| Halételek | |
| Angolnapörkölt | 8 |
| Balatoni fogasfilé hollandi mártással | 8 |
| Balatoni süllőfilé Hungária módra | 9 |
| Béka kétféleképpen | 10 |
| Briósban sült halpástétom | 12 |
| Bundázott hal | 14 |
| Busavagdalt | 15 |
| Busa reform módra | 15 |
| Chevice | 16 |
| Chilis rák | 17 |
| Csukapörkölt | 18 |
| Dinnyés ráksaláta | 19 |
| Diós-majonézes halkoktél | 19 |
| Dióval töltött csuka | 20 |
| Dorozsmai ponty | 21 |
| Dunai halak roston | 22 |
| Édes-savanyú tintahal | 23 |
| Fagyasztott rák felhasználása | 24 |
| Fogas remoulade mártással | 25 |
| Fogasszelet bakonyi módra | 25 |
| Fogas vörösbormártással | 26 |
| Fokhagymás busa | 28 |
| Fóliában sült törpeharcsa | 29 |
| Füstölt lazac tejszínes tormával | 29 |
| Halászlé | 30 |
| Halászlé korhely módra | 32 |
| Halfilé szezámmagos bundában | 33 |
| Halgombócleves | 33 |
| Hallabda leves | 34 |
| Hallabdák Tamás módjára | 35 |
| Harcsa székelyesen | 36 |
| Hering három pácban | 37 |
| Hideg haltrió | 38 |
| Hideg töltött pisztráng kétféleképpen | 40 |
| Homár elkészítése | 42 |
| Indiai sült hal | 44 |
| Jóféle fogastekercs tartármártással | 45 |
| Kagyló vinaigrette-mártással | 46 |
| Kaviár | 47 |
| Kaviáros palacsinta | 48 |
| Kecsegepörkölt | 48 |
| Keszeg sütve | 49 |
| Kocsonyázott angolna | 50 |
| Krevett cukkiniköpenyben sütve | 51 |
| Lazacburger | 52 |
| Lazac-sajt | 52 |
| Lazactatár | 53 |
| Majonézes halsaláta | 54 |
| Majonézes hecksaláta | 54 |
| Majonézes ráksaláta | 55 |
| Mandulás harcsa | 56 |
| Marinált kagylósaláta | 56 |
| Marinált ponty | 57 |
| Olívás töltött hal paradicsommártásban | 58 |
| Ormánsági haltepertő | 59 |
| Palóc halsaláta | 60 |
| Paradicsomos halsaláta | 60 |
| Parajos töltött csuka | 61 |
| Pácolt heck nyárson | 63 |
| Pisztrán Szalajka módra | 64 |
| Pontykocsonya | 65 |
| Rácponty | 66 |
| Rácponty másképpen | 68 |
| Ráktorta | 69 |
| Rántott hering | 69 |
| Rántott pontyderék majonézes burgonyával | 70 |
| Roston sült busa | 71 |
| Sajttal töltött heck | 72 |
| Sáfrányos, citromos halfilé | 73 |
| Süllőfilé molnárné módra | 74 |
| Süllő vagy fogas egészben sütve | 74 |
| Szálkamentes ponty | 75 |
| Szilásváradi pisztráng | 76 |
| Vincellér módra | 77 |
| Tárkonyos halleves | 78 |
| Tejfölös harcsa diszkoszban sütve | 79 |
| Tejfölös-kukoricás tengeri hal | 81 |
| Tenger gyümölcsei saláta | 82 |
| Tengeri halfilé furmint mártással | 83 |
| Tengerihal-leves | 84 |
| Tok tartármártással | 85 |
| Tonhalas paradicsom | 86 |
| Tonhalas spagetti | 87 |
| Tőkehalas padlizsán | 88 |
| Túrós heringtekercs | 88 |
| Vörösboros hering | 89 |
| Vörösboros ponty | 90 |
| Zöldborsós halgaluskaleves | 91 |
| Zöldborsós halragu | 92 |
| Zöldfűszeres tőkehalfilé | 93 |
| Vadételek | |
| Cseresznyés vadkacsa | 96 |
| Fácánerőleves húsgaluskával | 97 |
| Fácán és fürj gyümölcsökkel | 98 |
| Fácánerőleves Károlyi Mihály módra | 100 |
| Fácánleves | 101 |
| Fácánmell roston, aszalt szilvával töltve | 102 |
| Fácán rablóhús | 103 |
| Fácánropogós narancsos majonézzel | 104 |
| Fácán vincellér módra | 105 |
| Fokhagymás szarvastokány | 106 |
| Fürjek szalonnaköpenyben sütve | 107 |
| Fürjtojáskrémmel töltött sonkatekercs | 108 |
| Füstölt fürjtojásfalatok | 109 |
| Gemenci őzgerinc hidegen, vörösboros körtével | 110 |
| Gyümölcsös fürjtojássaláta | 111 |
| Kelben párolt fácánmell | 112 |
| Kemencében sült őzfilé erdei gombákkal | 113 |
| Kocsonyázott szarvaspástétom | 114 |
| Kőtálban párolt vaddisznópástétom haladóknak (terrine) | 116 |
| Kukoricás őzragu | 118 |
| Lencseleves fácánnal | 118 |
| Mézes-narancsos fácánmell | 119 |
| Mustáros őzpörkölt | 120 |
| Mustáros őztokány | 121 |
| Őz-carpacció | 122 |
| Őzcsukló befőttel | 122 |
| Őzfilé vadász módra | 123 |
| Őzgerinc alufóliában sütve | 124 |
| Pirított vaddisznómáj | 125 |
| Rántott vaddisznómáj | 126 |
| Rostélyon sült fürjek | 126 |
| Styriai fácán | 127 |
| Szarvasborda fűszeres barackmártással | 128 |
| Szarvascomb vadasan | 129 |
| Szarvasgulyás | 130 |
| Szarvasragu nagyvadász módra | 131 |
| Tárkonyos vadraguleves zsemlében | 132 |
| Tejföldben sült fácánmell | 133 |
| Tésztában sült fürjek | 134 |
| Töltött szarvasfilé ínyenc módra | 135 |
| Töltött vadkacsamell | 136 |
| Tűzdelt fácán gödöllői módra | 137 |
| Tűzdelt fácán Hegyalja módra | 138 |
| Tűzdelt fácán Ritz módra | 139 |
| Tűzdelt őzfilé Cumberland-mártással | 141 |
| Vadászmester krémlevese | 141 |
| Vadászpalacsinta Hubertus mártással | 143 |
| Vaddisznó székelyesen | 144 |
| Vadhússal töltött uborka | 145 |
| Vadnyúl krémmártással | 146 |
| Vadnyúlpaprikás | 147 |
| Vadnyúlpástétom | 148 |
| Vörösboros-zöldséges őzpörkölt | 150 |
| Vörösboros szarvascomb | 151 |