kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Képzőművészeti Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 195 oldal |
| Sorozatcím: | Kertészeti szakközépiskolák tankönyve |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-336-651-8 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: K-552. |
| A gyümölcs betakarítása | 3 |
| A gyümölcs érettsége és a szedési idő | 3 |
| A szedés időpontját befolyásoló és meghatározó tényezők | 4 |
| A szüret előkészítése, szervezése, lebonyolítása, eszközei | 5 |
| A gyümölcs kézi szedése | 6 |
| A gyümölcs kézi és gépi mozgatása | 7 |
| A betakarítás eszközei | 7 |
| A gyümölcs áruvá készítése | 12 |
| A gyümölcs tárolása | 17 |
| Összefoglaló kérdések | 19 |
| AZ ALMAGYÜMÖLCSŰEK TERMESZTÉSE | |
| Az alma termesztése | 23 |
| Az almatermesztés jelentősége | 23 |
| Az almatermesztés feltételei | 23 |
| Az almatermesztés tájai | 25 |
| Az almaültetvény létesítése | 25 |
| A fajtákról általában | 25 |
| Az alma főbb fajtáinak jellemzése és a fajta megválasztása | 28 |
| Az alma telepítési rendszerei és művelési módjai | 30 |
| Koronaformák | 37 |
| Az alma- és a körtegyümölcs támberendezése | 41 |
| A termőre fordulás gyorsítása | 42 |
| Összefoglaló kérdések | 43 |
| Az alma termesztéstechnológiája | 43 |
| A termő almafák metszése | 43 |
| A metszés gyakorlata | 46 |
| A korszerűtlen termő almafák átalakítása | 48 |
| Vegyszeres növekedés- és termésszabályozás | 50 |
| Az alma tápanyagellátása | 51 |
| A műtrágyázás | 52 |
| A szervestrágyázás | 53 |
| Az alma talajművelése | 53 |
| Az alma öntözése | 54 |
| Összefoglaló kérdések | 56 |
| Az alma növényvédelme | 56 |
| Károsodást kiváltó élettelen okok | 56 |
| Károsodást kiváltó élő okok | 58 |
| Összefoglaló kérdések | 67 |
| Az alma kiváló minőségének biztosítása | 68 |
| Az alma betakarítása, áruvá készítése, tárolása és ipari feldolgozása | 69 |
| Betakarítás | 69 |
| Áruvá készítés | 71 |
| Az alma tárolása | 72 |
| Az alma ipari feldolgozása | 74 |
| Összefoglaló kérdések | 75 |
| A körte termesztése | 76 |
| A körtetermesztés jelentősége, helyzete | 76 |
| A termesztés feltételei, termőtájai | 77 |
| Körtefajták, fajtahasználat, fajtatársítás | 77 |
| Alanyok | 83 |
| A körte telepítési és művelési rendszerei | 84 |
| A körte termesztéstechnológiája | 85 |
| A termőfelület kialakítása, fenntartása | 85 |
| Talajművelés | 86 |
| Tápanyag-utánpótlás | 87 |
| Öntözés | 88 |
| A körte növényvédelme | 89 |
| Összefoglaló kérdések | 92 |
| A körte betakarítása, áruvá készítése, tárolása és feldolgozása | 93 |
| Betakarítás | 93 |
| Áruvá készítés | 95 |
| Tárolás | 95 |
| Feldolgozás | 97 |
| Összefoglaló kérdések | 97 |
| A birs termesztése | 98 |
| A birstermesztés jelentősége | 98 |
| A birstermesztés feltételei | 98 |
| Birsfajták, fajtahasználat, fajtatársítás | 99 |
| A birs termesztéstechnológiája | 100 |
| Betakarítás | 101 |
| Tárolás | 101 |
| Feldolgozás | 101 |
| Összefoglaló kérdések | 102 |
| A naspolya termesztése | 103 |
| A naspolyatermesztés jelentősége | 103 |
| A termesztés feltételei | 103 |
| A naspolya termesztéstechnológiája | 103 |
