1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

»A rugalmasság és a hatékonyság szervezési feltételei« szeminárium anyagai I.

Az előadások

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 94 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Markánsan kirajzolódtak a VI. ötéves tervidőszakban a vállalati vezetőkre háruló fő követelmények. Ezek sorából most indokolt kiemelni a döntési és szervezeti rendszer korszerűsítésével összefüggő... Tovább

Előszó

Markánsan kirajzolódtak a VI. ötéves tervidőszakban a vállalati vezetőkre háruló fő követelmények. Ezek sorából most indokolt kiemelni a döntési és szervezeti rendszer korszerűsítésével összefüggő feladatokat. Ezek tömeges méretű teljesítése nélkül aligha képzelhető el a vezetői munka színvonalának növelése. Ez egyet jelent ama követelménnyel, hogy a vállalatok fejlődő és működőképessége jelentősen javuljon, vezetőik gyorsabban tudjanak alkalmazkodni a külső piaci feltételek változásaihoz, növekedjen manőverezési és kockázatvállalási készségük.
Mindez bonyolult feladat. Teljesítése máról-holnapra nem várható. E bizonyára több tervciklusra kiterjedő feladatok végrehajtásának az államiak és a vállalatiak mellett jól körvonalazhatók a társadalmi vonzatai is.
A MTESZ és a benne tömörült tudományos egyesületek számára megfogalmazták azokat a teendőket, amelyek a vállalatvezetői munka színvonalának emelésében reájuk hárulnak. Ezek sorába tartozik olyan fórumok, rendezvények szervezése, tudományos igényű szakpublikációk kezdeményezése, amelyek - mind más és más módon, sajátos eszközzel - segítik a főfeladatok teljesítését.
"A rugalmasság és a hatékonyság szervezési feltételei" c. szeminárium is a maga szolid lehetőségeivel ennek a célnak szolgálatában állt, amikor fórumot teremtett a vezetés-szervezés élenjáró külföldi módszerei megismeréséhez adaptációs lehetőségeinek megvitatásával. A szemináriumon elhangzott előadások és a vitaanyag sajtó alá rendezésével a szervezők lehetőséget teremtettek, hogy az új ismeretek a szeminárium résztvevői körén túl is terjedjenek. Ebben összegezhető e tanulmánykötetek közreadásának jelentősége. Vissza

Tartalom

H. J. Schwab: A számitógéptechnológia fejlődése, és a
decentralizálásra gyakorolt hatása 1
Táblák 12
Prof. Dr. W. Stucky: Dipl.rer.pol./techn./R.Krieger
Számitógépes információrendszerek, mint a rugalmas vezetés eszközei 16
Ábrák 42
M. Heyne: Rugalmas gyártó rendszerek 57
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv