kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 486 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| A gyümölcstermelés kialakulása és jelentősége | 3 |
| A gyümölcstermelés kialakulása | 3 |
| A kapitalista és szocialista gyümölcstermelés | 5 |
| A gyümölcstermelés jelentősége | 7 |
| Gyümölcstermő növényeink csoportosítása | 12 |
| A gyümölcstermő növény testének felépítése és életműködése | 15 |
| A gyümölcstermő növény részei | 15 |
| A gyümölcstermő növény életfeltételei | 36 |
| A gyümölcstermő növény életműködése | 40 |
| A gyümölcstermő növények szaporítása | 44 |
| A szaporítás célja és módjai | 44 |
| Az ivaros szaporítás | 45 |
| Az ivartalan szaporítás | 50 |
| A gyümölcstermő növények alanyai | 66 |
| Az anyanövények kiválasztása | 73 |
| A gyümölcsfa nevelése a faiskolában | 75 |
| A gyümölcsfaiskolai termelés feladata | 75 |
| A faiskola üzemi formái | 75 |
| A gyümölcsfaiskola beosztása | 76 |
| A gyümölcsfaiskola működése | 76 |
| A gyümölcsfaiskolai termelés | 77 |
| A faiskola kiegészítő részei | 95 |
| A faiskolai nyilvántartások | 97 |
| A gyümölcsös telepítése | 101 |
| A gyümölcsös formái | 101 |
| A gyümölcsös tervezése | 103 |
| A gyümölcsös telepítésének gyakorlati végrehajtása | 111 |
| A fiatal fák gondozása | 120 |
| A metszésről általában | 120 |
| A koronanevelés | 125 |
| A termőfák gondozása | 135 |
| A termőfelület mérése | 135 |
| A rendszeresen kezelt fák koronaritkítása | 136 |
| Az idősebb elhanyagolt fák koronaritkítása | 139 |
| A korona ifjítása | 143 |
| Az átoltás | 145 |
| A gyümölcs ritkítása | 146 |
| A gyümölcstermő ágak feltámasztása | 148 |
| Talajművelés, trágyázás és öntözés a gyümölcsösben | 150 |
| A talajtermékenység jelentősége | 150 |
| A talajművelés | 152 |
| A trágyázás | 156 |
| Szerves trágyák | 161 |
| Szervetlen vagy műtrágyák | 167 |
| A trágyázás módja | 171 |
| Az öntözés | 175 |
| A köztestermelés | 183 |
| A köztestermelés jelentősége | 183 |
| A köztestermelést befolyásoló tényezők | 183 |
| A köztestermelés időszakai | 184 |
| A köztesként termelhető növények csoportosítása | 185 |
| Növényvédelem a gyümölcsösben | 189 |
| A növényvédelemről általában | 189 |
| A kártevők gazdasági jelentősége | 190 |
| A kártevők csoportosítása | 191 |
| A gyümölcstermő növényeket károsító tényezőkről és élőlényekről általában | 191 |
| A kártevők által előidézett elváltozások | 198 |
| A növényvédelem célja és módja | 200 |
| Megelőzés | 200 |
| Védekezés | 202 |
| A növényvédőszerek csoportosítása | 205 |
| A növényvédőszerek felhasználása | 206 |
| A fontosabb növényvédőszerek | 208 |
| A permetlevek keverhetősége | 222 |
| A védőszerekkel kapcsolatos óvatossági rrendszabályok | 223 |
| A gyümölcstermő növények környezeti tényezők és élőlények által okozott megbetegedései | 225 |
| A környezeti tényezők okozta károsodások | 225 |
| A gyümölcstermő növények állati kártevői | 229 |
| A gyümölcstermő növények betegségei | 257 |
| A gyümölcsnemesítés | 278 |
| A gyümölcsnemesítésről általában | 278 |
| A gyümölcsnemesítés célja | 278 |
| A gyümölcsnemesítési eljárások | 279 |
| Micsurin növénynemesítő munkája | 281 |
| A hazai gyümölcsnemesítés és művelői | 282 |
| Az egyes gyümölcsnemek termesztése | |
| Az alma termelése | 287 |
| Az almatermelés népgazdasági jelentősége | 287 |
| Az almatermelés üzemi formái | 288 |
| Az almafa leírása | 289 |
| Az almatermelés elterjedése és művelői | 291 |
| Az almatermelés természeti feltételei | 291 |
| Az alma termőtájai | 293 |
| Az alma alanyai és telepítési rendszerei | 295 |
| Az almafák alakjai | 297 |
| Nagyüzemi almagyümölcsös berendezése | 299 |
| Az alma fajtái | 300 |
| A fiatal fák alakító metszése | 307 |
| Átmeneti metszés | 313 |
| A termőfák koronaritkítása | 315 |
| A Jonathán-fák különleges metszésmódja | 316 |
| Ifjítás, átoltás | 317 |
| A gyümölcs ritkítása | 318 |
| Az almafa trágyázása | 319 |
| Az almagyümölcs talajmunkái | 320 |
| Az almagyümölcs öntözése | 321 |
| Az alma szedése | 323 |
| Az alma osztályozása, tárolása, csomagolása és szállítása | 324 |
| Az almafa növényvédelme | 333 |
| A körte termelése | 337 |
| A körtetermelés népgazdasági jelentősége | 337 |
| A körtetermelés üzemi formái | 337 |
| A körtefa leírása | 338 |
| A körtetermelés elterjedése és művelői | 339 |
| A körtetermelés természeti feltételei és a körte alanyai | 340 |
| A körtegyümölcsös berendezése | 341 |
| A körte fajtái | 342 |
| A körtefa alakító metszése | 346 |
