kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Belkereskedelmi Továbbképző Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 216 oldal |
| Sorozatcím: | Szakmai Kiskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-016-797-2 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| A halhús kémiai összetétele és táplálkozás-élettani jelentősége | 8 |
| A hal kezelése - tárolása - és minőségi átvétele | 8 |
| A tartósított termékekről | 10 |
| A fogyasztásra alkalmas hideg vérű állatok csoportosítása | 11 |
| Étkezésre alkalmas egyéb hideg vérű állatok | 12 |
| Édesvízi fehér húsú halak | 13 |
| Édesvízi barna húsú halak | 19 |
| Tengeri fehér húsú halak | 26 |
| Tengeri barna húsú halak | 33 |
| Vándorhalak | 38 |
| A halak előkészítése | 42 |
| Fogyasztásra alkalmas egyéb hidegvérű állatok | 49 |
| Lábasfejűek | 49 |
| Rákok | 52 |
| A rákok elsődleges konyhai feldolgozása | 57 |
| Kagylók | 59 |
| Teknősök | 61 |
| Békák | 64 |
| Csigák | 66 |
| Levesek | 68 |
| Híg levesek | 68 |
| Sűrített levesek | 71 |
| Püré- és krémlevesek | 73 |
| Mártások | 75 |
| Hideg mártások | 75 |
| Meleg mártások | 80 |
| Hideg ételek | 92 |
| Koktélok | 92 |
| Saláták - Majonézek | 95 |
| Krémek és ízesített vajak | 100 |
| Szendvicsek | 104 |
| Hideg tojásételek | 113 |
| Hideg tésztaelőételek | 117 |
| Hideg főzelékételek | 120 |
| Kocsonyázott ételek | 123 |
| Galantinok - Pástétomok - Pizzák | 130 |
| Hideg hal-előételek | 135 |
| Melegen elkészített - hidegen tálalt ételek | 145 |
| Meleg ételek | 148 |
| Meleg tojásételek | 148 |
| Melet tésztaelőételek | 153 |
| Meleg főzelékételek | 160 |
| Meleg ételek halakból és egyéb hidegvérű állatokból | 162 |
| Párolással készíthető ételek - édesvízi halakból | 167 |
| Párolással készíthető ételek - tengeri halakból | 176 |
| Párolással készíthető ételek - egyéb hideg vérű állatokból | 183 |
| Főzéssel készíthető ételek - halakból és egyéb hideg vérű állatokból | 190 |
| Frissensütéssel készíthető ételek - édesvízi halakból | 192 |
| Frissensütéssel készíthető ételek - tengeri halakból | 197 |
| Frissensütéssel készíthető ételek - egyéb hideg vérű állatokból | 203 |
| Felhasznált irodalom | 209 |
| Tárgymutató | 211 |