A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Halak, rákok és a tenger gyümölcsei

Ételkülönlegességek édesvízi és tengeri halakból, rákokból, kagylókból, polipokból

Fordító
Lektor

Kiadó: Officina Nova
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: Nova szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-818-548-1
Megjegyzés: Színes ételfotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A halak és a tenger gyümölcsei egyre kedveltebbek szerte a világon. Nemcsak azért, mert kitűnő az ízük, hanem mert könnyen emészthető húsuk értékes tápanyagokat tartalmaz. Hála a modern szállítási... Tovább

Előszó

A halak és a tenger gyümölcsei egyre kedveltebbek szerte a világon. Nemcsak azért, mert kitűnő az ízük, hanem mert könnyen emészthető húsuk értékes tápanyagokat tartalmaz. Hála a modern szállítási és hűtési lehetőségeknek, nem tengerparti országok lakói is hozzájuthatnak a déli és az északi vizekből származó halakhoz és a tengerek és a tavak halhúskínálata oly bőséges, hogy e könyv keretein belül lehetetlen áttekinteni.
Milyen az egyes tengeri állatok külseje, mire kell figyelnünk vásárláskor, hogyan kell szakszerűen és gusztusosan elkészíteni a különféle halételeket? A válaszok a Főzőiskola című fejezetben találhatók. Vissza

Tartalom

Főzőiskola
Édesvízi halak8
Kaviár11
Tengeri halak12
Rákok, kagylók16
Tintahalak, polipok18
Vásárlási ötletek19
Tárolás19
Halak helyes előkészítése és főzése20
Pisztráng előkészítése kékre főzéshez21
Pisztráng filézése21
Főtt pisztráng filézése22
Pisztráng előkészítése sütésre22
Fogas megtöltése23
Lazac felszeletelése23
Ponty feldarabolása24
Halfond (halalaplé) készítése24
Lapos hal lenyúzása25
Nyelvhal lenyúzása25
Nyelvhal filézése25
Nyelvhalfilé feltekerése25
Főtt homár darabolása26
A páncél és az emésztőcsatorna eltávolítása a garnélafarokból26
Homárfond (homárcsontlé készítése)27
Folyami rák kibontása27
Osztriga kinyitása28
Szt. Jakab-kagyló kinyitása28
Tinta nyerése tintahalból29
Friss tintahal vagy kalmár előkészítése29
Új polgári konyha
Makrélafilé borsmártással32
Kemencében sült burgonya tejszínes kaviárral32
Tőkehalszelet vargányával32
Csőbensült lepényhal34
Fogasfilé fűszeres tejszínben34
Lepényhal molnárné módra34
Gőzölt nyelvhalfilé spárgával36
Sült rombuszhal fenyőmaggal36
Tejszínes-boros csuka38
Maréna halász módra38
Mandulás pisztráng38
Folyami rákok kaporszószban40
Sült kagyló40
Nemzetközi konyha
Aranykeszeg thai módra44
Gyömbéres halfilé kínai módra44
Makrélafilé indonéz módon44
Loire menti csuka vajmártásban47
Fűszeres pácolt pisztráng47
Serpenyős garnéla kínai módra48
Grillezett bébi languszta48
Csőbensült tintahal48
Feketekagyló é la Rochelaise50
Osztriga spenótköntösben50
Sült rákfarkak50
Roston sült languszta tárkonyos vajjal52
Sült Szt. Jakab-kagyló52
Ínyenckonyha
Süllő spárgával, rizlingmártásban56
Ördöghalszeletek zöldfűszerekkel56
Fogfasfilé rózsabors-mártásban58
Csőbensült tengerihal-filé58
Laposhal kaprimártásban61
Hallal töltött palacsinta61
Ponty sherrys szójamártásban61
Roston sült tintahal fokhagymamártással62
Tőkehal bormártással és póréhagymával62
Scampi dinnyével és póréhagymával64
Homár konyakos paradicsommártással64
Osztriga pezsgőmártásban66
Kagyló fűszeres lében66
Szt. Jakab-kagyló petrezselymes vajjal66
Natúrkonyha
Lazacpisztráng tormamártásban70
Vörös márna szezámköpenyben, lucernacsírával70
Vegyes tengeri hal zöldsalátán72
Rombuszhal árpagyönggyel és zöldséggel72
Szt. Jakab-kagyló cukorborsóval74
Töltött tintahal tárkonyos mártásban74
Cikória párolt osztrigával, currymártásban77
Homár karfiollal és vörösboros vajjal77
Pirított királyrák pestóval77
Gyorskonyha
Laposhal bazsalikomos paradicsommal80
Tonhalszelet kapribogyóval80
Csőbensült halfilé parajjal80
Rákkal töltött nyelvhaltekercs82
Nyelvhalfilé metélőhagymás tejszínben82
Ördöghalérmék kínai gombával82
Sherrygőzben párolt nyelvhalfilé84
Pisztránghab salátával84
Lazac gombával84
Kagylóragu87
Szt. Jakab-kagyló turbolyás sajttal87
Óriásgarnéla petrezselymes-fokhagymás vajban87
Receptek mikrohullámú sűtöhőz
Tonhal pikáns bundában90
Kardhal kapribogyóval90
Maréna póréhagymán92
Fokhagymás-fűszeres ponty92
Töltött szardínia92
Lazaccal töltött fogasfilé mángold-levélben94
Nyelvhaltekercs sáfrányos mártásban94
Genovai paradicsomos süllőfilé mozzarellával96
Színes haltál96
Kelkáposztába töltött rák98
Garnéla fűszeres vajjal98
Kagyló cseréptálban98
Karcsúsító konyha
Aranymakréla babérlevéllel102
Párolt pisztráng bazsalikomos paradicsommártással102
Maréna roston, zöldfűszeres joghurtmártásban104
Sült csuka újhagymával104
Lepényhaltekercs karalábécsíkokkal104
Lazac kapros uborkával107
Görög tintahalragu107
Tonhalszelet párolt almával107
Tőkehal currys joghurtmártásban108
Spanyol halasfazék108
Ördöghal narancsos sherrymártásban108
Királyrák roston, citrommártással110
Kagyló zelleres fűszermártásban110
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Halak, rákok és a tenger gyümölcsei Halak, rákok és a tenger gyümölcsei Halak, rákok és a tenger gyümölcsei Halak, rákok és a tenger gyümölcsei

Szép és tiszta példány.

Állapot:
1.840 Ft
1.280 ,-Ft 30
12 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Halak, rákok és a tenger gyümölcsei Halak, rákok és a tenger gyümölcsei Halak, rákok és a tenger gyümölcsei
Állapot:
1.840 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba
konyv