| Kiadó: | Hogyf Editio |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 119 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-8484-12-8 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal és fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Előszó | 3 |
| Bevezetés | 6 |
| A gyümölcsfélék és felhasználásuk | 7 |
| Általános követelmények | 7 |
| Beltartalmi anyagok és jelentőségük a gyümölcslé és a bor készítésénél | 8 |
| A gyümölcsfélék sajátosságai és útmutatás feldolgozásukhoz | 10 |
| A gyümölcsök feldolgozásának hat alapszabálya | 24 |
| A fontos mikroorganizmusok | 27 |
| Élesztőgombák | 27 |
| Penész gombák | 28 |
| Baktériumok | 29 |
| A lé kinyerése | 31 |
| A gyümölcs előkészítése | 31 |
| Hideg lékinyerés | 42 |
| Fagyasztással történő lékinyerés | 42 |
| Forrázással történő lékinyerés | 43 |
| A gyümölcslevek tartósítása | 48 |
| Alapvető fogalmak | 48 |
| A palackok és záróelemek kiválasztása és előkészítése | 48 |
| Forró letöltés | 51 |
| Hevítés palackokban | 53 |
| Forró letöltés nagyobb tartályokba | 54 |
| Átfolyó rendszerű hevítő | 55 |
| Tartósítás mélyhűtéssel | 56 |
| Gyümölcsszirup készítése | 61 |
| Derítés, keverés és italkészítés | 62 |
| Derítés | 62 |
| Gyümölcskeverékből készült levek | 63 |
| Cukor- és vízhozzáadás | 63 |
| A szabványos cukoroldat receptje | 65 |
| Mérés és számolás a gyümölcslevek keverésénél és elkészítésénél | 66 |
| A gyümölcsborok készítése | 72 |
| Általános tudnivalók | 72 |
| Mustkészítés | 73 |
| Erjesztőedények | 74 |
| Mustok feljavítása | 81 |
| Az erjedés irányítása és folyamata | 83 |
| Lefejtés és érlelés | 87 |
| Palackozás | 90 |
| Tárolás és érlelés palackokban | 92 |
| Ecetkészítés | 94 |
| Alapanyag | 94 |
| Az ecetsav-baktériumok életfeltételei | 94 |
| Ecetalja mint erjedésindító | 94 |
| Az erjedés lefolyása | 95 |
| Palackozás és palackban történő érlelés | 95 |
| Finomítás | 95 |
| Gyümölcslikőrök készítése | 97 |
| Általános tudnivalók | 97 |
| A hozzávalók kiválasztása és előkészítése | 98 |
| A gyümölcslé-likőrök elkészítése | 100 |
| Kevert likőrök készítése | 102 |
| A likőrgyümölcsök erjesztése és a gyümölcsbor-likőrök elkészítése | 103 |
| A gyümölcsitalok jelentősége | 104 |
| Jó közérzet és egészség | 104 |
| Tárgymutató | 112 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.