| Termő körtefák gondozási munkái | 348 |
| Körtetermelés törpefákon | 349 |
| A körte szedése, osztályozása, csomagolása, és szállítása | 353 |
| A körtefa növényvédelme | 354 |
| A birs termelése | 356 |
| A naspolya termelése | 359 |
| A cseresznye termelése | 361 |
| A cseresznyetermelés népgazdasági jelentősége és termelési tájai | 361 |
| A cseresznyetermelés természeti feltételei és alanyai | 361 |
| A cseresznye fajtái | 363 |
| A cseresznyegyümölcsös berendezése | 365 |
| A cseresznye gondozási munkái | 365 |
| A cseresznye szedése, osztályozása, csomagolása és szállítása | 367 |
| A cseresznye növényvédelme | 369 |
| A meggy termelése | 371 |
| A meggytermelés népgazdasági jelentősége és termelési tájai | 371 |
| A meggytermelés természeti feltételei és alanyai | 371 |
| A meggy fajtái | 372 |
| A meggy-gyümölcsös berendezése | 373 |
| A meggy gondozási munkái | 374 |
| A meggy szedése, osztályozása, csomagolása és szállítása | 375 |
| A meggy növényvédelme | 377 |
| A szilva termelése | 378 |
| A szilvatermelés népgazdasági jelentősége és termelési tájai | 378 |
| A szilvatermelés természeti feltételei és alanyai | 378 |
| A szilvafa leírása | 379 |
| A szilva fajtái | 380 |
| A szilvagyümölcsös berendezése | 382 |
| A szilva gondozási munkái | 383 |
| A szilva szedése, osztályozása, csomagolása és szállítása | 384 |
| a szilvafa növényvédelme | 386 |
| A kajszi termelése | 388 |
| A kajszitermelés népgazdasági jelentősége | 388 |
| A kajszifa leírása, termelésének elterjedése | 389 |
| A kajszi termőtájai és művelési módjai | 389 |
| A kajszitermelés természeti feltételei és a kajszi alanya | 391 |
| A kajszi fajtái | 392 |
| A kajszigyümölcsös berendezése és a kajszi telepítése | 393 |
| A kajszi metszése | 394 |
| Törzsápolás | 399 |
| Ifjítás, átoltás | 399 |
| A gyümölcs ritkítása | 400 |
| A kajszigyümölcsös talajművelése, trágyázása és öntözése | 400 |
| A kajszi szedése, osztályozása, csomagolása és szállítása | 402 |
| A kajszi gutaütése | 404 |
| A kajszifa növényvédelme | 406 |
| Az őszibarack termelése | 408 |
| Az őszibaracktermelés népgazdasági jelentősége | 408 |
| Az őszibarack leírása, termelésének elterjedése és művelői | 408 |
| Az őszibarack termőtájai, az őszibarackatermelés természeti feltételei | 410 |
| Az őszibarack fajtái | 410 |
| Az őszibarack szaporítása és telepítése | 415 |
| Az őszibarack metszése | 417 |
| Ifjítás, átoltás | 424 |
| A gyümöcs ritkítása | 425 |
| Az őszibarack-gyümölcsös talajművelése, trágyázása és öntözése | 426 |
| Az őszibarack szedése, osztályozása, csomagolása és szállítása | 427 |
| Az őszibarack növényvédelme | 428 |
| A mandula termelése | 430 |
| A mandulatermelés népgazdasági jelentősége, elterjedése és művelői | 430 |
| A mandula leírása és a mandulatermelés természeti feltételei | 430 |
| Mandulafajták | 432 |
| A mandula szaporítása és telepítése | 433 |
| A mandula metszése | 433 |
| Ifjítás, átoltás | 434 |
| A mandulalgyümölcsös talajművelése és trágyázása | 435 |
| A mandula szedése | 436 |
| A mandulafa növényvédelme | 436 |
| A dió termelése | 437 |
| A diótermelés népgazdasági jelentősége, termőtájai és művelői | 437 |
| A dió leírása és termékenyülése | 438 |
| A diótermelés természeti feltételei és a diógyümölcsös berendezése | 439 |
| A dió fajtái | 440 |
| A dió szaporítása és telepítése | 441 |
| A dió metszése | 443 |
| A diógyümölcsös talajművelése és trágyázása | 443 |
| A dió szedése, kezelése, osztályozása, csomagolása és raktározása | 443 |
| A diófa növényvédelme | 445 |
| A gesztenye termelése | 446 |
| A gesztenye népgazdasági jelentősége, leírása és termelési feltételei | 446 |
| A gesztenye szaporítása, telepítése és gondozása | 447 |
| A gesztenye fajtái | 447 |
| A gesztenye szedése, osztályozása és tárolása | 447 |
| A gesztenye növényvédelme | 448 |
| A mogyoró termelése | 449 |
| A mogyoró népgazdasági jelentősége, leírása és a termelés feltételei | 449 |
| A mogyoró szaporítása, telepítése és gondozása | 449 |
| A mogyoró fajtái | 450 |
| A mogyoró szedése és raktározása | 451 |
| A mogyoró növényvédelme | 451 |
| A bogyósgyümölcsűek termelése | 452 |
| A bogyósgyümölcsűek népgazdasági jelentősége | 452 |
| A bogyósgyümölcsűek termelési jellegzetessége | 453 |
| A köszméte termelése | 453 |
| A ribiszke termelése | 459 |
| A málna termelése | 464 |
| A szeder termelése | 471 |
| A szamóca termelése | 471 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.