534 |
| - Adzukibab | 534 |
| - Anasazibab | 534 |
| - Bolita vagy rózsaszínű bab | 535 |
| - Borsó | 535 |
| - Csicseriborsó | 535 |
| - Fekete bab | 535 |
| - Feketeszemű borsó | 535 |
| - Fekete szójabab | 535 |
| - Lencse | 536 |
| - Limabab | 536 |
| - Lóbab | 536 |
| - Mungóbab | 536 |
| - Nagy északi és gyöngybab | 537 |
| - Szójabab | 537 |
| - Vesebab | 538 |
| - Zöldbab | 538 |
| A hüvelyesek emészthetőségének javítása | 538 |
| Hüvelyesek főzése | 540 |
| Miszó | 546 |
| Tempeh | 550 |
| Tofu | 553 |
| 39. Diófélék és magok | 557 |
| A diófélék és magok gyógyhatása | 560 |
| - Chíamag | 560 |
| - Dió | 560 |
| - Fekete szezámmag | 560 |
| - Fenyőmag | 561 |
| - Földimogyoró | 561 |
| - Kókusz | 561 |
| - Lenmag | 561 |
| - Mandula | 562 |
| - Napraforgómag | 562 |
| - Pisztácia | 562 |
| - Tökmag | 562 |
| 40. Zöldségek | 563 |
| A zöldségek gyógyhatása | 564 |
| - Brokkoli | 564 |
| - Cékla | 564 |
| - Csicsóka | 565 |
| - Csucsorfélék | 565 |
| - Burgonya | 565 |
| - Padlizsán | 566 |
| - Paradicsom | 567 |
| Édesburgonya és jamszgyökér | 567 |
| Fejes saláta | 568 |
| Gomba | 568 |
| Hagymák: elsődleges gyógyító tulajdonságok | 568 |
| - Fokhagyma | 569 |
| - Metélőhagyma | 570 |
| - Mogyoróhagyma | 570 |
| - Póréhagyma | 571 |
| - Vöröshagyma | 571 |
| Karalábé | 571 |
| Káposzta | 571 |
| Leveles kel | 572 |
| Mustárzöld | 573 |
| Pasztinák | 573 |
| Petrezselyem | 573 |
| Retek | 573 |
| Sárgarépa | 574 |
| Spárga | 575 |
| Spenót | 575 |
| Sütőtök | 576 |
| Tarlórépa | 576 |
| Tök | 576 |
| Uborka | 576 |
| Vízitorma | 577 |
| Zellerszár | 577 |
| Zöldségfőzés | 578 |
| Darabolás | 580 |
| 41. Csírák | 596 |
| Lucerna | 596 |
| 42. Saláták | 599 |
| Élősködők és permetezőszerek | 600 |
| Tavaszi saláták | 601 |
| Nyári saláták | 602 |
| Őszi saláták | 603 |
| Téli saláták | 604 |
| Öntetek | 605 |
| 43. Tengeri növények | 608 |
| Agar-agar | 610 |
| Dulse | 612 |
| Hidzsiki és aramé | 614 |
| Kombu és barnamoszat | 616 |
| Nori | 619 |
| Vakame | 620 |
| Az ír moha és a korzikai moszat | 623 |
| 44. Levesek | 624 |
| Tavaszi levesek | 625 |
| Nyári levesek | 626 |
| Őszi levesek | 627 |
| Téli levesek | 628 |
| 45. Mártások | 630 |
| 46. Ízesítők | 634 |
| Chutney és dip | 635 |
| 47. Szendvicskrémek és pástétomok | 636 |
| 48. Savanyúságok | 637 |
| 49. Gabona- és magtejek | 640 |
| 50. Rejuvelak és joghurt | 641 |
| 51. Gyümölcsök | 642 |
| A gyümölcsök gyógyhatása | 644 |
| - Alma | 644 |
| - Ananász | 645 |
| - Avokádó | 645 |
| - Banán | 645 |
| - Citrom (és zöldcitrom) | 645 |
| - Cseresznye | 646 |
| - Datolyaszilva | 646 |
| - Eper | 647 |
| - Faeper | 647 |
| - Füge | 647 |
| - Görögdinnye | 648 |
| - Gránátalma | 648 |
| - Grépfrút | 648 |
| - Körte | 649 |
| - Málna | 649 |
| - Narancs | 650 |
| - Őszibarack | 650 |
| - Papaja | 651 |
| - Sárgabarack | 651 |
| - Szilva | 651 |
| - Szőlő | 651 |
| 52. Édességek | 652 |
| 53. Összefoglalás | 664 |
| Szattva: a testet-lelket gyógyító táplálkozás | 664 |
| Zárszó | 677 |
| A függelék: Élősködők kihajtása | 678 |
| B függelék: A gyökérkezelés hatása az egészségre | 691 |
| Jegyzetek | 694 |
| Ajánlott irodalom | 718 |
| Receptmutató | 728 |
| Növénymutató | 732 |
| Név- és tárgymutató | 735 |