kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Félvászon |
| Oldalszám: | 312 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókat, illusztrációkat tartalmaz. Tankönyvi szám: 30203. |
| Előszó | 5 |
| A gyümölcslé- és üdítőitalgyártás kialakulása és helyzete | 15 |
| Történeti adatok, termelési statisztika | 17 |
| Gyártmányféleségek | 21 |
| Szűrt (derített) levek, kereskedelmileg steril állapotban | 21 |
| Rostos gyümölcs- és zöldséglevek, kereskedelmileg steril állapotban | 22 |
| Szénsavas üdítőitalok | 23 |
| Turmix-italok | 23 |
| Gyenge alkoholtartalmú gyümölcslevek, üdítőitalok | 23 |
| Védőitalok | 24 |
| Közvetlen fogyasztásra nem alkalmas féltermék jellegű készítmények | 24 |
| A gyümölcs- és zöldséglevek és üdítőitalok élettani jelentősége | 25 |
| Történeti adatok | 27 |
| A gyümölcs- és zöldséglevek tápértéke | 28 |
| A gyümölcs- és zöldséglevek táplálkozásélettani (biológiai) értéke | 29 |
| A gyümölcs- és zöldséglevek élvezeti értéke, üdítő hatása | 33 |
| A gyümölcs- és zöldséglevek jelentősége az italfogyasztásban | 34 |
| Általános gyártásismeret | 37 |
| A légyártás nyersanyagai | 39 |
| A nyersanyagforrás | 39 |
| A légyártási nyersanyagok minősége | 41 |
| Gyümölcsök | 42 |
| Zöldségfélék | 50 |
| Lényerés | 53 |
| Előválogatás, mosás | 53 |
| Válogatás | 55 |
| Zúzás, aprítás, előkezelés | 56 |
| Préselés | 64 |
| Áttörés | 80 |
| Kilúgozás (diffúzió) | 81 |
| A létisztítás | 83 |
| Önderülés | 87 |
| Derítőlevek | 88 |
| Vegyszeres derítés | 88 |
| Enzimes derítés | 91 |
| Centrifugálás | 93 |
| Szűrés | 103 |
| Homogénezés | 110 |
| A levek tartósítása | 115 |
| Hőközléses tartósítás | 116 |
| Sűrítéses tartósítás | 130 |
| Tartósítás dehidrálással | 154 |
| Tartósítás hűtéssel és fagyasztással | 159 |
| Tartósítás széndioxiddal | 165 |
| Csírátlanító szűrés | 169 |
| Vegyszeres tartósítás | 170 |
| Egyéb tartósítási módok | 171 |
| A tartósító eljárások kombinálása | 172 |
| A gyümölcslevek tárolása | 172 |
| A gyümölcslevek tárolás alatti változásai | 172 |
| A gyümölcslevek tároló edényzetei | 175 |
| A gyümölcslevek töltése és zárása | 181 |
| A gyümölcslevek és üdítőitalok palackozása | 181 |
| Gyümölcslevek töltése egyéb edényzetbe | 206 |
| Légyártó- és feldolgozóüzemek telepítése és belső elrendezése | 208 |
| A gyümölcsléüzemek telepítése | 208 |
| A gyümölcsléüzemek tervezése | 209 |
| Gyártási vonalak kialakítása | 212 |
| A gyártási vonalak segédberendezései | 220 |
| A hulladékok feldolgozása | 224 |
| Részletes gyártásismeret | 227 |
| Gyümölcslevek | 229 |
| Derített, szűrt gyümölcslevek gyártástechnológiája | 229 |
| Különböző szűrt gyümölcslevek gyártása | 236 |
| Gyümölcslevek összetételének beállításával kapcsolatos számítások | 252 |
| Rostos gyümölcslevek | 256 |
| Citrusfélék feldolgozása | 262 |
| Zöldséglevel | 267 |
| Paradicsomlé gyártása | 267 |
| Egyéb zöldséglevek gyártása | 269 |
| Sűrített gyümölcslevek | 271 |
| A gyümölcslevek sűrítésének általános irányelvei | 271 |
| A gyümölcslevek sűrítésének technológiája | 272 |
| A gyümölcslevek aromaanyagainak kémiája, kinyerése és dúsítása | 274 |
| Gyümölcsszörpök | 276 |
| Valódi gyümölcsből készült szörpök | 277 |
| Ízesített szörpök | 279 |
| Szénsavas üdítőitalok gyártása | 279 |
| Egyéb italok | 284 |
| Alkoholtartalmú gyümölcsitalok gyártása | 284 |
| Stimuláló-italok | 284 |
| Turmix-italok | 285 |
| Védőitalok | 285 |
| Üzemellenőrzés, minőségvizsgálat | 287 |
| Üzemellenőrzés | 289 |
| A nyersanyag ellenőrzése | 289 |
| A gyártás ellenőrzése | 289 |
| Minőségellenőrzés | 290 |
| A légyártás mikrobiológiai vonatkozásai | 295 |
| A nyersanyagokon levő mikrobák csoportosítása | 295 |
| A gyümölcslevek mikroflórája | 295 |
| Mikrobiológiai szempontból fontosabb tartósítási módszerek | 296 |
| A hőkezeléses tartósítás mikrobiológiai tudnivalói | 297 |
| A gyártási vonal ellenőrzése, fázisvizsgálatok | 300 |
| Romlott gyümölcslékészítémények mikroflórája | 302 |
| Tartós gyümölcslevek maradék mikroflórája | 302 |
| Az üzemi berendezések és csomagolás anyagok (üvegek, dugók) fertőtlenítése | 303 |
| Felhasznált irodalom | 305 |
| Név- és tárgymutató | 309 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.