844.776

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Az új tipográfia (minikönyv) (számozott)

Erdélyi János munkásságáról

Szerző
Fordító
Fotózta

Kiadó: Zrínyi Nyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Nyl kötés
Oldalszám: 282 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  Angol  Német  Orosz 
Méret: 6 cm x 4 cm
ISBN: 963-02-4101-3
Megjegyzés: Számozott kiadás. Számozás színe: Fekete Kiadott példányszám: 1500 Könyvtervező: Kocsis József Nyomda: Zrínyi Nyomda Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 42 x 61 mm.

Fülszöveg

Sorozatunk eddigi köteteivel a régmúlt neves nyomdászainak, tipográfusainak kívántunk tisztelegni. Tettük ezt tizenkét éven át, még tavaly is. Erdélyi János tevékeny közreműködésével, aki minden egyes kötetünk tervezője, formálója volt. Ezzel a kis könyvünkkel sajnos ő is belépett az élettől elköszönt mesterek sorába. Hiába annyi eleven még a szorgos kezek oldalakat alakító látványa, a rá jellemző esztétikai érzék kisugárzása, csak művei élnek már örök életet számunkra. Nemcsak az emlék elevensége és az az emberi munkatársi közelség, de az egész magyar nyomdásztársadalom iránta érzett megbecsülése jogosít fel bennünket arra, hogy életpályájának, munkásságának ismertetésével, tipográfiai terveinek megjelenítésével tisztelegjünk hagyatéka előtt. Reméljük, ha teljességgel nem is, de sikerül a szép magyar könyv készítéséért tett erőfeszítéseit, a tipográfus és annak elképzeléseit anyagba gyúró és megelevenítő nyomdászok összmunkáját az olvasó elé tárnunk.
Kérjük fogadják tisztelettel... Tovább

Tartalom

Haiman György: Az új tipográfia (Erdélyi János munkásságáról)
Erdélyi János: A könyv esztétikája (Előadás, Debrecen 1977)
Képek Erdélyi János tipográfiai és grafikai munkáiból
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az új tipográfia (minikönyv) (számozott) Az új tipográfia (minikönyv) (számozott) Az új tipográfia (minikönyv) (számozott)

A példány sorszáma: 1228.

Állapot:
3.860 ,-Ft
19 pont kapható
Kosárba