| Előételek - Hors D' Oeuvres | 5 |
| Rákkanapé | 5 |
| Kis osztriga aspik | 5 |
| Rákaspik tejföllel | 6 |
| Angolna saláta kagylóban | 6 |
| Angolnával töltött kis aspik | 6 |
| Tortácska ráksalátával | 7 |
| Kocsonyázott tengerirák szeletek dobozkákban | 7 |
| Tengerirák majonéz kagylóban | 7 |
| Rák-ragout tortácskák | 8 |
| Kenyérszelet rákkal | 8 |
| Osztrigás kaviárszelet | 9 |
| Kaviár kanapé | 9 |
| Vadakból készült ételek | 10 |
| Szalonkaszeletek erdei módra | 10 |
| Szalonkadobozkák | 10 |
| Szalonkaíz tekercs | 11 |
| Szalonkafelfújt dobozkák | 11 |
| Szalonka-kanapé | 12 |
| Szalonkaíz szeletek | 12 |
| Gombás szalonkaíz szeletek | 12 |
| Szalonkapástétomok | 12 |
| Ínyencfalat szalonkaízből | 13 |
| Szalonka tortácska | 13 |
| Király vágya | 13 |
| Fácánmell dobozkák | 14 |
| Sült fácánmell szeletek | 14 |
| Fácántojás fészekben | 14 |
| Sült fácánszeletkék | 15 |
| Fenyvesmadár hálóban | 15 |
| Fürj szeletek Lucullus módjára | 15 |
| Fürj tésztában | 16 |
| Pacsírta tésztában | 16 |
| Pacsírta pirított kenyérszeleteken | 16 |
| Fészkes pacsírta | 17 |
| Pacsírta milánói módra | 17 |
| Pacsírta hálóban | 18 |
| Fogoly-tortácskák | 18 |
| Fogolyszeletek szarvasgombával | 18 |
| Fogoly epigramm | 19 |
| Kis fogolypástétom | 19 |
| Fogolyfalat hercegnő módjára | 19 |
| Vadkacsa ragu kenyérszeleteken | 20 |
| Előétkek erdei vadból | 21 |
| Nyúlszeletkék | 21 |
| Kis nyúlfelfújt dobozkák | 21 |
| Magyar nyúltortácskák | 21 |
| Tortácskák nyúlpürével | 22 |
| Nyúl tejfölöskenyérkék | 22 |
| Nyúl tejfölöskenyér | 22 |
| Sült házinyúl-szeletkék | 23 |
| Kis őz felfújt | 23 |
| Őz hálóban | 23 |
| Őzfelfújt-meglepetés | 24 |
| Őzszeletkék | 24 |
| Őz-falatkák | 24 |
| Szarvasmáj-dobozkák vadász módra | 25 |
| Dámszarvas aprólék királyi módra | 25 |
| Dámszarvas aprólék tésztatekercsben | 25 |
| Vaddisznó-epigramm | 26 |
| Vaddisznómáj- hálóshurka | 26 |
| Kis vaddisznó falatok ördögi módra | 27 |
| Rénszarvasszeletek orosz módra | 27 |
| Őzmáj-dobozkák vadász módra | 27 |
| Sajtból készült meleg előételek | 28 |
| Kis sajtdobozkák | 28 |
| Sajt omlett | 28 |
| Kis sajtpástétom génuai módra | 29 |
| Sajtos rántotta | 29 |
| Főzelékből készült előételek | 30 |
| Burgonya bécsi módra | 30 |
| Sült zeller | 30 |
| Champignon-szeletkék | 31 |
| Kövigomba dobozkák | 31 |
| Kövigomba szeletkék | 31 |
| Champignonragu dobozkák | 32 |
| Töltött olajbogyók | 32 |
| Néhány meleg mártás készítési módja | 33 |
| Fehér alapmártás | 33 |
| Béchamel mártás | 33 |
| Barna alapmártás | 34 |
| Madeira-mártás | 34 |
| Savanyú tejföl mártás | 34 |
| Bordeaui-mártás | 34 |
| Vadecet | 35 |
| Vadak elkészítési módja | 36 |
| Őzgerinc szárazon kisütve | 36 |
| Tejfölös őzgerinc | 37 |
| Őzgerinc angol módra | 37 |
| Őzcomb | 37 |
| Hideg őzcomb | 38 |
| Őzmáj olasz módra | 38 |
| Paradicsomos őzkotlett | 38 |
| Őzragu | 39 |
| Vadász joga | 39 |
| Őzeszkalop | 40 |
| Őzmáj | 40 |
| Őzfilé | 40 |
| Őzlábak | 41 |
| Szarvascomb | 41 |
| Szarvascomb héjában | 41 |
| Glaszírozott szarvascomb | 42 |
| Hurka vadhúsból | 42 |
| Vadhúsvagdalék | 43 |
| Vaddisznó kotlett | 43 |
| Vaddisznóragu | 43 |
| Fasírozott vaddisznófej | 44 |
| Kocsonyázott nyúl bécsi módra | 44 |
| Hideg nyúl | 46 |
| Aspikos nyúl | 46 |
| Fazekas nyúl | 47 |
| Nyúl Madeira-mártással | 47 |
| Nyúlhús á la cérme | 47 |
| Legfinomabb nyúlragu | 48 |
| Nyúlpecsenye angol módra | 48 |
| Nyúl-sondée | 49 |
| Vadhúspüré rizsben | 49 |
| Vad krokettek | 49 |
| Hurka vaddisznóhúsból | 50 |
| Szarvashús gőzben | 50 |
| Szarvas-roastbeef | 51 |
| Nyúlgerinc á la créme | 51 |
| Kocsonyás nyúl | 51 |
| Nyúl polentával | 52 |
| Román nyúlragu | 52 |
| Vaddisznóhús | 53 |
| Szarvasgerinc | 53 |
| Sült nyúl | 53 |
| Nyúl szárazon sülve | 54 |
| Nyúl-, vagy őzmáj | 54 |
| Vadhúshaché rizsben | 54 |
| Vadhúshaché zsemlében | 54 |
| Szárnyasvad | 55 |
| Fácán á la sainte Alliance; Brillat Savarin nyomán | 55 |
| Aspikos fácán | 56 |
| Fácánpecsenye | 56 |
| Fácán savanyúkáposztával | 57 |
| Fasírozott fácán | 57 |
| Spékelt fácánmell | 58 |
| Kocsonyázott fácán | 58 |
| Fácánmell roston | 58 |
| Fácánpüré vajastésztában | 59 |
| Spékelt fogoly gombával | 59 |
| Fogoly champignonnal | 60 |
| Fogoly majonézzel | 60 |
| Fogoly szalmival | 60 |
| Fogolypüré | 61 |
| Fogoly narancsmártással | 61 |
| Spékelt fogoly | 62 |
| Sült fogoly | 62 |
| Fasírozott fürj | 62 |
| Gombás fürj | 64 |
| Fürj szalámi | 63 |
| Sült fürj | 64 |
| Mocsári jérce-becsinált | 64 |
| Mocsári jérce orosz módra | 64 |
| Mocsári jérce | 65 |
| Szalonka timbale | 65 |
| Mocsári szalonkák | 66 |
| Supréme de bécasse | 66 |
| Szalonka | 66 |
| Szalonka-bonath | 67 |
| Fajdkakas | 67 |
| Fajdkakas szalmiban | 68 |
| Fajd vadhús-mártásban | 68 |
| Fajd orosz módra | 69 |
| Fiatal varjú | 69 |
| Túzok | 70 |
| Nyírfajd | 70 |
| Vadkacsa | 70 |
| Sült vadkacsa olajbogyóval | 71 |
| Vadkacsa-szalmi olajbogyóval | 71 |
| Fiatal vadkacsa | 72 |
| Vadliba | 72 |
| Sült vadruca | 72 |
| Vadgalamb | 72 |
| Vadgalamb paradicsomban | 73 |
| Fenyvesmadár-szalmi | 73 |
| Fenyvesmadár | 73 |
| Szárnyasvad-ragu | 74 |
| Szárnyasvad-haché | 74 |
| Kisebb madarak elkészítési módja | 74 |
| Halak | 75 |
| Sült csuka | 75 |
| Csuka angol módra | 75 |
| Csuka hollandi módra | 75 |
| Töltött csuka | 76 |
| Csuka makarónival | 76 |
| Csuka ragu | 77 |
| Csukaszeletek | 77 |
| Csuka olasz módra | 78 |
| Rántott csuka | 78 |
| Csuka tormában | 78 |
| Csuka szardínia mártással | 79 |
| Csuka bádeni módra | 79 |
| Csuka majonéz | 79 |
| Garnírozott csuka | 79 |
| Csuka kotlett | 80 |
| Csuka hamburgi módra | 80 |
| Savanyú csuka | 81 |
| Cseh ponty | 81 |
| Ponty magyar módra | 82 |
| Ponty sörben | 82 |
| Töltött ponty | 83 |
| Töltött ponty más módon | 83 |
| Ponty lengyel módra | 83 |
| Hideg ponty | 84 |
| Ponty-pie | 84 |
| Ponty Chambord módjára | 85 |
| Ponty Spreewaldi módra | 86 |
| Ponty grenade | 86 |
| Ponty vörösbor mártással | 87 |
| Ponty-matelote | 87 |
| Csuka roston | 87 |
| Csuka szardíniával | 88 |
| Paprikás ponty | 88 |
| Kirántott ponty | 88 |
| Sült harcsa | 89 |
| Főtt harcsa | 89 |
| Rántott harcsa | 89 |
| Sült lazac | 89 |
| Lazac francia módra | 90 |
| Lazac-santé raguval | 90 |
| Lazac matelot | 91 |
| Marinirozott lazac | 91 |
| Lazac szeletek | 91 |
| Lazac majonézzel | 92 |
| Angolna matelote | 92 |
| Főtt angolna | 92 |
| Marinirozott angolna | 93 |
| Angolna-roulade | 93 |
| Sült angolna | 94 |
| Pirított angolna | 94 |
| Pisztráng tokaji-borban | 94 |
| Pisztráng burgundival | 95 |
| Pisztráng olajban sütve | 95 |
| Garnírozott pisztráng | 95 |
| Rántott pisztráng | 96 |
| Sügér sörben | 96 |
| Sügér hollandi módra | 96 |
| Sügér kirántva | 97 |
| Fiatal sügér | 97 |
| Kékre főtt márna | 97 |
| Forrázott hal francia módra | 97 |
| Lazac olasz módra | 98 |
| Cigányhal | 98 |
| Főtt cigányhal | 98 |
| Pácolt cigányhal | 99 |
| Tejfölös cigányhal | 99 |
| Alföldi hal | 99 |
| Halpörkölt | 100 |
| Sült hal magyar módra | 100 |
| Halkotlett | 100 |
| Halfilé olasz módra | 101 |
| Halgombócok | 101 |
| Brodetta | 102 |
| Kecsege vajban | 102 |
| Kecsege hollandi módra | 102 |
| Kecsege magyar módra | 103 |
| Viza | 103 |
| Kirántott viza | 103 |
| Tokhal | 103 |
| Halkotlett más módon | 104 |
| Márna konstanci módra | 104 |
| Halkocsonya | 104 |
| Halas kagyló | 105 |
| Halikra gombamártással | 105 |
| Halfrikandó | 105 |
| Tengeri halak | 106 |
| Garnírozott tengeri pisztráng | 106 |
| Sült tengeri pisztráng | 106 |
| Kocsonyázott tengeri pisztráng | 107 |
| Tengeri hal magyar módra | 107 |
| Kecsege | 107 |
| Kecsege magyar módra | 108 |
| Sült kecsege | 108 |
| Kecsege helgolandi módra | 108 |
| Kecsege hamburgi módra | 109 |
| Kirántott kecsege | 109 |
| Kecsege finom fűszerfüvekkel | 109 |
| Tőkehal párolva | 110 |
| Tőkehal | 110 |
| Tengeri csuka halász módra | 110 |
| Csuka | 111 |
| Tengernyelv francia módra | 111 |
| Tengernyelv majonézben | 112 |
| Rántott tengernyelv | 112 |
| Tengernyelv | 112 |
| Tengernyelv hamburgi módra | 113 |
| Tőkehal | 113 |
| Tőkehal olasz módra | 113 |
| Tőkehal roston | 114 |
| Tőkehal ragu | 114 |
| Sült friss szardínia | 115 |
| Rántott friss szardínia | 114 |
| Szardínia hálóköntösben | 115 |
| Garnírozott hering | 115 |
| Friss hering | 116 |
| Garnírozott friss sósheringek | 116 |
| Marnírozott hering | 117 |
| Sült hering | 117 |
| Vadász hering | 117 |
| Friss hering ecetben | 118 |
| Delikatesz heringek | 118 |
| Rántott hering | 119 |
| Hering-tekercs | 119 |
| Orosz hering | 120 |
| Sóshering süldőheringek módjára | 120 |
| Hering kocsonyában | 121 |
| Kaviár | 121 |
| Oroszhal | 121 |
| Rákok | 122 |
| Rák más módon | 122 |
| Rák angol módra | 122 |
| Rák bordói módra | 123 |
| Rák ragu | 123 |
| Rák-meridon | 123 |
| Rántott rák | 124 |
| Rák kotlett | 124 |
| Rák haché | 125 |
| Tortácskák rákraguval | 125 |
| Rák hurka | 125 |
| Tengerirák | 126 |
| Rák kagylóban | 126 |
| Tengerirák bordói módra | 126 |
| Főtt tengeri rák | 127 |
| Tengerirák ragu | 127 |
| Ragu berakott tengerirákból | 128 |
| Languszta (Nagy ollótlan tengerirák) | 129 |
| Languszta chaud-froid | 129 |
| Tengeripók | 129 |
| Tengeripók más módon | 130 |
| Ollótlan rák | 130 |
| Teknősbéka | 130 |
| Teknősbéka más módon | 131 |
| Osztriga | 131 |
| Fasírozott osztriga | 131 |
| Töltött osztriga | 132 |
| Tengeri kagyló | 132 |
| Kagylók más módon | 132 |
| Sült osztriga | 133 |
| Pirított osztriga | 133 |
| Rántott osztriga | 133 |
| Osztriga amerikai módra | 133 |
| Ál osztriga kisütve | 134 |
| Osztriga kagylóban | 134 |
| Békacomb francia módra | 135 |
| Becsinált békacomb | 135 |
| Békacomb paradicsomban | 135 |
| Békacomb hálóköntösben | 136 |
| Rántott békacomb | 136 |
| Csiga | 136 |
| Töltött csiga | 136 |
| Csiga olasz módra | 137 |
| Csiga ecetes olajjal | 137 |
| Becsinált csiga | 138 |
| Szardellavaj | 138 |
| Rákvaj | 138 |
| Maitre d' hotel vaj | 139 |
| Vaj á la Nauheim | 139 |
| Francia fűszernövény-vaj | 139 |
| Champignonvaj | 140 |
| Fűszeresvaj | 140 |
| Legfinomabb mustárvaj | 140 |
| Mustárvaj | 140 |
| Fokhagymavaj | 141 |
| Mogyoróvaj | 141 |
| Vaníliavaj | 141 |
| Töltelék marhahúsból | 141 |
| Töltelék tyúkhúsból | 142 |
| Töltelék borjúhúsból | 142 |
| Hústöltelék szárnyas töltésére | 143 |
| Töltelék borjúhúsból | 143 |
| Töltelék disznóhúsból | 143 |
| Töltelék májból | 143 |
| Szalmi vagy húspüré | 144 |
| Töltelék vadhúsból | 144 |
| Töltelék vadmájból | 145 |
| Rákhúsból készült töltelék | 145 |
| Halhúsból készült töltelék | 145 |
| Néhány tengerihalból és rákból készült előételek | 146 |
| Tengerirák á la delmonico | 146 |
| Tengerirák majonéz | 146 |
| Csuka és tengerirák aspik | 147 |
| Rák majonéz | 147 |
| Hal majonézzel | 148 |
| Szardella | 148 |
| Szardínia kaviárral | 148 |
| Halak tartása akváriumokban | 149 |
| Rákok elkészítési módja | 151 |
| Általános utasítás | 151 |
| Főtt asztali rák | 152 |
| Rák berlini módra | 153 |
| Rák bordói módra I. (Legegyszerűbb mód) | 153 |
| Rák bordói módra II. | 153 |
| Rák bordói módra III. (Legfinomabb elkészítési mód) | 154 |
| Rákleves (6 személy részére) | 154 |
| Rák párizsi módra | 155 |
| Rák laibachi módra (Igen híres elkészítési mód) | 156 |
| Rák provencei módra | 156 |
| Rák sörben | 157 |
| Dinsztelt rák | 157 |
| Gombóc rákleveshez | 157 |
| Rizses rák | 158 |
| Rákpástétom | 158 |
| Rákserleg | 159 |
| Kenyérszeletek rákfarkokkal | 159 |
| Kelvirág rákmártással | 160 |
| Rákfark osztrigamártással | 160 |
| Fiatal tyúk és rákragu | 161 |
| Rákragu | 162 |
| Párizsi rákétel | 162 |
| Rák hachée | 163 |
| Rákpástétom | 163 |
| Angol rákpuding | 164 |
| Rákpuding | 165 |
| Tojás ráktöltelékkel | 165 |
| Rák flamand módra | 166 |
| Rák court boullionban | 166 |
| Rák megkenve | 166 |
| Sült rák | 167 |
| Francia rákleves | 167 |
| Rákfark ánizsban | 168 |
| Hüvelyes borsó rákfarkokkal | 169 |
| Rántotta rákfarokkal | 169 |
| Rákpástétom | 170 |
| Rák borban főzve | 170 |
| Rák spreewaldi módra | 170 |
| Rákrizs | 171 |
| Finom rákragu kagylóban | 171 |
| Ragu rákmártással | 171 |
| Tojásos rákhús dobozkákban | 172 |
| Ráksaláta (6 személy számára) | 172 |
| Ráksaláta | 172 |
| Spárgasaláta rákkal | 172 |
| Ráksaláta aspikkörítéssel | 173 |
| Rák aspikban vagy kocsonyában | 173 |
| Aspik | 174 |
| Rákvaj | 174 |
| Rákmártás I. | 175 |
| Rákmártás II. | 175 |
| Rákmártás III. | 176 |
| Rákétel, halhús garnírozására | 176 |
| Rák coulis | 176 |
| Rákhús töltelékkel | 177 |
| Rák-béchamel | 177 |
| Rák krém | 177 |