kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | M. Kir. Közellátásügyi Miniszter Közellátási Hivatal |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 47 oldal |
| Sorozatcím: | Táplálkozzunk helyesen! |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság nyomása, Budapest. |
| Gyümölcsételek | 5 |
| A habarásokról és rántásokról általában | 5 |
| Egresleves | 6 |
| Ribizlileves | 6 |
| Meggyleves | 7 |
| Hideg gyümölcsleves | 7 |
| Kapros almaleves | 7 |
| Szilvaleves | 8 |
| Körteleves | 8 |
| Kapros egresfőzelék | 8 |
| Almafőzelék | 9 |
| Szilvafőzelék | 9 |
| Körtefőzelék | 9 |
| Almás uborkafőzelék | 10 |
| Almás burgonyafőzelék | 11 |
| Szilvafőzelékek | 11 |
| A gyümölcsökből készült mártásokról általában | 12 |
| Egresmártás | 12 |
| Ribizlimártás | 12 |
| Meggymártás | 13 |
| Hideg gyümölcsmártás, vegyes gyümölcsmártás | 13 |
| Kapros almamártás | 13 |
| Almamártás | 13 |
| Szilvamártás ecetesen | 14 |
| Körtemártás | 14 |
| Almás uborkamártás | 14 |
| Zöldbabfőzelék egressel | 14 |
| Mit adhatunk a gyümölcsmártások mellé, hogy kielégítő ebédet vagy vacsorát találhassunk | 15 |
| Gyümölcssaláta (I.) | 16 |
| Gyümölcssaláta (II.) | 16 |
| Gyümölcsaszalás | 17 |
| A gyümölcsök aszalásáról általában | 17 |
| Alma aszalása | 18 |
| Körte aszalása | 18 |
| Cseresznye és meggy aszalása | 19 |
| Sárgabarack aszalása | 19 |
| Szőlő aszalása | 19 |
| Szilva aszalása | 19 |
| Gyümölcsbefőzés | 21 |
| Általános tudnivalók a befőzésekről | 21 |
| Áfonya befőtt | 23 |
| Áfonya befőtt (vadas húsokhoz, pecsenyékhez) | 23 |
| Almaíz | 23 |
| Almasajt | 24 |
| Birsalmasajt | 24 |
| Birsalma befőtt (I.) | 24 |
| Birsalma befőtt (II.) | 24 |
| Bodzaíz | 25 |
| Cseresznye jam (dzsem) | 25 |
| Cseresznye befőtt | 25 |
| Cseresznye télire, rétestöltésre | 25 |
| Cseresznye rétesnek, vagy tészták töltésére | 26 |
| Csipkebogyóíz áttört bogyóból | 26 |
| Csipkebogyóíz egész bogyóból | 26 |
| Eper jam (dzsem) | 26 |
| Egres befőtt | 27 |
| Erdei málna és szederíz | 27 |
| Erdei málna, szeder, földi eper, faeper, szamóca cukorban | 27 |
| Kajszibarack jam (dzsem) | 27 |
| Kajszibarack rummal | 28 |
| Kajszibarack és őszibarack ecetben | 28 |
| Kimagozott meggy málnával, cseresznyével | 28 |
| Körte befőtt (I.) | 29 |
| Körte befőtt (II.) | 29 |
| Málnaíz | 29 |
| Málna- és ribizkeíz | 29 |
| Málnaszörp | 30 |
| Meggy befőtt | 30 |
| Meggy és cseresznye ecetben | 30 |
| Meggy, bor és ecetben | 31 |
| Meggy rétesnek vagy tészták töltésére | 31 |
| Őszibarack befőtt | 31 |
| Őszibarackíz | 31 |
| Őszibarack jam (dzsem) | 31 |
| Őszibarack jam (dzsem) cukor nélkül | 32 |
| Rebarbaraíz | 32 |
| Ribizkeíz | 32 |
| Ringló befőtt | 33 |
| Ringló befőtt (hámozott) | 33 |
| Ringló jam (dzsem) | 33 |
| Ringlóíz | 33 |
| Ribizli befőtt | 34 |
| Rumos gyümölcs (I.) | 34 |
| Rumos gyümölcs (II.) | 34 |
| Rumos gyümölcs (III.) | 35 |
| Sárgarépa jam (dzsem) | 35 |
| Sárgarépa-sárgadinnyeíz | 35 |
| Sárgadinnye rummal | 36 |
| Sárgadinnye eltevése | 36 |
| Sárgadinnye befőtt | 37 |
| Sárga- vagy őszibarack ecetesen befőzve | 37 |
| Sárbaracköntet télire | 37 |
| Sárgabarack hámozás nélkül | 38 |
| Sárgabarackíz | 38 |
| Sárgabarack jam (dzsem) | 38 |
| Szilva eltevése tésztákhoz | 38 |
| Szilvaíz | 39 |
| Szilvaíz cukor nélkül | 39 |
| Szilva befőtt (magvaváló szilvából) | 39 |
| Szilva ecetben | 39 |
| Szilva sárgadinnyével | 40 |
| Szőlő eltevése | 40 |
| Tök jam (dzsem) | 40 |
| Vegyes gyümölcsíz cukor nélkül | 40 |
| Vízben eltett gyümölcsök cukor nélkül | 41 |
| Vegyes gyümölcsíz (I.) | 41 |
| Vegyes gyümölcsíz (II.) | 41 |
| Gyümölcsecet | 42 |
| Borecet | 42 |
| Cukornélküli befőzés | 43 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.