| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
| Oldalszám: | 67 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 34 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| Bevezetés | 3 |
| A gyümölcsborkészítés alapanyaga | 5 |
| A gyümölcsborkészítés alapvető szabályai | 7 |
| Az előkészítő munkák | 10 |
| A válogatás | 10 |
| A mosás | 10 |
| A zúzás és a pihentetés | 12 |
| A zúzás | 12 |
| A pihentetés | 15 |
| A lényerés | 16 |
| Az erjesztőedények | 23 |
| A gyümölcslé alkotórészei | 28 |
| A gyümölcsborok erjedését megelőző tudnivalókról | 31 |
| Az erjedésről | 34 |
| Az erjesztés gyakorlati keresztülvitele | 40 |
| A gyümölcsbor fejtése | 42 |
| A gyümölcsbor palackozása | 48 |
| A palackozott gyümölcsborok raktározása | 50 |
| Édes csemegeborok készítése és kezelése | 51 |
| A pasztőrözés | 52 |
| A gyümölcsbor betegségei és hibái | 55 |
| Borbetegségek | 55 |
| Borhibák | 56 |
| Borkészítés az egyes gyümölcsnemekből | 58 |
| Almabor | 58 |
| Szamócabor | 60 |
| Ribizkebor | 61 |
| Köszmétebor | 62 |
| Szederbor | 63 |
| Meggybor | 64 |
| A Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának 36/1955. (VI. 26.) M. T. számú rendelete a borforgalmi adóról | 66 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.