kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Növényvédelem és Kertészet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Félvászon |
| Oldalszám: | 59 oldal |
| Sorozatcím: | A M. Kir. Földmívelésügyi Minisztérium gazdasági szakkönyvei |
| Kötetszám: | 47 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 13 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Nyomtatta a Stephaneum nyomda Budapest. |
| Előhang | 3 |
| Gyümölcskonzerválás | |
| Élet a gyümölcsön s a gyümölcs élete | 4 |
| Konzervek és konzerválási eljárások | 6 |
| Néhány szó a konzerválószerekről | 8 |
| A befőttkészítés tízparancsolata | 9 |
| Bővebb magyarázatok a tízparancsolathoz | 10 |
| Részletes előírások befőttek készítésére | 16 |
| Különleges, befőttszerű gyümölcskészítmények | 20 |
| Sűrű cukorban eltett gyümölcskészítmények | 21 |
| Cukrozott, más néven kandírozott gyümölcs készítése | 23 |
| Mi is az a "pektin"? | 24 |
| Gyümölcskocsonya, kocsonyás gyümölcsíz, lekvár | 27 |
| A gyümölcskocsonyafőzés tízparancsolata | 28 |
| Rövid magyarázat a tízparancsolathoz | 28 |
| Néhány gyümölcskocsonyarecept | 30 |
| Kocsonyás gyümölcsízek főzésének tízparancsolata | 30 |
| Részletes előírások kocsonyás gyümölcsízek készítésére | 31 |
| Lekvárfőzés | 33 |
| Hűsítő italok gyümölcsből | 37 |
| Gyümölcskonzerválás cukor nélkül | 39 |
| Hullott gyümölcs értékesítése | 40 |
| Zöldségkonzerválás | |
| Hasonlóságok és különbségek a gyümölcs és zöldség konzerválásában | 42 |
| Gőzben sterilizált főzelékkonzervek | 43 |
| Sóval készült zöldségkonzervek | 44 |
| Ecettel készült zöldségkonzervek | 46 |
| Tejsav mint főzelékkonzerváló anyag | 50 |
| A káposztasavanyítás tudománya | 50 |
| Kovászos uborka, sós uborka | 52 |
| Besűrítéssel készülő főzelékkonzervek | 53 |
| Házi gyümölcs és zöldségaszalás | 55 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.