1.034.809

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

350 világhírű recept

Szerző
Lektor

Kiadó: Ciceró
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-400-438-5
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó11
Olaszország13
Pastasciutta toszkán módra14
Makaróni húsraguval (szardíniai fogás)15
Pasta tonhallal15
Milánói minestrone16
Póréhagymaleves perugiai módra16
Spagetti szénégető módra17
Borsóleves Apicius szerint18
Harcsa Apicius módra18
Pizzák18
A "klasszikus" nápolyi pizza18
Pizzaváltozatok19
Gombás pizza19
Kagylós pizza19
Pizza Margherita19
Kotlett bolognai módra19
Pacal firenzei módra20
Marhatekercs szardíniai módra20
Húsvéti báránysült21
Bifsztek nápolyi módra21
Articsóka római zsidó módra21
Szilíciai töltött paradicsom22
"Cenci" ("Lapocskák")22
Faenzai torta23
Szent Márton süteménye23
Túrótorta23
Szentek kenyere24
Ötperces torta (ferrarai specialitás)24
Franciaország25
Olíva királyné módra (hideg előétel)26
Olívapüré provence-i módra (hideg előétel)26
"Pot au feu" (szó szerint: "tűzre tett fazék" - húsleves)26
Hagymaleves28
Sajtleves28
Marseilles-i halleves (Bouillabaisse)28
Hal nélküli bouillabaisse29
Nancyi omlett30
Marhahús burgundi módra31
Marhaszelet normann módra31
Sertésszelet vosges-i módra31
Borjúmáj Marie Antoinette módra31
Kakas vörösborban32
Nantes-i kacsa naranccsal32
Szalonnás káposzta elzászi módra (Choucroute)33
Burgonya Parmenetier módra33
Almatorta normandiai módra33
Parfé dinnyéve, Szent Jakab szigetéről34
Ki találta fel a besamelmártást?34
Besamelmártás35
Spanyolország34
Gazpacho és cocido37
Gazpacho andalúziai módra37
Gazpacho katalán módra37
Gazpacho madridi módra38
Gazpacho estremadurai módra38
Cocido cádizi módra38
Bab cocido39
Torero-leves39
Paellák40
Tavaszi paella40
Valenciai paella40
Spanyolrizs41
Borjúszelet sherryben41
Marhahús valenciai módra42
Fantáziaszelet42
"Ócska ruhák"42
Húsgombócok vörösborban43
Sertéssült madridi módra43
Pácolt comb baszk módra44
Tavaszi bárányszelet44
Csirkerecept a Kanári-szigetekről44
A spanyol salátakészítés aranyszabályai45
Spanyol saláta46
Saláta a Kanári-szigetekről46
Gesztenyepuding47
Mandulagyönyörűség47
Farsangi mézes48
Montecados48
Sangria (bólé)48
Azucarillo49
Portugália50
Tojásos paradicsomleves50
Csuka portugál módra51
Sertésszelet portugál módra52
Portugál puding52
Diópuding52
Anglia53
Uborkaleves54
Gesztenyeleves54
Bifsztek hagymával54
Sült marhahús55
Mártás, húsok locsolásához (barna mártás)55
Yorkshire-i puding56
"Apple-pie" (almás lepény)56
"Plumpuding" (karácsonyi puding)57
Rebarbaratorta57
"Marhahús-tea"58
Belgium59
Waterzoie59
Carbonade60
Nyúl szilvával60
Spárga belga módra61
Liége-i saláta61
Hollandia62
Halpogácsa62
Hering tejben63
Hutzpot63
Vörös káposzta63
Kolbászos-rizses burgonya hagymával63
Poffertjes64
Dánia65
A "smorrebrod"65
Óriás szendvics65
Három kis szendvics66
Sörleves kenyérrel66
Libaaprólék-leves67
Marhahúsragu67
Dán hagymás szelet68
Töltött sertésborda68
Vörösboros mártás68
Leveles vajastészták68
Finom dán leveles tészta (alaprecept)69
Almás táska69
Parasztlány fátyolban69
