1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hal- és vadételek

439 recept!!


Kiadó: Barnaföldi Archívum Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-450-833-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előételek - Hors D' Oeuvres5
Rákkanapé5
Kis osztriga aspik5
Rákaspik tejföllel6
Angolna saláta kagylóban6
Angolnával töltött kis aspik6
Tortácska ráksalátával7
Kocsonyázott tengerirák szeletek dobozkákban7
Tengerirák majonéz kagylóban7
Rák-ragout tortácskák8
Kenyérszelet rákkal8
Osztrigás kaviárszelet9
Kaviár kanapé9
Vadakból készült ételek10
Szalonkaszeletek erdei módra10
Szalonkadobozkák10
Szalonkaíz tekercs11
Szalonkafelfújt dobozkák11
Szalonka-kanapé12
Szalonkaíz szeletek12
Gombás szalonkaíz szeletek12
Szalonkapástétomok12
Ínyencfalat szalonkaízből13
Szalonka tortácska13
Király vágya13
Fácánmell dobozkák14
Sült fácánmell szeletek14
Fácántojás fészekben14
Sült fácánszeletkék15
Fenyvesmadár hálóban15
Fürj szeletek Lucullus módjára15
Fürj tésztában16
Pacsírta tésztában16
Pacsírta pirított kenyérszeleteken16
Fészkes pacsírta17
Pacsírta milánói módra17
Pacsírta hálóban18
Fogoly-tortácskák18
Fogolyszeletek szarvasgombával18
Fogoly epigramm19
Kis fogolypástétom19
Fogolyfalat hercegnő módjára19
Vadkacsa ragu kenyérszeleteken20
Előétkek erdei vadból21
Nyúlszeletkék21
Kis nyúlfelfújt dobozkák21
Magyar nyúltortácskák21
Tortácskák nyúlpürével22
Nyúl tejfölöskenyérkék22
Nyúl tejfölöskenyér22
Sült házinyúl-szeletkék23
Kis őz felfújt23
Őz hálóban23
Őzfelfújt-meglepetés24
Őzszeletkék24
Őz-falatkák24
Szarvasmáj-dobozkák vadász módra25
Dámszarvas aprólék királyi módra25
Dámszarvas aprólék tésztatekercsben25
Vaddisznó-epigramm26
Vaddisznómáj- hálóshurka26
Kis vaddisznó falatok ördögi módra27
Rénszarvasszeletek orosz módra27
Őzmáj-dobozkák vadász módra27
Sajtból készült meleg előételek28
Kis sajtdobozkák28
Sajt omlett28
Kis sajtpástétom génuai módra29
Sajtos rántotta29
Főzelékből készült előételek30
Burgonya bécsi módra30
Sült zeller30
Champignon-szeletkék31
Kövigomba dobozkák31
Kövigomba szeletkék31
Champignonragu dobozkák32
Töltött olajbogyók32
Néhány meleg mártás készítési módja33
Fehér alapmártás33
Béchamel mártás33
Barna alapmártás34
Madeira-mártás34
Savanyú tejföl mártás34
Bordeaui-mártás34
Vadecet35
Vadak elkészítési módja36
Őzgerinc szárazon kisütve36
Tejfölös őzgerinc37
Őzgerinc angol módra37
Őzcomb37
Hideg őzcomb38
Őzmáj olasz módra38
Paradicsomos őzkotlett38
Őzragu39
Vadász joga39
Őzeszkalop40
Őzmáj40
Őzfilé40
Őzlábak41
Szarvascomb41
Szarvascomb héjában41
Glaszírozott szarvascomb42
Hurka vadhúsból42
Vadhúsvagdalék43
Vaddisznó kotlett43
Vaddisznóragu43
Fasírozott vaddisznófej44
Kocsonyázott nyúl bécsi módra44
Hideg nyúl46
Aspikos nyúl46
Fazekas nyúl47
Nyúl Madeira-mártással47
Nyúlhús á la cérme47
Legfinomabb nyúlragu48
Nyúlpecsenye angol módra48
Nyúl-sondée49
Vadhúspüré rizsben49
Vad krokettek49
Hurka vaddisznóhúsból50
Szarvashús gőzben50
Szarvas-roastbeef51
Nyúlgerinc á la créme51
Kocsonyás nyúl51
Nyúl polentával52
Román nyúlragu52
Vaddisznóhús53
Szarvasgerinc53
Sült nyúl53
Nyúl szárazon sülve54
Nyúl-, vagy őzmáj54
Vadhúshaché rizsben54
Vadhúshaché zsemlében54
Szárnyasvad55
Fácán á la sainte Alliance; Brillat Savarin nyomán55
Aspikos fácán56
Fácánpecsenye56
Fácán savanyúkáposztával57
Fasírozott fácán57
Spékelt fácánmell58
Kocsonyázott fácán58
Fácánmell roston58
Fácánpüré vajastésztában59
Spékelt fogoly gombával59
Fogoly champignonnal60
Fogoly majonézzel60
Fogoly szalmival60
Fogolypüré61
Fogoly narancsmártással61
Spékelt fogoly62
Sült fogoly62
Fasírozott fürj62
Gombás fürj64
Fürj szalámi63
Sült fürj64
Mocsári jérce-becsinált64
Mocsári jérce orosz módra64
Mocsári jérce65
Szalonka timbale65
Mocsári szalonkák66
Supréme de bécasse66
Szalonka66
Szalonka-bonath67
Fajdkakas67
Fajdkakas szalmiban68
Fajd vadhús-mártásban68
Fajd orosz módra69
Fiatal varjú69
Túzok 70
Nyírfajd70
Vadkacsa70
Sült vadkacsa olajbogyóval71
Vadkacsa-szalmi olajbogyóval71
Fiatal vadkacsa72
Vadliba72
Sült vadruca72
Vadgalamb72
Vadgalamb paradicsomban73
Fenyvesmadár-szalmi73
Fenyvesmadár73
Szárnyasvad-ragu74
Szárnyasvad-haché74
Kisebb madarak elkészítési módja74
Halak75
Sült csuka75
Csuka angol módra75
Csuka hollandi módra75
Töltött csuka76
Csuka makarónival76
Csuka ragu77
Csukaszeletek77
Csuka olasz módra78
Rántott csuka78
Csuka tormában78
Csuka szardínia mártással79
Csuka bádeni módra79
Csuka majonéz79
Garnírozott csuka79
Csuka kotlett80
Csuka hamburgi módra80
Savanyú csuka81
Cseh ponty81
Ponty magyar módra82
Ponty sörben82
Töltött ponty83
Töltött ponty más módon83
Ponty lengyel módra83
Hideg ponty84
Ponty-pie84
Ponty Chambord módjára85
Ponty Spreewaldi módra86
Ponty grenade86
Ponty vörösbor mártással87
Ponty-matelote87
Csuka roston87
Csuka szardíniával88
Paprikás ponty88
Kirántott ponty88
Sült harcsa89
Főtt harcsa89
Rántott harcsa89
Sült lazac89
Lazac francia módra90
Lazac-santé raguval90
Lazac matelot91
Marinirozott lazac91
Lazac szeletek91
Lazac majonézzel92
Angolna matelote92
Főtt angolna92
Marinirozott angolna93
Angolna-roulade93
Sült angolna94
Pirított angolna94
Pisztráng tokaji-borban94
Pisztráng burgundival95
Pisztráng olajban sütve95
Garnírozott pisztráng95
Rántott pisztráng96
Sügér sörben96
Sügér hollandi módra96
Sügér kirántva97
Fiatal sügér97
Kékre főtt márna97
Forrázott hal francia módra97
Lazac olasz módra98
Cigányhal98
Főtt cigányhal98
Pácolt cigányhal99
Tejfölös cigányhal99
Alföldi hal99
Halpörkölt100
Sült hal magyar módra100
Halkotlett100
Halfilé olasz módra101
Halgombócok101
Brodetta102
Kecsege vajban102
Kecsege hollandi módra102
Kecsege magyar módra103
Viza103
Kirántott viza103
Tokhal103
Halkotlett más módon104
Márna konstanci módra104
Halkocsonya104
Halas kagyló105
Halikra gombamártással105
Halfrikandó105
Tengeri halak106
Garnírozott tengeri pisztráng106
Sült tengeri pisztráng106
Kocsonyázott tengeri pisztráng107
Tengeri hal magyar módra107
Kecsege107
Kecsege magyar módra108
Sült kecsege108
Kecsege helgolandi módra108
Kecsege hamburgi módra109
Kirántott kecsege109
Kecsege finom fűszerfüvekkel109
Tőkehal párolva110
Tőkehal110
Tengeri csuka halász módra110
Csuka111
Tengernyelv francia módra111
Tengernyelv majonézben112
Rántott tengernyelv112
Tengernyelv112
Tengernyelv hamburgi módra113
Tőkehal113
Tőkehal olasz módra113
Tőkehal roston114
Tőkehal ragu114
Sült friss szardínia115
Rántott friss szardínia114
Szardínia hálóköntösben115
Garnírozott hering115
Friss hering116
Garnírozott friss sósheringek116
Marnírozott hering117
Sült hering117
Vadász hering117
Friss hering ecetben118
Delikatesz heringek118
Rántott hering119
Hering-tekercs119
Orosz hering120
Sóshering süldőheringek módjára120
Hering kocsonyában121
Kaviár121
Oroszhal121
Rákok122
Rák más módon122
Rák angol módra122
Rák bordói módra123
Rák ragu123
Rák-meridon123
Rántott rák124
Rák kotlett124
Rák haché125
Tortácskák rákraguval125
Rák hurka125
Tengerirák126
Rák kagylóban126
Tengerirák bordói módra126
Főtt tengeri rák127
Tengerirák ragu127
Ragu berakott tengerirákból128
Languszta (Nagy ollótlan tengerirák)129
Languszta chaud-froid129
Tengeripók129
Tengeripók más módon130
Ollótlan rák130
Teknősbéka130
Teknősbéka más módon131
Osztriga131
Fasírozott osztriga131
Töltött osztriga132
Tengeri kagyló132
Kagylók más módon132
Sült osztriga133
Pirított osztriga133
Rántott osztriga133
Osztriga amerikai módra133
Ál osztriga kisütve134
Osztriga kagylóban134
Békacomb francia módra135
Becsinált békacomb135
Békacomb paradicsomban135
Békacomb hálóköntösben136
Rántott békacomb136
Csiga136
Töltött csiga136
Csiga olasz módra137
Csiga ecetes olajjal137
Becsinált csiga138
Szardellavaj138
Rákvaj138
Maitre d' hotel vaj139
Vaj á la Nauheim139
Francia fűszernövény-vaj139
Champignonvaj140
Fűszeresvaj140
Legfinomabb mustárvaj140
Mustárvaj140
Fokhagymavaj141
Mogyoróvaj141
Vaníliavaj141
Töltelék marhahúsból141
Töltelék tyúkhúsból142
Töltelék borjúhúsból142
Hústöltelék szárnyas töltésére143
Töltelék borjúhúsból143
Töltelék disznóhúsból143
Töltelék májból143
Szalmi vagy húspüré144
Töltelék vadhúsból144
Töltelék vadmájból145
Rákhúsból készült töltelék145
Halhúsból készült töltelék145
Néhány tengerihalból és rákból készült előételek146
Tengerirák á la delmonico146
Tengerirák majonéz146
Csuka és tengerirák aspik147
Rák majonéz147
Hal majonézzel148
Szardella148
Szardínia kaviárral148
Halak tartása akváriumokban149
Rákok elkészítési módja151
Általános utasítás151
Főtt asztali rák152
Rák berlini módra153
Rák bordói módra I. (Legegyszerűbb mód)153
Rák bordói módra II.153
Rák bordói módra III. (Legfinomabb elkészítési mód)154
Rákleves (6 személy részére)154
Rák párizsi módra155
Rák laibachi módra (Igen híres elkészítési mód)156
Rák provencei módra156
Rák sörben157
Dinsztelt rák157
Gombóc rákleveshez157
Rizses rák158
Rákpástétom158
Rákserleg159
Kenyérszeletek rákfarkokkal159
Kelvirág rákmártással160
Rákfark osztrigamártással160
Fiatal tyúk és rákragu161
Rákragu162
Párizsi rákétel162
Rák hachée163
Rákpástétom163
Angol rákpuding164
Rákpuding165
Tojás ráktöltelékkel165
Rák flamand módra166
Rák court boullionban166
Rák megkenve166
Sült rák167
Francia rákleves167
Rákfark ánizsban168
Hüvelyes borsó rákfarkokkal169
Rántotta rákfarokkal169
Rákpástétom170
Rák borban főzve170
Rák spreewaldi módra170
Rákrizs171
Finom rákragu kagylóban171
Ragu rákmártással171
Tojásos rákhús dobozkákban172
Ráksaláta (6 személy számára)172
Ráksaláta172
Spárgasaláta rákkal172
Ráksaláta aspikkörítéssel173
Rák aspikban vagy kocsonyában173
Aspik174
Rákvaj174
Rákmártás I.175
Rákmártás II.175
Rákmártás III.176
Rákétel, halhús garnírozására176
Rák coulis176
Rákhús töltelékkel177
Rák-béchamel177
Rák krém177
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Hal- és vadételek
Állapot:
1.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv