| Tartalom | 5 |
| Bevezető | 9 |
| Az ételkészítés meggyorsításának módszerei | 11 |
| Néhány jó tanács a sütés-főzés meggyorsítására | 11 |
| Eszközök és gépek | 14 |
| Segítőtársunk, a hűtőszekrény | 16 |
| Kuktafazék | 17 |
| Egyéb eszközök az ételkészítés meggyorsítására | 17 |
| Gyorsan készíthető ételek | 19 |
| Levesek | 19 |
| A gyors levesekről | 19 |
| Néhány jó tanács a levesekre vonatkozólag | 19 |
| Mártások | 29 |
| A gyors mártáskészítésről | 29 |
| Főzelékek, köretek | 35 |
| A gyors főzelékkészítésről | 35 |
| A salátákról | 43 |
| Tojásételek | 51 |
| A tojásételekről általában | 51 |
| Rántották | 51 |
| Omlettek | 54 |
| Habart tojások | 59 |
| Tálon sült tojások | 62 |
| Egyéb tojásételek | 66 |
| Rizses ételek és makarónifélék | 71 |
| A rizses ételekről általában | 71 |
| A szárított tésztákról általában | 76 |
| A gyors hidegkonyha | 81 |
| Hideg mártások | 82 |
| Hideg sültek és egyéb húsfélék | 82 |
| Hideg halfélék | 85 |
| Összetett saláták | 87 |
| Egyéb gyorsan készíthető saláták | 94 |
| Egyéb hideg ételek | 96 |
| Sajtfélék | 98 |
| Gyors szendvicskészítés | 99 |
| Halételek | 105 |
| A halételekről általában | 105 |
| Süllőből készíthető halételek | 106 |
| Pontyból készíthető halételek | 109 |
| Húsok | 113 |
| Sertéshúsételek | 113 |
| Főtt sonkából, füstölt húsfélékből és felvágottakból készíthető ételek | 124 |
| Virslivel készíthető ételek | 126 |
| Páros debreceni vagy füstölt kolbász | 127 |
| Marhahúsételek | 133 |
| Hátszínszeletekről és rostélyosokrl | 139 |
| Borjúhúsételek | 142 |
| Bárány- és ürühúsból készíthető gyorsételek | 145 |
| Belsőségekből készíthető gyorsételek | 147 |
| Szárnyasból készíthető gyorsételek | 151 |
| Vadak húsából készíthető gyorsételek | 155 |
| Gyorstészták | 159 |
| A szárított gyári tésztákról általában | 159 |
| A félkész piskótatorták | 163 |
| Édes mártások | 167 |
| Réteslapból készíthető rétesek | 168 |
| Egyéb félkész tészták | 169 |
| Néhány házilag készíthető gyorstészta | 170 |
| Gyümölcskészítmények | 177 |
| Gyümölcssaláták | 178 |
| Egyéb gyümölcskészítmények | 181 |
| Hideg krémek | 189 |
| Gyors házi parfékészítés | 193 |
| Üdítőitalok | 195 |
| Gyümölcslevek | 195 |
| Egyéb hűsítő italok | 196 |
| Hasznos tanácsok az ételek gyors elkészítéséhez | 201 |
| Konzervek felhasználása és feljavítása | 211 |
| Hasznos tanácsok az ételkonzervek gyors elkészítésére | 211 |
| Gyorsfagyasztott (mirelit) készítmények gyors elkészítése | 235 |
| Néhány jó tanács a mirelit készítmények felhasználásához | 235 |
| Idény szerinti gyors menük összeállítása és elkészítése | 241 |
| Étrendminták évszakonként összeállítva | 241 |
| Nyári menük | 242 |
| Őszi menük | 243 |
| Téli menük | 244 |
| Tavaszi menük | 245 |
| Nyári menük elkészítésének részletezése | 246 |
| Őszi menük elkészítésének részletezése | 255 |
| Téli menük elkészítésének részletezése | 263 |
| Tavaszi menük elkészítésének részletezése | 272 |
| Gyors egytálételek és reggeliminták | 281 |
| Egytálételek | 281 |
| Néhány változatos reggeli-összeállítás | 292 |
| Melegszendvicsek és hideg-meleg gyorsfalatok | 295 |
| Melegszendvicsek | 295 |
| Hideg-meleg gyorsfalatok | 299 |
| Tárgymutató | 307 |