kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Szaktudás Kiadó Ház |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 179 oldal |
| Sorozatcím: | Családi gazdaságokból az Unióba |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-9553-34-4 |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér fotóval, ábrával. |
| Előszó | 9 |
| Bevezetés | 11 |
| Hagymafélék | 13 |
| Vöröshagyma | 14 |
| A vöröshagyma-termesztés helyzete, nagysága és viszonyai | 14 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe | 16 |
| A termesztett vöröshagymák | 18 |
| A dughagyma előállítása és termesztése | 28 |
| A vöröshagyma tárolása | 30 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 32 |
| A vöröshagyma-termesztés gazdaságossága | 37 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 38 |
| A vöröshagyma termelői és exportcsomagolása | 43 |
| Metélőhagyma | 44 |
| A metélőhagyma termesztésének hazai elterjedése és jelentősége | 44 |
| A metélőhagyma termesztett fajtái | 45 |
| A metélőhagyma termesztése | 45 |
| A metélőhagyma értékesítése | 45 |
| Téli sarjadékhagyma | 46 |
| A téli sarjadékhagyma hazai termesztésének jelentősége | 46 |
| A téli sarjadékhagyma termesztése | 46 |
| A téli sarjadékhagyma szedése, értékesítésre előkészítése | 46 |
| Salottahagyma | 47 |
| A Salottahagyma hazai termesztése | 47 |
| A zöldhagyma áruismerete | 47 |
| Fokhagyma | 49 |
| A fokhagymatermelés helyzete, nagysága és viszonyai | 49 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe | 53 |
| A termesztett fokhagymafajták | 55 |
| A fokhagyma termesztése | 56 |
| A friss fokhagyma ipari feldolgozása | 60 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 62 |
| A fokhagymatermesztés gazdaságossága | 67 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 68 |
| A fokhagyma szedése, értékesítésre történő előkészítése és exportcsomagolása | 75 |
| Póréhagyma | 77 |
| A póréhagyma-termelés helyzete, nagysága és viszonyai | 77 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe | 77 |
| A termesztett póréhagymafajták | 78 |
| A póréhagyma szabadföldi termesztése | 81 |
| A termékre vonatkozó árak elemzése | 82 |
| A póréhagyma-termesztés gazdaságossága | 84 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 86 |
| A póréhagyma betakarítása és értékesítésre történő előkészítése | 90 |
| Gyöngyhagyma | 91 |
| A gyöngyhagyma termelésének helyzete | 91 |
| A termesztett gyöngyhagymafajták | 92 |
| A hagymafélék szárítása | 93 |
| A hagymafélék szárításának technológiája | 93 |
| Az előkészítő műveletek ismertetése | 94 |
| A szárítási műveletek ismertetése | 104 |
| A szárítást követő műveletek ismertetése | 110 |
| A hagymafélék szárítóipari jelentősége | 119 |
| A vöröshagyma szárítása | 121 |
| A fokhagyma szárítása | 138 |
| A póréhagyma szárítása | 138 |
| A metélőhagyma szárítása | 146 |
| A szárított hagymafélék szabványelőírása (MSZ-08 1457-80) | 147 |
| A szárított hagymafélék minőség-ellenőrzése és a tárolás | 156 |
| Melléklet | 167 |
| Irodalom | 178 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.