1.034.809

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bálint Sándor munkássága

Bibliográfia

Szerző
Róla szól

Kiadó: Historia Ecclesiastica Hungarica Alapítvány-Múzeumi Tudományért Alapítvány
Kiadás helye: Budapest-Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 122 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-06-2352-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Jelen összeállítás tartalmazza a Péter László által 1974-ben közreadott bibliográfia teljes anyagát, az N. Szabó Magdolna gyűjtötte és a 2004. évi kiállítási katalógusban megjelentetett tételeket,... Tovább

Előszó

Jelen összeállítás tartalmazza a Péter László által 1974-ben közreadott bibliográfia teljes anyagát, az N. Szabó Magdolna gyűjtötte és a 2004. évi kiállítási katalógusban megjelentetett tételeket, valamint Jung Károly kiegészítéseit és természetesen az általam eddig publikált és még nem publikált bibliográfiai adatokat is. Igyekeztem minden írást kézbe venni. Ahol ez dokumentum híján nem volt megoldható, a tétel előtti csillaggal (*) jeleztem. A hiányzó adatokat kiegészítettem, valamint az összetett tételeket analizáltam. Végezetül a bibliográfiai tételeket megjelenésük időrendjébe soroltam.
A nagyobb időszakot átfogó folyóiratszámokban megjelent cikkeket az időszak végére osztottam be. Vagyis a jún. 29-i számban megjelent közlemény leírása megelőzi a júniusi számban megjelentet, ez pedig az évi 6 számban megjelenő periodika 3. [május-júniusi] számában közöltet, ez pedig a negyedéves folyóirat 2. számában napvilágot látottat. Az adott év végén az évkönyvekben megjelent tanulmányok leírásai következnek, majd az önálló kötetek vagy az ebben publikáltak. Ha azonban a kötetek ismertetéseiből vagy más forrásból az derült ki, hogy a könyv még a tárgyév folyamán megjelent, a megfelelő időrendi helyére került.
Az azonos írásokat is megjelenésük időrendje szerint helyeztem el (az azonos évben közölteket viszont egy tételbe rendeztem), mivel gyakran különböző összeállításokban, kötetekben jelentek meg, s így összevonásuk szinte áttekinthetetlen tételeket hozott volna létre (pl. Polner Zoltán De profundis c. verse). Másrészt a Bálint Sándor-életmű és -irodalom fejlődését is jobban kiemeli. Az ilyen írásokat utalókkal kötöttem össze, az első megjelenéskor jelezve az összes többi közlés tételszámát is. Ugyanakkor a mutatóban is egyenlőségjellel (=) hívtam föl rájuk a figyelmet.
A bibliográfia tételei az MSZ 3424 Bibliográfiai leírás c. szabvány előírásai szerint készültek. Bálint Sándor írásait dőlt betűvel jelzem.
Az adatgyűjtést 2007. január 31-vel zártam le. Vissza

Tartalom

Bevezetés 7
Rövidítések 8
Bibliográfia 9
Mutató 95

Gyuris György

Gyuris György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gyuris György könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Bálint Sándor munkássága
Állapot:
2.480 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba
konyv