kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kereskedelmi és Gazdasági Főiskola |
|---|---|
| Kiadás helye: | Szolnok |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 57 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 29 cm x 21 cm |
| ISBN: | |
| Tartalomjegyzék | 2 |
| A szerző előszava | 4 |
| Bevezetés | 6 |
| A gulyás | 16 |
| A marhagulyás (zöldséggel) | 18 |
| Néhány ismertebb gulyás változat | 22 |
| Bográcsgulyás (Alap gulyás - ennek az elkészítésére hivatkozunk később) | 22 |
| Alföldi gulyás | 22 |
| Szegedi gulyás | 22 |
| Kolozsvári gulyás | 22 |
| Szerb gulyás | 22 |
| Csángó gulyás | 23 |
| Babgulyás hagyományosan | 23 |
| A paprikás | 25 |
| Borjúpaprikás | 25 |
| Bőrös malac- és disznópaprikás | 26 |
| Csirkepaprikás | 27 |
| Néhány ismertebb, marhából készülő paprikás változat | 27 |
| Marha rostélyos (Alap paprikás - amire később hivatkozunk) | 27 |
| Lercsós rostélyos | 28 |
| Serpenyős rostélyos | 28 |
| Hortobágyi rostélyos | 28 |
| Kaszinó rostélyos | 29 |
| Debreceni rostélyos | 29 |
| Alföldi rostélyos | 29 |
| Szegedi rostélyos | 29 |
| Esterházy rostélyos | 29 |
| Csáky rostélyos | 29 |
| Bakonyi rostélyos | 29 |
| Vadász rostélyos | 30 |
| A pörkölt | 31 |
| Birkapörkölt | 32 |
| Kakaspörkölt | 34 |
| A sajátos egyszerű magyaros paprikás ételek | 35 |
| A paprikás krumpli | 35 |
| A lecsó | 36 |
| A lebbencsleves, az öreglebbencs, a kemény tarhonya | 36 |
| A paprikás halételek, mint külön műfaj | 39 |
| Halászlé bográcsban, egyszerűen | 39 |
| Halászlé, amely Baján versenyt nyert | 41 |
| Tiszai (szegedi) halászlé | 41 |
| Halpaprikás | 44 |
| Ami nem teljesen az, mint aminek hívják - paprikás variációk | 45 |
| Pincegulyás | 45 |
| Korhely halászlé | 46 |
| Korhely harcsaderék paprikásan | 47 |
| Hamis gulyás | 48 |
| Töltött káposzta többféle módon | 48 |
| Töltött káposzta édes, nyári káposztából | 48 |
| Töltött káposzta savanyított káposztából | 49 |
| Kolozsvári töltött káposzta | 50 |
| Töltött paprika | 51 |
| Pacal gazdagon (ahogy Ákos főzi a tiszai vízirendészeten) | 52 |
| Parasztos magyar ragu (Pásztorragu) | 52 |
| Példa összehasonlító összefoglalókra | 53 |
| Marha húsból készült paprikás ételek összefoglalása | 53 |
| Paprikás marha rostélyosok összehasonlító táblázata | 53 |
| Anyagtáblázat | 53 |
| Fényképek | 55 |
| Tárgymutató | 57 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.