Almás-habos70
Svédország71
Kenyérleves71
Marhahátszín värmlandi módra71
Matrózhús72
Hering üvegfúvó módra72
Jansson megkísértése73
Húsgombóc füstölt szalonnával73
Sült disznóhús hagymamártással73
Rizskása svéd módra74
Smörgasbord74
Norvégia75
Heringsaláta75
Sörös mártás76
Tejfölös mártás fejes salátához76
Vafler76
Finnország77
Párolt ürühús77
Bárányhús kapormártással78
Húsgombócok tejfölös mártással78
Áfonya finn módra78
Svájc79
Schaffhauseni burgonyaleves79
Zürichi paradicsomleves80
Tessini hagymaleves80
Marhahús St.Gallen-i módra80
Bárányhús wallisi módra81
A rösti titka81
Rösti (alaprecept)82
Ementáli sajtos rösti82
Virslis rösti83
Almás kenyér83
Kenyérpuding83
Tojásos-sajtos kenyér84
Pisztráng vörösborral84
A fondue örömei84
Svájci fondue85
Sörös fondue86
Fontina fondue86
Körtekenyér87
Németország88
Hurkaleves89
Burgonyaleves - ahogyan a Fekete-erdőben főzik90
Sajtleves tojással90
Zöldségleves nürnbergi módra90
Céklaleves91
Hagymaleve hesseni módra91
Bajor májgombóc91
Körteleves92
"Ég és föld"92
Ököruszály bajor módra92
Savanyú vese93
Mandulás burgonyakrokett93
Tormás burgonya93
"Leinsweber"94
Fejes káposzta tejfölös mártással94
Vörös káposzta rajnai módra94
Berlini meglepetések95
Compó kapormártással95
Savanyú káposzta berlini módra96
Húsgolyóbis96
Kacsaleves sárgarépával96
Kenyértésztában sült sonka97
Vadhúspástétom97
A "smarni"97
Lisztsmarni98
Zsemlesmarni98
Almasmarni98
Rizssmarni99
Alma köntösben99
Ausztria100
Bécsi burgonyaleves101
Bíboros leves101
Tejfölleves102
Spárgakrémleves102
Hagymás marhahús háziasszony módra102
Marharagu103
Bécsi főtt marhahús Sacher módra103
Majoránnás marhahús bécsi módra104
Sertéssült bécsi módra104
Zöldséges párolt hús stájerországi módra104
Sertésmáj tiroli módra104
Pisztráng boros mártásban105
Magyar fogások - bécsi "átfogalmazásban"105
Bécsi szaftos gulyás106
A császárgulyás106
A fiákergulyás106
Halászlé107
Fogas (vagy Fogasch) bécsi módra107
Salzburgi nokedli108
Salzburgi nokedli bécsi változata108
Sacher-torta109
Magyarország110
Bográcsgulyás111
Csipetke a gulyáslevesbe111
Ürügulyás111
A pörköltkészítés titka112
Marhapörkölt113
Birkapörkölt114
Csirkepörkölt114
Borjúpaprikás115
Báránypaprikás vörösborral115
Paprikás csirke szegedi módra115
Szegedi halászlé116
Harcsa káposztában116
Jókai-bableves116
Tárkonyos töltött paprika (erdélyi recept)117
Tarhonyás hús kőrösi módra118
Lecsó118
Tányérhús Krúdy módra118
Sertéskaraj vadas mártásban119
Palacsintaváltozatok119
Palacsintatészta120
Hortobágyi palacsinta121
Metélőhagymás palacsinta121
Palacsinták édes töltelékkel121
Csúsztatott palacsinta122
Gundel-palacsinta122
Dobostorta123
Cseh, szlovák és felvidéki magyar konyha124
Cseh knédli vadas, párolt vagy sült húshoz124
Burgonyás knédli125
Húsos knédli125
Gyümölcsös knédli125
Ponty barna sörös mártásban126
Felvidéki csavart felsál126
Galántai csirkecomb126
Erdélyi magyar, szász, örmény, román konyha128
Vese velővel, tárkonyosan (erdélyi magyar recept)128
Szász kenyérleves tojással129
Pontyikra (román előétel)129
Kolozsvári rakott káposzta (erdélyi magyar recept)129