| A CSONTHÉJAS GYÜMÖLCSŰEK TERMESZTÉSE | |
| Az őszibarack termesztése | 107 |
| Az őszibarack-termesztés jelentősége és feltételei | 107 |
| Az őszibarack termőtájai | 108 |
| Az őszibarack-gyümölcsös telepítése | 108 |
| A fontosabb őszibarackfajták és használatuk | 108 |
| Az őszibarack telepítési módja és művelési rendszerei | 115 |
| Az őszibarack koronaformái | 115 |
| Az őszibarack termesztéstechnológiája | 120 |
| A termő őszibarackfák metszése | 120 |
| Termésszabályozás | 125 |
| A csonthéjas gyümölcsösök ápolása | 126 |
| Talajművelés | 126 |
| Öntözés | 126 |
| Tápanyagellátás | 127 |
| A csonthéjas gyümölcsösök ápolása | 129 |
| Az őszibarack növényvédelme | 129 |
| Károsodást kiváltó élettelen, nem fertőző okok | 129 |
| Károsodást kiváltó élő, fertőző okok | 129 |
| Betakarítás, áruvá készítés, tárolás, feldolgozás | 136 |
| Betakarítás | 136 |
| Áruvá készítés | 137 |
| Az őszibarack tárolása | 139 |
| Az őszibarack ipari feldolgozása | 140 |
| Összefoglaló kérdések | 140 |
| A kajszi termesztése | 142 |
| A kajszitermesztés jelentősége | 142 |
| A kajszitermesztés feltételei | 143 |
| A kajszigyümölcsös telepítése | 144 |
| Alany és fajtahasználat | 144 |
| A kajszi telepítési módja és művelési rendszerei | 148 |
| Koronaalak | 149 |
| A kajszi termesztéstechnológiája | 149 |
| A fiatal és a termőfák metszése | 149 |
| Gyümölcsritkítás | 150 |
| A kajszi növényvédelme | 151 |
| Károsodást kiváltó természeti tényezők | 151 |
| Károsodást kiváltó fertőző okok | 152 |
| Betakarítás, áruvá készítés, tárolás, feldolgozás | 153 |
| Betakarítás | 153 |
| Áruvá készítés | 154 |
| Tárolás | 155 |
| A kajszi ipari feldolgozása | 155 |
| Összefoglaló kérdések | 156 |
| A cseresznye és a meggy termesztése | 157 |
| A cseresznye- és meggytermesztés jelentősége | 157 |
| A cseresznye- és meggytermesztés feltételei, termőtájai | 157 |
| A cseresznye és meggy alany- és fajtahasználata | 158 |
| Alanyhasználat | 158 |
| Fajtahasználat | 159 |
| Termékenyülés, fajtatársítás | 160 |
| A cseresznye és a meggy telepítési rendszere és művelési módja | 166 |
| Koronaalak, metszés | 167 |
| A gyümölcskötődés vegyszeres serkentése | 168 |
| A cseresznye és a meggy növényvédelme | 169 |
| Károsodást kiváltó természeti tényezők | 169 |
| Károsodást kiváltó fertőző okok és kártevők | 169 |
| Termésbetakarítás | 172 |
| Szedés, osztályozás | 172 |
| Gépi betakarítás | 173 |
| Tárolás | 175 |
| A cseresznye és a meggy feldolgozása | 175 |
| Összefoglaló kérdések | 176 |
| A szilva termesztése | 177 |
| A szilvatermesztés jelentősége | 177 |
| A szilvatermesztés feltételei, termőtájai | 177 |
| Alany- és fajtahasználat | 178 |
| Alanyok | 178 |
| Fajták | 178 |
| A szilva telepítési rendszerei és művelődési módjai | 183 |
| Koronaalak, metszés | 183 |
| Gyümölcsritkítás | 185 |
| A szilva növényvédelme | 185 |
| Kórokozók | 185 |
| Kártevők | 186 |
| A termés betakarítása, osztályozása, csomagolása, tárolása | 189 |
| Betakarítás | 189 |
| Osztályozás | 190 |
| Csomagolás | 190 |
| Tárolás | 190 |
| A szilva feldolgozása | 190 |
| Összefoglaló kérdések | 191 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.