Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

978.612

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hajdú-Bihar megyei üzemi tárlatok '88

Kiállítási katalógus

Grafikus
Fotózta
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 28 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 24 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiállítási katalógus. Fekete-fehér fotókkal és színes reprodukciókkal illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Napjainkban kevés kulturális rendezvény éri meg a tizennyolcadik évet. Ha megéri, az életképességének bizonyítéka, jelzi, hogy valós szükségletet elégít ki. Az élőtárlatok - köztük az üzemi... Tovább

Előszó

Napjainkban kevés kulturális rendezvény éri meg a tizennyolcadik évet. Ha megéri, az életképességének bizonyítéka, jelzi, hogy valós szükségletet elégít ki. Az élőtárlatok - köztük az üzemi tárlatok is - kiváló alkalmat szolgáltatnak arra, hogy korunkban, amikor az alkotó és a közönség kapcsolata világméretekben fellazult, meggyengült, gondolkodásra késztessenek művészt és műélvezőt egyaránt.
A közművelődés ma már kiheverte gyermekbetegségeit, s tudja, hogy nincs minden ember művészetre hangolva, azaz nem lehet mindenkiből rendszeres olvasót, zenerajongót, színházbajárót és képzőművészeti szakértőt nevelni.
E kiállítás sikerét sem azon kell lemérni, hogy megnézi-e minden dolgozó vagy nem. A lehetőséget erre azonban mindig az adott munkahely teljes kollektívája kapja. És ha csak néhány ember megáll és hatása alá kerül egyik-másik képnek, ha csak egy-két ember kap indítékot e látvány alapján arra, hogy ezután múzeumba vagy tárlatokra járjon, úgy a kiállítás mér elérte célját.
A közművelődés ma csak az apró lépések taktikáját alkalmazhatja, mert mire egy korosztályt felvértezett, akkorra belép a másik. Ily módon a közművelődés feladatai is mindig megújulnak. De ha vállalja, hogy folyamatosan és következetesen végzi dolgát - mint ahogy erre Debrecenben számos közművelődési forma és mozgalom a bizonyíték - úgy olyan hagyományt és rendszert teremt, mint amilyet teremtettek az üzemi tárlat kiállításai az elmúlt tizenhét évben.
A most útjára indult negyvenkilenc képzőművészeti alkotás kiválóan alkalmas arra, hogy egyesek szunnyadó érdeklődését felkeltse, másoknak pedig nem csak a művek, hanem a művészekkel történő személyes találkozások révén is motiválja, gazdagítsa szellemi, érzelmi igényeit. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem