1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ízes Itália 2011. szeptember

Régiók konyhája - I. évfolyam 1. szám

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mobil Kiadó és Grafikai Stúdió Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Ízes Itália-Főzzünk, játsszunk, utazzunk együtt!
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
RÉGIÓ ÉS ALPOK ÉS AZ ADRIA KÖZÖTT
Ebben a vonzóan félreeső tartományban, amely földrajzilag Magyarországhoz a legközelebb esik, ahol az Alpok hegyláncai majdnem összeérnek az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
RÉGIÓ ÉS ALPOK ÉS AZ ADRIA KÖZÖTT
Ebben a vonzóan félreeső tartományban, amely földrajzilag Magyarországhoz a legközelebb esik, ahol az Alpok hegyláncai majdnem összeérnek az Adriai tengerrel, a friuli dombvidék háziasabb, rusztikus konyhája történetileg mindig is ellenpontját képezte a tengerpart kifinomultabb, arisztokratikusabb, a velencei stílust követő konyhaművészetének. Az idők során a két gasztronómiai stílus nagyszerű ételekben egyesült, amelyek magukon hordozzák persze az osztrák, szláv szomszédok ízlését is, hiszen ezeknek a népeknek az Osztrák-Magyar Monarchián belül Trieszt biztosította a tengeri kijáratot.
Az alpesi Carniában, de Udine, Gorizia szőlőborította dombjain a jellegzetes nyitott tűzhelyet, a fogolár-t használják marha, bárány, kecske, szárnyasok, kolbászok és gombák sütésére, modernebb kifejezéssel grillezésre. Az ételek mellől nem hiányozhat soha a kukoricakása, a polenta. Eszik sajttal, szaftos, pörköltszerű húsokkal, véreshurkával, vadhússal, vad szárnyasokkal. Vissza

Tartalom

Bevezető 1
Régió az Alpok és az Adria között 3
Receptek 10
Első fogások
Trieszti káposztaleves ( Jota triestina) 10
Fűszeres, túrós galuska (Fregolóz friulani) 10
Sós rétes (Strudel salati) 11
Spenót friuli módra (Paparot) 11
Bableves (Minéstre di fasui) 12
Halleves gradói módra (Boreto alla graisana) 13
Karácsonyi tál (Sope di Nadál) 14
Kukoricakása másképp (Polenta pasticciata) 15
Sajtos, burgonyás lepény (Frico) 16
Csirkemájleves tésztával (Minesta di fegatini e pastina all'uovo) 16
Csuszatészta trieszti módra (Maltagliati alla triestin) 17
San Vito-i töltött tészta (Cjarsons di San Vito) 18
Vargánya gomba olajban (Porcini sott'olio) 19
Zelleres rizottó (Risotto con il sedano) 20
Főételek
Spenótpüré kukoricaliszttel (Paparot) 21
Friuli vadnyúl (Lepre alla friulana) 22
Pacal trieszti módra (Trippe alla triestina) 22
Kapucinus tőkehal (Baccalá alla capuccina) 23
Rusztikus spárgatorta (Torta rustica di asparagi) 24
Csirkemáj trieszti módra (Fegatini alla triestina) 24
Füstölt pisztráng olajos pácban (Trota affumicata in salsa) 25
Házinyúl parasztosan ( Coniglio alla provinciale) 25
Borjúcsülök rozmaringgal (Stinco di vitello al rosmarino) 26
Csiga San Quirino módra (Lumache alla San Quirino) 26
Köményes marhafejhús (Guanciale di manzo con cumino) 28
Töltött kelkáposzta (Rambasicci) 29
Goriziai marhanyelv almával és mandulával (Lingua di manza con mele e mandorle alla gorziana) 29
Exkluzív
A friuli csoda születéséhez négy generáció kellett 30
Édességek
Töltött sütemény leves tésztából ( Presnitz) 33
Nagymama pogácsája (Focaccia della nonna) 34
Fánkocskák (Fritulis-fritelle) 34
Guba, ahogy a Natisone völgyében készítik (Gubana delle Valli del Natisone) 35
Édes ravioli sütve (Ravioli dolci al forno) 36
Édes karikák (Buzolai vagy coláz) 36
Olaszország külöleges, egyedi élelmiszerei
Extra szűz olívaolaj, Itália folyékony aranya 38
Gasztro-szótár 40
Ez meg az 41
Turizmus
Varázslatos Friuli 50
Gasztro-kvíz 63
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv