1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Agatha Christie krimikalauz

avagy Gyilkosságok ABC-ben

Szerző
Szerkesztő
Róla szól
Grafikus

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 612 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN: 963-07-7429-1
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Bizonyára nem túl frappáns az olvasókhoz intézett szózatunkat magyarázkodással kezdeni, de el kell ismerni, egy krimiket leíró könyv ötlete első hallásra valóban lehetetlennek, bizarrnak, de legalábbis ellentmondásosnak tűnik. Ám az Agatha Christie-krimikalauz létrejöttét olyasfajta precíz, „a kis szürke sejtecskéket" igénybe vevő előkészítő munka előzte meg, amelynek elvégzése nélkül bizonyára az írónő sem lett volna képes egyetlen úgynevezett klasszikus bűnügyi regényét megírni. Reményeink szerint végül is sikerült megtalálni a módját annak, miként lehet úgy végigkalauzolni az olvasót a Christie-krimik sajátos világán, hogy közben a lényeg, a rejtély maga ne szenvedjen csorbát. így kötetünkben minden lehetséges óvintézkedést megtettünk, hogy még véletlenül se derüljön fény semmiféle titokra. Ebbéli igyekezetünkben azt az egyetlen dolgot tartottuk szem előtt, hogy ne becsült szerzőt se - noha tudomásunk van róla, hogy műveiben ő maga is elkövetett néhány poén (ön)gyilkosságot...... Tovább

Fülszöveg

Bizonyára nem túl frappáns az olvasókhoz intézett szózatunkat magyarázkodással kezdeni, de el kell ismerni, egy krimiket leíró könyv ötlete első hallásra valóban lehetetlennek, bizarrnak, de legalábbis ellentmondásosnak tűnik. Ám az Agatha Christie-krimikalauz létrejöttét olyasfajta precíz, „a kis szürke sejtecskéket" igénybe vevő előkészítő munka előzte meg, amelynek elvégzése nélkül bizonyára az írónő sem lett volna képes egyetlen úgynevezett klasszikus bűnügyi regényét megírni. Reményeink szerint végül is sikerült megtalálni a módját annak, miként lehet úgy végigkalauzolni az olvasót a Christie-krimik sajátos világán, hogy közben a lényeg, a rejtély maga ne szenvedjen csorbát. így kötetünkben minden lehetséges óvintézkedést megtettünk, hogy még véletlenül se derüljön fény semmiféle titokra. Ebbéli igyekezetünkben azt az egyetlen dolgot tartottuk szem előtt, hogy ne becsült szerzőt se - noha tudomásunk van róla, hogy műveiben ő maga is elkövetett néhány poén (ön)gyilkosságot... (részlet az előszóból)
A Christie-krimikedvelők kézikönyvének szánt kötet vázát Agatha Christie összes bűnügyi tárgyú regényének és novellájának ismertetése alkotja, amelyekben az adott mű megjelenésére vonatkozó információk mellett a tartalom beharangozó leírása, különféle érdekességek (címmagyarázat, a keletkezés körülményei, kétnyelvű irodalmi idézetek, kritikák stb.) és a szereplőknek az írónő érzékletes jellemzéseivel megtoldott bemutatása található. Mindezt egy kisebbfajta kiállítás követi, melynek keretében Agatha Christie legnépszerűbb figuráiról kifejezetten a krimikalauz számára készült festményeket tekinthet meg az olvasó.
Eztán a kevéssé ismert opusokról, a színdarabokról, valamint a színpadi feldolgozásokról esik szó. Valószínűleg nagy érdeklődésre tarthat számot az a fejezet, amely az egyre gyarapodó filmadaptációkat tartalmazza: a némafilmektől kezdve, néhány klasszikussá vált produkción át, egészen a széles körben kedvelt sorozatokig. A kötet kuriózumként kottamellékletet is közöl, benne a Christie-krimikhez szorosan kapcsolódó angolszász mondókákkal. a teljes életművet felsoroló műjegyzékben pedig említés történik olyan alkotásokról is, amelyek minden bizonnyal a népes magyar Christie-rajongótábor számára is újdonságnak számítanak.
Az Agatha Christie-krimikalauz egyedülálló a maga nemében: átfogóan és részletesen tárja elénk " a krimi királynőjé"-nek munkásságát, kinek a "Mégis mi célból írta könyveit?" magvas kérdésre adott válaszát - "Csak szórakoztatni akartam..." - a szerzők igyekeztek szem előtt tartani. Vissza

Tartalom

ELŐSZÓ - Útmutató az Agatha Christie-krimikalauz használatához 9
BEVEZETŐ - Agatha, aki csak szórakoztatni akart... 13
KRIMIK - „Christie a könyvtárszobában" 19
ARCKÉPCSARNOK - „Húsz kicsi Christie-hős" 419
SZÍNDARABOK - „Christie-krimi három felvonásban" 467
FILMEK - „Kamerákkal csinálják" 487
KOTTAMELLÉKLET - „Énekeld el a hat penny dalát" 549
MŰJEGYZÉK -, Agatha bravúrjai" 557
NÉVMUTATÓ - „Mindent megtalált\ amit csak akart?" 575
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Agatha Christie krimikalauz Agatha Christie krimikalauz
Állapot:
5.740 ,-Ft
29 pont kapható
Kosárba
konyv