A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Hagymafélék exportra

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 179 oldal
Sorozatcím: Családi gazdaságokból az Unióba
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9553-34-4
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval, ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó9
Bevezetés11
Hagymafélék13
Vöröshagyma14
A vöröshagyma-termesztés helyzete, nagysága és viszonyai14
A tájtermő területek meghatározó szerepe16
A termesztett vöröshagymák18
A dughagyma előállítása és termesztése28
A vöröshagyma tárolása30
A termékre vonatkozó felvásárlási árak32
A vöröshagyma-termesztés gazdaságossága37
A termékre vonatkozó EU minőségi előírások38
A vöröshagyma termelői és exportcsomagolása43
Metélőhagyma44
A metélőhagyma termesztésének hazai elterjedése és jelentősége44
A metélőhagyma termesztett fajtái45
A metélőhagyma termesztése45
A metélőhagyma értékesítése45
Téli sarjadékhagyma46
A téli sarjadékhagyma hazai termesztésének jelentősége46
A téli sarjadékhagyma termesztése46
A téli sarjadékhagyma szedése, értékesítésre előkészítése46
Salottahagyma47
A Salottahagyma hazai termesztése47
A zöldhagyma áruismerete47
Fokhagyma49
A fokhagymatermelés helyzete, nagysága és viszonyai49
A tájtermő területek meghatározó szerepe53
A termesztett fokhagymafajták55
A fokhagyma termesztése56
A friss fokhagyma ipari feldolgozása60
A termékre vonatkozó felvásárlási árak62
A fokhagymatermesztés gazdaságossága67
A termékre vonatkozó EU minőségi előírások68
A fokhagyma szedése, értékesítésre történő előkészítése és exportcsomagolása75
Póréhagyma77
A póréhagyma-termelés helyzete, nagysága és viszonyai77
A tájtermő területek meghatározó szerepe77
A termesztett póréhagymafajták78
A póréhagyma szabadföldi termesztése81
A termékre vonatkozó árak elemzése82
A póréhagyma-termesztés gazdaságossága84
A termékre vonatkozó EU minőségi előírások86
A póréhagyma betakarítása és értékesítésre történő előkészítése90
Gyöngyhagyma91
A gyöngyhagyma termelésének helyzete91
A termesztett gyöngyhagymafajták92
A hagymafélék szárítása93
A hagymafélék szárításának technológiája93
Az előkészítő műveletek ismertetése94
A szárítási műveletek ismertetése104
A szárítást követő műveletek ismertetése110
A hagymafélék szárítóipari jelentősége119
A vöröshagyma szárítása121
A fokhagyma szárítása138
A póréhagyma szárítása138
A metélőhagyma szárítása146
A szárított hagymafélék szabványelőírása (MSZ-08 1457-80)147
A szárított hagymafélék minőség-ellenőrzése és a tárolás156
Melléklet167
Irodalom178

Dr. Laczkó Tibor

Dr. Laczkó Tibor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Laczkó Tibor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv