| Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 156 oldal |
| Sorozatcím: | Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar, Szakmérnöki tagozat, Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa |
| Kötetszám: | 41 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 21 fekete-fehér ábrával illusztrált. A könyv tankönyvi száma: J 6-194. Kézirat. |
| Mikroorganizmusok osztályozása | 5 |
| Gombák osztályozása | 8 |
| Baktérium osztályozása | 14 |
| Törzsizolálás | 20 |
| Mikroorganizmusok testanyagának összetétele | 26 |
| Törzsfenntartás | 29 |
| Mikroorganizmusok tenyésztésének laboratóriumi módszerei | 32 |
| Mikroszkópizálás | 37 |
| Szövettenyésztés | 39 |
| Folyamatos tenyésztés | 42 |
| Mikroorganizmusok örökléstana | 50 |
| A nukleinsav szerepe | 50 |
| A DNS szerkezete | 52 |
| A DNS szintézise | 58 |
| Az RNS szerkezete | 59 |
| Az RNS szintézise | 61 |
| Nukleoproteinek | 62 |
| Kromozómák | 65 |
| A DNS struktúra biológiai adottságai | 67 |
| Mutációs mechanizmusok | 70 |
| A sugárzó energia hatásmódja | 70 |
| A kémiai mutagének hatásmódja | 74 |
| A nukleinsavak és a fehérjeszintézis | 78 |
| Információ átvitel | 80 |
| A DNS lánc megkettőzése | 84 |
| A fehérjeszintézis regulációja | 86 |
| Törzsszintézis: Baktériumok konjugációja | 90 |
| A parasexuális ciklus gombákban | 102 |
| B2 vitamin előállítása | 107 |
| B12 vitamin előállítása | 110 |
| Anyarozsalkaloidák bioszintézise | 116 |
| Citromsav mikrobiológiai szintézise | 121 |
| Glukonsav mikrobiológiai szintézise | 124 |
| Aszkorbinsav szintézise | 126 |
| Ergoszterin szintézise | 129 |
| Dextán előállítás | 132 |
| Szteroidok mikrobiológiai átalakítása | 135 |
| Cardenolidok mikrobiológiai átalakítása | 142 |
| Aminosavak fermentatív előállítása | 146 |
| Irodalom | 153 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.