1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Emléklap

Katona Józef születésének századik évfordulója alkalmából

Szerző
Róla szól

Kiadó: A kecskeméti "Katona József kör"
Kiadás helye: Kecskemét
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 56 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatott Tóth Lászlónál.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A kecskeméti "Katona József kör", Kecskemét város törvényhatóságával karöltve , f. évi június hó 11-én, Katona József születése századik évfordulójának emlékére országos ünnepélyt rendezett, a... Tovább

Előszó

A kecskeméti "Katona József kör", Kecskemét város törvényhatóságával karöltve , f. évi június hó 11-én, Katona József születése századik évfordulójának emlékére országos ünnepélyt rendezett, a következő programmal:
I. Déli 12 órakor a vasúti sétányon levő Katonaszobor előtt: 1. Hymnusz. Énekli a Kecskeméti Dalárda. 2. Megnyitó beszéd. Tartja Lestár Péter kir. tanácsos, polgármester. 3. Emlékbeszéd. Tartja Horváth Döme, a „Katona József kör" elnöke. 4. Bírálati jelentés az óda-pályázat eredményéről. Irta és felolvassa Kováts Antal kegyesrendi tanár. 5. „Katona születésének századik évfordulóján." Sántha Károly pályanyertes ódája. Szavalja dr. Kovács Pál jogakadémiai igazgató. 6. Szózat. Énekli a Kecskeméti Dalárda. II. Délután 2 órakor díszebéd a Casino helyiségeiben.
III. Délután 6 órakor a jogakadémiai polgárság ünnepélye a műkerti Katona-szobor előtt.
IV. Este 7 órakor hangverseny és tánczvigalom a városi műkertben. A hangverseny műsora: 1. Honfidal. Gaáll Ferencztől. Énekli a Kecskeméti Dalárda. 2. Bánk-bán. Garay Jánostól. Szavalja dr. Magyar István jogtanár. 3. Katona József szelleméhez. Ifj. Baktay Mihálytól. Előadja a műkedvelők zenekara. 4. Rab asszony. Kiss Józseftől. Szavalja Zombory Ida úrhölgy. 5. a) Melinda dala. Erkel Ferencz "Bánk-bán" czimű dalművéből; b) Magyar népdalok. Énekli dr. Kovács Pálné úrnő. Zongorán kiséri Bartha Henrik. 6. Keserű bordal. Erkel Ferencz "Bánk bán" czimü dalművéből. Előadják a Kecskeméti Dalárda és a műkedvelők zenekara.
Az ünnepélynek déli 12 órára tervezett része azonban a rendkivül kedvezőtlen idő miatt nem volt megtartható, a mennyiben csak Lestár Péter polgármester és Gyulai Pál mondhatták el megnyitó-, illetőleg üdvözlő beszédeiket. A "Katona József kör" ez okból indittatva érzi magát, úgy saját tagjai, mint a n. é. közönség részére, külön kis emléklap alakjában kiadni a programmszerűleg megállapitott ünnepi megnyitó- és emlékbeszédet, az ódapályázatról szóló birálati jelentést és a pályanyertes ódát, úgyszintén Gyulai Pálnak, a magyar tud. akadémia és Kisfaludy társaság küldöttjének programmon kivül elmondott szép üdvözlő beszédjét.
Ez szolgáljon a jelen igénytelen kis füzet megjelenése indokául. Vissza

Tartalom

Előszó 3
I. Megnyitó beszéd. Lestár Pétertől 7
II. Üdvözlő beszéd. Gyulai Páltól 11
III. Katona József emlékezete. Horváth Dömétől. 15
IV. Jelentés az óda-pályázat eredményéről 42
V. Katona emlékezete. Pályanyertes óda, Sántha Károlytól 54
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv