| Előszó | 3 |
| Bevezetés | 4 |
| Friss gyümölcsök és főzelékfélék | |
| A gyümölcsök és főzelékek jelentősége a táplálkozásban | 6 |
| A gyümölcs- és főzelékfélék kémiai összetétele | 7 |
| A friss gyümölcs és főzelék leszedése | |
| A gyorsfogyasztásra ajánlható gyümölcs- és főzelékfajták | 10 |
| A gyümölcs- és főzelékfélék leszedése | 14 |
| Bogyósgyümölcsök leszedése és előkészítése | 15 |
| A csonthéjas gyümölcsök leszedése és előkészítése | 19 |
| A magházas gyümölcsök szedése és előkészítése | 23 |
| A citromfélék leszedése és előkészítése | 24 |
| A gyümölcs- és főzelékfélék átvétele és csomagolása | 25 |
| A friss gyümölcsök és főzelékfélék szállítása, előhűtése és tárolása | |
| Rövid távolságra való szállítás | 29 |
| Előhűtés | 30 |
| Vasúti szállítás | 31 |
| Friss gyümölcs- és főzelékfélék tárolása a feldolgozóüzemben | 31 |
| A gyümölcs- és főzelékfélék gyorsfagyasztásánál használt csomagolóeszközök és csomagolóanyagok | |
| Fahordók | 39 |
| Üvegedények | 44 |
| Papíranyagú csomagolóeszközök | 50 |
| Fémdobozok | 54 |
| Hőszigetelő kartondobozok | 55 |
| Faládák | 57 |
| A szirup és felöntőlé készítése | |
| Cukorszirup | 59 |
| Felöntőlé | 60 |
| A gyorsfagyasztott gyümölcsök és főzelékfélék gyártásának technológiai vázlata | |
| A gyorsfagyasztott gyümölcsök gyártási vázlata | 61 |
| A gyorsfagyasztott főzelékek gyártási vázlata | 64 |
| Gyümölcs- és főzelék-gyorsfagyasztó üzemek | |
| Idényenként 500 t teljesítményű üzem | 65 |
| Műszakonként 5 t teljesítményű gépesített üzem | 71 |
| A gyümölcsök és főzelékek előkészítése gyorsfagyasztásra | |
| Általános utasítások a gyümölcsök gyorsfagyasztására való előkészítésére | 72 |
| Általános utasítások a főzelékek gyorsfagyasztásra való előkészítésére | 77 |
| A gyümölcsök és főzelékek osztályozása, tisztítása és aprítása | 86 |
| A gyümölcsök és főzelékek mosása | 96 |
| A gyümölcsök és főzelékek előfőzése | 101 |
| Csomagolás | |
| A hordók megtöltése | 106 |
| Az üvegedények megtöltése | 107 |
| Csomagolás kartondobozokba | 109 |
| A gyümölcsök tárolása gyorsfagyasztás előtt | 111 |
| A gyümölcsök és főzelékek gyorsfagyasztása | |
| A gyümölcs- és főzelékfélék fagyasztási módjai | 116 |
| Fagyasztás légcirkulációs fagyasztókamrákban | 119 |
| Fagyasztás gyorsfagyasztó készülékekben | 120 |
| Gyümölcsök és főzelékek gyorsfagyasztása ömlesztett állapotban | 126 |
| Gyorsfagyasztott kevertfőzelékek | |
| A főzelékek előkészítése | 131 |
| A dobozolt főzelékkeverékek előkészítése | 134 |
| Főzelékkeverék-tömbök előállítása | 138 |
| Gyorsfagyasztott gyümölcsök és főzelékek tárolása | |
| Egészségügyi és biztonsági rendszabályok | |
| Az egészségügy szabályai | 145 |
| A dolgozók személyi higiénéje | 147 |
| Biztonsági rendszabályok | 148 |
| Gyártásellenőrzés | |
| Érzékszervi minőségelbírálás | 149 |
| Műszaki ellenőrzés | 150 |
| Mikrobiológiai ellenőrzés | 152 |
| Mintavételi és vizsgálati módszerek | 155 |
| A gyorsfagyasztott gyümölcs- és zöldségfélék szállítása és forgalomhozatala | |
| Szállítás hőszigetelt vagonokban | 157 |
| Szállítás autófagyasztókban és autókban | 159 |
| A gyorsfagyasztott gyümölcsök és zöldségfélék forgalombahozatala | 160 |
| Kiszerelés kisebb csomagolási egységekbe | 161 |
| Irodalom | 163 |