kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Gazda Kistermelői Lap- és Könyvkiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 125 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-7445-60-9 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal, fekete-fehér ábrákkal. |
| Előszó | 5 |
| Gyümölcsök természetes konzerválása | 9 |
| Konzerválás hevítéssel, cukor hozzáadásával | 10 |
| Konzerválás cukorfelvétellel | 10 |
| Konzerválás alkohollal | 10 |
| Konzerválás ecettel | 10 |
| Minden módszernél fontos: a tisztaság | 11 |
| Lekvár, dzsem, gyümölcsíz | 13 |
| Milyen gyümölcsöt válasszunk? | 15 |
| Szükséges eszközök | 19 |
| A gyümölcsök előkészítése | 21 |
| Hozzávalók és szerepük | 25 |
| A zselépróba | 27 |
| Üvegbe töltés és címkézés | 28 |
| Tárolás | 28 |
| Főzés mikrosütővel | 29 |
| Alaprecept befőzési cukorral | 31 |
| Alaprecept zseléporral | 32 |
| Alaprecept folyékonyv zselésítőszerrel | 33 |
| Alaprecept Agar-agarral | 34 |
| Alaprecept zselésítőszer nélkül | 35 |
| Nyersen kevert lekvárok | 35 |
| Receptek főzött lekvárokhoz, dzsemekhez, gyümölcsízekhez | 36 |
| Receptek nyersen kevert lekvárokhoz | 65 |
| Kompót | 69 |
| Szükséges eszközök | 69 |
| Hozzávalók | 71 |
| Gyümölcsök előkészítése | 72 |
| Üvegek előkészítése | 74 |
| Befőzött finomságok elkészítése | 74 |
| Sterilizálás befőző edényben | 75 |
| Sterilizálás sütőben | 76 |
| Sterilizálás gyorsfőző edényben | 77 |
| Receptek | 78 |
| Kandírozott és cukormázzal bevont (glazírozott) finomságok | 84 |
| Szükséges eszközök | 86 |
| Kandírozható/cukormázzal bevonható gyümölcsök | 86 |
| A gyümölcsök előkészítése | 86 |
| Gyümölcsök kandírozása | 87 |
| Citrusgyümölcsök héjának kandírozása | 90 |
| Konzervgyümölcsök kandírozása | 90 |
| Gyümölcsök cukormázzal való bevonása (glazírozása) | 91 |
| Cukrozott gyümölcsök) | 92 |
| Gyümölcsök alkoholban | 93 |
| Szükséges eszközök | 93 |
| A klasszikus "rumos csupor" | 94 |
| Egy, a klasszikustól igen eltérő variáció: Az egzotikus rumos csupor | 96 |
| Más gyümölcsök alkoholban | 98 |
| Receptek | 99 |
| Édes-savanyú kompótok | 107 |
| Szükséges eszközök | 107 |
| Hozzávalók | 107 |
| Alkalmas gyümölcsök és előkészítésük | 108 |
| A gyümölcsök elrakása | 109 |
| Receptek | 111 |
| Chutney-k | 116 |
| Szükséges eszközök | 116 |
| Hozzávalók | 116 |
| Alkalmas gyümölcsök és előkészítésük | 116 |
| Receptek | 119 |
| Irodalomjegyzék, Receptmutató | 125 |
| Tárgymutató | 128 |