Ponty román módra130
Káposztás harcsa (román recept)130
Káposztás hús román módra130
Kukoricaliszt-palacsinta131
Mákos garnica131
Szamosújvári örmény mézes pogácsa131
Jugoszlávia132
Horvát almaleves133
Ponty szerb módra133
Cevapcici (Scsevabcsicsa)133
Pljeskavica134
Sült liba vajdasági módra134
Karfiolos csirke szerb módra135
Bab montenegrói módra135
Lonac boszniai módra135
Báránysült szlovén módra136
Horvát paprikasaláta136
Ajvar: szerb paprikasaláta136
Albánia137
Fokhagymaleves137
Tiranai zöldségleves137
Spenótgombóc138
Mustáros tüdő tükörtojással138
Köményes juhcomb139
Nyúl fekete mártással139
Vegyes gyümölcs139
Bulgária140
Hideg joghurtleves141
Marica-leves141
Töltött paprika bolgár módra141
Ponty bolgár módra142
Báránysült142
Gyuvecs142
Sajtmártás143
Citrommártás143
Uborkasaláta bolgár módra143
Túrórudacskák143
Alma pongyolában144
Halva búzadarából144
Görögország145
Borsos leves146
Kelvirág athéni módra146
Sajtgombóc146
Sült hal görög módra147
Sertéssült athéni módra147
Fokhagymás sertéscomb147
Görög rablóhús148
Sült csirke görög módra148
Töltött szőlőlevél148
Töltött padlizsán149
Szardellamártás149
Földiepres palacsinta149
Fügerúd150
Narancsos alma150
Sült mandularudacskák150
Boros füge150
Törökország151
Joghurtleves152
Menyegzői leves152
Paprikás hal153
Kafta153
Tálban sült kafta154
Kafta krumplival154
Nyárson sült kafta154
Kafta olajban sütve155
Főtt tyúk diómártással155
Rizses piláf155
Zöldséges piláf156
Töltött paradicsom156
Ördögmártás156
Török uborkasaláta157
Baklava (török rétes)157
Törökméz158
Grízkalács158
Orosz konyha159
Zakuszka159
Tejfölös saláta kemény tojással160
"Egészségsaláta"160
Káposztasaláta almával és zellerrel160
Gyümölcssaláta160
Hússaláta161
Vadsaláta161
Szendvicsek a zakuszkához161
Halas zakuszkafélék161
Sült sonka pirított kenyéren162
Sült virsli paradicsommal162
Bitocski tejfölösen162
Forsmak163
Borscs163
A borscs alapreceptje163
Nyári borscs164
"Borscsok"164
Ukrán borscs165
Scsi166
Zöld scsi166
Soljanka halból166
Soljanka húsból167
Bélszín Straganoff módra167
Sörben főtt felsál168
Saslik168
Bitki - húsgolyók168
Töltött libanyak169
Burgonya-sapekanka169
Töltött cékla170
Pirogváltozatok170
Marhahúsos töltelék171
Töltelék májból, tüdőből, szívből171
Halas töltelék171
Halas-rizses pirog172
Gombás pirog172
Túrós pirog172
Almás pirog173
Barackos pirog173
Sapekanka173
Vaníliakrém173
Gogol-Mogol174
Mézes Gogol-Mogol174
Gogol-Mogol gyümölcsökből174
Kína175
Húsleves (más levesekhez is felhasználható levesalap)176
Uborkás húsleves176
Hús- és zöldségleves177
Márványtojás177
Három tündér saláta177
Pekingi kacsa178
Savanyú-édes sertéshús178
Chop-suey179
Marhasült hagymaszeletekkel180
Szecsuáni kétszerfőtt180
Rántott csirke kínai módra181
Rizspuding181
Öntet rizspudinghoz181
India182
Mandulás sertéskaraj183
Sertés turcarri tojással184
Vajas csirke gombával185
Fűszeres zöldségegyveleg186
Pirított gomba186
Töltött sült uborka186
Töltött padlizsán187
Tárgymutató188

Halász Zoltán

Halász Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Halász Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv