| Halételek | 5 |
| Alufóilában sült hal | 7 |
| Angolna tejfeles tormamártással | 7 |
| Bajai halászlé | 8 |
| Balatoni töltött ponty | 8 |
| Bécsi heringsaláta | 9 |
| Brokkolis, sajtos halfilé | 10 |
| Busacsíkok fehérbormártásban | 10 |
| Busavagdalt | 11 |
| Citromos halleves | 11 |
| Csiperkegombás süllő | 12 |
| Csípős pisztráng | 12 |
| Csőben sült fésűskagyló | 13 |
| Csuka dióval töltve | 14 |
| Csuka tejfölös tormamártásban | 14 |
| Csuka tormával és gesztenyével | 15 |
| Dorozsmai molnárponty | 16 |
| Édesköményes polip | 17 |
| Édesköménnyel sült pisztráng | 17 |
| Édes-savanyú ponty | 18 |
| Édes-savanyú tintahal | 19 |
| Egzotikus sült hal | 20 |
| Feketekagyló fűszeres mártásban | 20 |
| Feketekagyló paradicsommártással | 21 |
| Finn töltött csuka | 22 |
| Fogas bakonyi módon | 22 |
| Fogas jóasszony módon | 24 |
| Fogas molnárné módon | 24 |
| Fogas Orly módon | 25 |
| Fogaskoktél | 25 |
| Fokhagymás busa | 26 |
| Fokhagymás-zöldséges harcsafilé | 26 |
| Füstölthal-saláta | 27 |
| Fűszeres pontyszeletek római tálban | 28 |
| Garnéla édes-savanyú mártásban | 28 |
| Garnéla nyárson sütve | 29 |
| Gombás pisztráng | 30 |
| Gombás süllő | 30 |
| Gombás tonhal | 31 |
| Görög boros bébipolip | 31 |
| Grillezett cápasteak | 32 |
| Hagymás-zöldbabos tonhalsaláta | 33 |
| Hal fokhagymásmártással | 34 |
| Hal paradicsommártásban | 34 |
| Halas burgonyasaláta | 35 |
| Halfilé kókusszal | 36 |
| Halgombócleves | 36 |
| Hallal töltött paradicsom hidegen | 37 |
| Halszeletek hagymás káposztával | 38 |
| Harcsa almás-mustáros mártással | 38 |
| Harcsa savanyú káposztával | 39 |
| Harcsapaprikás | 40 |
| Homár és languszta főzése | 40 |
| Kagyló petrezselymes vajjal | 41 |
| Kagylókoktél | 42 |
| Kagylóleves | 43 |
| Kagylóragu | 43 |
| Kagylósaláta | 44 |
| Kapros halgombócleves | 45 |
| Kapros rákragu | 45 |
| Kecsege vörösborban | 46 |
| Kínai sült ponty | 46 |
| Korhely busaleves | 47 |
| Lazacos-spárgás tésztasaláta | 48 |
| Lazacpástétom | 48 |
| Lecsós pontysült | 49 |
| Magyaros pontykocsonya | 50 |
| Mandulás halfilé | 51 |
| Mandulás pisztráng | 51 |
| Mandulás sült ponty | 52 |
| Marinírozott hal | 52 |
| Mediterrán halfilé | 53 |
| Mogyorós hallabdák | 54 |
| Olasz heringsaláta | 55 |
| Sörös pontyfilé | 55 |
| Paella a tenger gyümölcseiből | 56 |
| Paradicsomos halsaláta | 56 |
| Párolt tőkehal tormakrémmel | 57 |
| Párolt halcsíkok | 57 |
| Pisztráng baconszalonnával | 58 |
| Pisztráng vincellér módon | 59 |
| Ponty gombával töltve | 59 |
| Ponty rántva | 60 |
| Ponty zöldségágyon | 60 |
| Pontyfalatok Orly módra | 61 |
| Pontykocsonya | 62 |
| Provence-i halleves | 62 |
| Rácponty | 63 |
| Rákos, tojásos rizs | 64 |
| Rákpörkölt | 65 |
| Rombuszhal gombavagdalékkal | 65 |
| Roston sült tintahal fokhagymás majonézzel | 66 |
| Sáfrányos-citromos halfilé | 67 |
| Sajtos amur | 68 |
| Sajtos halfilé | 68 |
| Savanyú halleves | 69 |
| Sonkás halleves | 69 |
| Sonkával töltött ponty | 70 |
| Spanyol egytálétel a tenger gyümölcseiből | 71 |
| Süllő egészben sütve | 72 |
| Süllőfilé kapormártásban | 72 |
| Sült rákfarkak | 73 |
| Sült rizstészta a tenger gyümölcseivel | 74 |
| Szegedi halászlé | 75 |
| Székely tárkonyos hal | 75 |
| Székely tormás csuka | 76 |
| Széki töltött compó | 76 |
| Tárkonyos apróhal | 77 |
| Tárkonyos halleves | 77 |
| Tenger gyümölcsei saláta | 78 |
| Tintahalsaláta | 79 |
| Tojásos harcsafilé | 80 |
| Tonhalas paradicsom | 80 |
| Tormakrémes süllő | 81 |
| Tőkehalmáj-saláta | 81 |
| Töltött fogas | 82 |
| Töltött kalmár | 83 |
| Töltött pontyfilé | 84 |
| Vörös sügér mexikói módra | 84 |
| Vörösboros-gombás amúr | 85 |
| Vörösmárna római módra | 86 |
| Zalai ráksaláta | 87 |
| Zöldségekkel párolt pisztráng | 87 |
| Zöldségekkel sült lazac | 88 |
| Zöldségekkel sült pontyszeletek | 89 |
| Zöldségekkel töltött halfilé | 89 |
| Vadételek | 91 |
| Nedves pác vadételekhez-alaprecept | 93 |
| Száraz pác vadételekhez-alaprecept | 93 |
| Áfonyás vaddisznósült | 94 |
| Almás vadmalacborda | 95 |
| Bakonyi vadhúsos palacsinta | 96 |
| Becsináltleves vaddisznóból | 97 |
| Birsalmás vadkacsa | 98 |
| Borókás fürjek | 98 |
| Börzsönyi rántott palacsinta | 99 |
| Citromos vadkacsa | 100 |
| Debreceni szarvastokány | 101 |
| Diós vadnyúlgerinc áfonyamártással | 101 |
| Elzászi vadpástétom | 103 |
| Elzászi vadkacsa | 104 |
| Fácán római tálban | 104 |
| Fácán tejszínes krémmártással | 105 |
| Fácánleves | 105 |
| Fácánsült | 106 |
| Fenyvesmadár és szalonka sütése | 107 |
| Fogoly provence-i módon | 107 |
| Fogoly szalonnában sütve | 108 |
| Fokhagymás szarvastokány | 108 |
| Fokhagymás, kelkáposztás nyúlcombok | 109 |
| Fokhagymás-tejfölös őzérmék | 110 |
| Francia nyúlragu | 110 |
| Fürjek szalonnaköpenyben sütve | 111 |
| Gombás őztokány | 112 |
| Gombás szarvascomb | 112 |
| Gombás-vörösboros vadkacsa | 113 |
| Gyümölcsös fácánpástétom | 114 |
| Gyümölcsös-gombás őzbordák | 115 |
| Kelkáposztás fácán | 116 |
| Kocsonyázott szarvaspástétom | 116 |
| Lecsós vadliba | 118 |
| Muflongulyás | 118 |
| Narancsos vadkacsa | 119 |
| Nyúl római tálban | 120 |
| Nyúlgerinc bormártással | 121 |
| Őzborda petrezselyemmártással | 122 |
| Őzcomb erdészné módra | 123 |
| Őzgerinc bakonyiasan | 123 |
| Őzgerinc tavasziasan | 124 |
| Őzgerinc vörösborban | 125 |
| Őzszeletek Kedvessy módon | 126 |
| Savanyú nyúlgerinc | 126 |
| Sonkás gombás fácán | 127 |
| Stájer szarvastokány | 128 |
| Borban párolt szalonka | 129 |
| Szalonka göngyölve | 129 |
| Szarvasbélszín rókagombával | 130 |
| Szarvasfilé gombával | 130 |
| Szarvasgulyás palócosan | 131 |
| Szarvassült zöldségmártással | 132 |
| Tanyasi nyúlcomb | 133 |
| Tárkonyos őzgerinc | 133 |
| Tárkonyos vadraguleves | 134 |
| Tejfölös nyúlaprólék | 135 |
| Tejfölös őzérmék | 136 |
| Tormás vaddisznó | 136 |
| Töltött fürj | 137 |
| Tűzdelt őzfilé Cumberland-mártással | 138 |
| Tűzdelt őzgerinc | 138 |
| Vaddisznósült áfonyás mártással | 139 |
| Vadas nyúlcomb | 140 |
| Vaddisznó füstölt hússal, tejfölös, paprikás káposztával | 141 |
| Vaddisznóborda olasz módra | 142 |
| Vaddisznógerinc pikáns mártással | 143 |
| Vadkacsa vadas mártással | 144 |
| Vadkacsapörkölt | 144 |
| Vadliba káposztában | 145 |
| Vadmalac-comb aszalt szilvával | 145 |
| Vadnyúl Velouté leves | 146 |
| Vadnyúlgerinc rókagombamártással | 147 |
| Vadpástétom | 148 |
| Vaddisznó csipkeízzel | 148 |
| Vargányás vadragu | 150 |
| Vargányás töltött fogoly | 150 |
| Vörösboros őzpörkölt | 151 |
| Wellington szarvasbélszín | 152 |