1.035.095

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Duna medencéjétől a Kárpátokig

Szerző

Kiadó: Hornyánszky Viktor R.-T. M. Kir. Udv. Könyvnyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 218 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: II. kiadás. Nyomtatta a Hornyánszky Viktor R.-T. Kir. Udv. könyvnyomda. Fekete-fehér, egész oldalas és szövegközti fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szélcsendes éjszakákon - mikor a jótevő angyalkák pislogó csillagfénynél útrakerekednek s bebarangolják a mély álomba merült természetet, üdítő harmatot hintve a rétre, virágokra, az erdők, berkek... Tovább

Előszó

Szélcsendes éjszakákon - mikor a jótevő angyalkák pislogó csillagfénynél útrakerekednek s bebarangolják a mély álomba merült természetet, üdítő harmatot hintve a rétre, virágokra, az erdők, berkek tikkadt, porlepte lombjaira - hallani lehetett vontatott bőgését, amint felzúgott a nagy némaságban.
Éjféltájban mindig megjelent, a szántóföldek közé hosszan benyúló 40-50 holdas kis erdőszalagon, vagy a mellette elterülő heretáblán s ott futkosott, bömbölt szakadatlanul egész két óráig, mint a gulyából kivert hortobágyi bika. Hol nyögött, nyöszörgött, hol meg átcsapott egy búgó, panaszos bőgésbe, melynek hullámzó akkordjait egy távoli mennydörgésszerű morgással fejezte be. Majd megint azt a küzdelemre hívó rövid, érces csataordítást hallatta, mikor a dühében toporzékoló szarvas, agancsával a légbe szórja a fölkapált hantot.
Két óra felé aztán rendesen elhallgatott s úgy eltűnt a keskeny erdőszalagról, mintha régmúlt idők pásztoróráit feledni nem tudó, elvérzett bikának a hazajáró lelke; kísértet lett volna csupán.
Ezeknek a ködszerű, suhogó szárnyú, fehértaláros és bagolyhuhogásnál életre ébredő sírlakóknak, melyekkel a babona és félelem népesítik be az éjfélt, rendszerint nem szokott meglátszani a nyoma; ennek a bikának pedig volt, még pedig hatalmas. Tehát nem volt kísértet.
A keskeny erdőszalagot azon a részen, hol a nagy erdőterülettel összefügg, egy fakihordó út szeli át. Ezen az úton a nyári záporokból támadt, rövidéletű, kis patakocskák porhanyó fövényt, homokot hordtak össze, melyen minden egyes átváltó vadnak a nyoma - még az ide-oda ugrándozó nyulaké is - gyönyörűen lenyomódik; árulóul, nyitott könyvül szolgálva a szemléttartó, tapasztalatokat gyűjtögető vadásznak. Vissza

Tartalom

Kísértet-bika3
A hazai Alpokban9
Cserkészet vaddisznóra hóban36
A huszas széries43
Jávorhívás70
Őseink szarvasvadászata74
Az első medvevadászat79
Két hét szarvasbőgésen84
Császármadár-hívás95
A föltámadt "Basa"98
Rossz lövés: sok szenvedés103
A sebzett vad haldoklása116
Dámbőgés120
Pisztránghorgászat124
Négy év után131
Véletlen vaddisznóvadászat143
A nyírfajddürgés147
Két nap őzhíváson150
Szarvaskaland158
Vaddisznóhistóriák161
Borúra: derű167
Kopózás177
Emlékezés egy téli cserkészetre182
Aki másnak vermet ás190
Legerősebb bikám pusztulása192
Ritka vadászélmények201
Mikor Diána túlságosan kedveskedik híveinek205
Vaddisznóölésen216

Gyöngyös-Halászi Takách Gyula

Gyöngyös-Halászi Takách Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gyöngyös-Halászi Takách Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv