1.035.006

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Quo vadis?...

Szerző

Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 270 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Stephaneum nyomda, Budapest nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből :

Petronius déltájban ébredt föl s mint rendesen, most is nagyon bágyadt volt az éjszakai dáridó után. A reggeli fürdő azonban mindig friss keringésbe hozta vérét s annyira... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből :

Petronius déltájban ébredt föl s mint rendesen, most is nagyon bágyadt volt az éjszakai dáridó után. A reggeli fürdő azonban mindig friss keringésbe hozta vérét s annyira megifjította tagjainak rugékonyságát, hogy szinte újjászületett. A szeme ragyogott, arca majd kicsattant az egészséges barnapiros színtől s a tartása oly daliás volt, hogy még a délceg Salvius Otho sem versenyezhetett volna vele. El is nevezték az elegáncia mesterének.
Most is megfürdött és fürdés után kényelmesen végignyújtózott a hófehér, egyiptomi byssusszal leterített padon. Két izmos fürdőszolga olajos kézzel dagasztotta, nyomkodta tagjait, ő pedig lehunyta szemét s úgy várta nyugodtan az éltető meleg hatását, mely lassankint átjárta zsibbadt tagjait. Később fölnyitotta szemét, megkérdezte, hogy milyen idő van s hogy Idomenaeus, az aranymíves, elhozta-e már a reggelre igért ékszereket.
Azt felelték neki, hogy gyönyörű szép, napos idő van és enyhe szellő fújdogál az Albán-hegyek felől, de Idomenaeus még nem volt ott. Petronius ismét behunyta szemét s megparancsolta, hogy vigyék át a tepidariumba, mikor a nomenclator - a bejelentő - fölemelte az ajtófüggönyt s jelentette, hogy a fiatal Marcus Vinicius látogatóba jött nagybátyjához.
Vinicius fia volt Petronius nénjének, aki Marcus Vinicius volt konzulhoz ment férjhez; Corbulo seregében harcolt a parthusok ellen s miután bevégezték a háborút, hazajött Rómába. Petronius szerette unokaöccsét, mert szép, daliás fiatalember volt és mértéket tudott tartani az élvezetekben, ami nem csekély érdem volt ebben a féktelen időben. Vissza

Fülszöveg

- Quo vadis, domine? - szólította meg Jézus a Rómából menekülő Péter apostolt, aki messzire akart futni a hite és küldetése miatt váró szenvedések elől. Ez a kérdés, a "Hová futnál?", "Hová megyünk?" értelmezésben azóta szállóigévé vált, és különösen elbizonytalanodott korokban az erkölcsös, a "jó" ember önmagának örökké feltett kérdése lett. A hirtelen testi valójában neki megjelenő, vértanúhalált halt Mester láttán megrendült Péter visszafordult Rómába, vállalván sorsát és a Jézus Krisztus által rá mért feladatot.
Sienkiewicz lengyel író műve méltán a világirodalom egyik legtöbbet forgatott könyve. A Néró császár idejében játszódó mű hatalmas körkép a kereszténység üldöztetésének idejéről, ugyanakkor üzenete nem korhoz kötött: a legsötétebb időkben is helytállni tudó emberi méltóság diadala ez a regény.

H. Sienkiewicz

H. Sienkiewicz műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: H. Sienkiewicz könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Quo vadis?... Quo vadis?... Quo vadis?... Quo vadis?... Quo vadis?... Quo vadis?... Quo vadis?... Quo vadis?...

A borító enyhén kopott, sarkai kissé sérültek. Belülről megerősített példány, a lapélek és néhány lap enyhén foltosak.

Állapot:
4.580 ,-Ft
37 pont kapható
Kosárba
konyv