A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Négy évszak házi süteményei

Torták, krémek, palacsinták

Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Geopen Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím: Vidék Íze
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-9765-29-0
Megjegyzés: Gazdagon illusztrálva színes fotókkal. CD-melléklet nélkül.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az étkezés kultusza nemegyszer felülmúlja a nő és a szerelem jelentőségét - állította egykor a téma vitathatatlanul legnagyobb szakértője, Krúdy Gyula. Az író meglehetősen extravagáns életet élt.... Tovább

Előszó

Az étkezés kultusza nemegyszer felülmúlja a nő és a szerelem jelentőségét - állította egykor a téma vitathatatlanul legnagyobb szakértője, Krúdy Gyula. Az író meglehetősen extravagáns életet élt. Este hét órakor kelt fel, nyolckor reggelizett a New York kávéházban, majd gyalogosan átsétált a Tabánba, ahol barátai és hívei várták. A mindenkori pesti polgármesterek állandó konflist biztosítottak számára, amely mindenhová követte őt, s ha elfáradt, felült rá. A tabáni kocsma volt a törzshelye, amely a Mély pincéhez volt címezve. Az asztalánál sem irodalomról, sem politikáról, sem művészetekről nem lehetett beszélgetni - csak nőkről, de azokról bármit és bármennyit.
Hajnali 3-4 óráig időzött a pincében, aztán fölült a konflisra. a kocsis harminc éven át mindig megkérdezte: "Hova megyünk, Gyula úr?" S a válasz mindig ez volt: "Haza, a kis kitérővel." Ezalatt az örömlányok terét kellett érteni.
Történt egyszer, hogy a szokásos kérdésre ez a meglepő válasz érkezett: "Székesfehérvárra!" Az öreg szolga zokszó nélkül megfordította a lovakat, és elindult a Fehérvárra vezető úton.
Krúdyt két napig nem látták Budapesten. Harmadnapra aztán ismét megjelent törzshelyén. Rajongói kérdésekkel ostromolták, hogy hol volt két napig. Nagyot szívott cigarettájából, s messze-messze nézve annak füstjébe, elmélázva így szólt: "Most 25 éve, 1901-ben, a Fehérvár melletti Mór kiskocsmájában a vendéglős remekbe sikerült birkagulyásából ettem, és ihattam a borából is. Tegnap előtt hajnalban, annyi év után, a szél felém fújta a hajdanvolt gulyásnak az illatát, így hát lementem és megnéztem, hogy van-e még belőle. Volt."
Lehet-e nagyobb álma a Négy évszak házi süteményei lelkes készítőinek annál, mint hogy jó szívvel kínált finomságaink illatát anyáról leányra szállva, 25 év múlva is felénk fújja az otthon állandóságának szele?! Kedves olvasónk, engedjen a kísértésnek, és hagyja, hogy elcsábítsuk házi süteményeinkkel! Vissza

Tartalom

Tavasz
epervarázslatok10
málnakavalkád16
tortacsodák24
kalácsok a kifutón28
apróságok34
palacsintalanságok40
húsvétoló44
Nyár
megérett a meggy52
cseresznyebőségben58
ribizlisoroló62
barackbirodalom66
kehelyremekek74
parfék78
túrósok tábora80
furcsa párok84
turmixok90
Ősz
szőlőszüretelő94
variációk körtére98
gyümölcsráadás102
magvas falatok104
csupa csoki110
keresd a zöldséget!118
fekete szemek bűvöletében124
lepények126
rétesek128
szufléra fel!130
Tél
gyümölcsparádé136
narancsban utazunk144
gusztusos gesztenyések148
mákos mámorban152
fókuszban a kókusz156
ünnepváró160
szilveszteri bódulat168
farsangoló174
Okoskodó
a piskótáról178
az omlós tésztáról180
a vajas tésztáról181
a kelt tésztáról182
a muffinról183
a palacsintáról184
a felfújtról és a fánkról185
a krémekről186
a mázakról187
a gyümölcsökről188
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv