1.031.435

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bikkessy viseletgyűjteménye (minikönyv) (számozott)

1816-1820

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Zrínyi Nyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Nyl kötés
Oldalszám: 320 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Orosz  
Méret: 6 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számozása: 356 Számozás színe: Fekete Kiadott példányszám: 2000 Könyvtervező: Kocsis József Nyomda: Zrínyi Nyomda 78 színezett rézmetszettel illusztrálva. A színes fényképeket az 1819. évi kiadásnak az Országos Széchenyi Könyvtárban őrzött példányáról reprodukáltuk. A könyv pontos mérete: 40 x 60 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Zrínyi Nyomda évenként megjelenő minikönyv-sorozatának 15. kötetét tartja kezében a kedves gyűjtő, akit ezúton is szeretettel köszöntünk. Ez a kötet is - mint az eddigiek szinte kivétel nélkül -... Tovább

Előszó

A Zrínyi Nyomda évenként megjelenő minikönyv-sorozatának 15. kötetét tartja kezében a kedves gyűjtő, akit ezúton is szeretettel köszöntünk. Ez a kötet is - mint az eddigiek szinte kivétel nélkül - Haiman György professzor tipográfus értő, gondozásában, tudományos kutatásainak eredményeként állt össze. Tartalma - a magyar- és horvátországi legnevezetesebb nemzeti öltözetek hazai gyűjteménye -, bár nincs szoros összefüggésben a magyar nyomdatörténettel, nevesebb magyar nyomdászok tevékenységével, a magyar könyvtörténetnek és illusztráció-történetünknek egyedülálló dokumentuma. Formailag - az eredeti kiadás, illetve az ahhoz készült rajzok, rézmetszetek és azok kézi festéssel történt színezése magas színvonalú mesterségbeli tudásról, művészi színvonalról tanúskodnak.
A mű a XIX. század elején több kiadásban jelent meg, mindegyikük színes nyomtatása értő kezek gondos munkájáról, megfelelő szintű nyomdakultúráról ad bizonyságot.
A mű kiadásának történetéről, szerzőiről és néprajzi indíttatású szándékaikról a kutató bevezető tanulmánya számol be. A magunk részéről a sorozat újabb kötetének megjelentetésével ismét tisztelegni akarunk a magyar könyv múltbeli értékei előtt. Ha ez sikerült, és a szép, ízléses, hiteles színezésű nyomatokkal örömet szereztünk az olvasónak - akkor szándékunk nem volt hiábavaló.
Budapest, 1987. december
Zrínyi Nyomda Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv