1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Halételek

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Timp Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: Megőrzött ízek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-9614-22-X
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Halat nem lehet gyorséttermi módon készíteni és enni, állva, autóvezetés közben, két munkafázis között kapkodva. A halhoz az kell, amiben a ma embere legjobban megcsalt és meglopott, és ami testi és lelki egészségéhez nagyon is szükséges lenne: idő. Mégpedig a vízpartok és a mélység meglassuló ideje, az időtlenség ideje.

Tartalom

8 Halászat-Halászok
20 A halászlé eredete
22 Bajai halászlé
24 Kopácsi halpaprikás
26 Hal és bor
28 Dunai Halászlé
30 Tiszai halászlé
31 Bodrogközi szűz halászlé
32 Vajdasági halászlé
33 Nyíradonyi korhely halászlé
34 Halgombóc leves
3J Milotai halpaprikás
36 Tiszai pontypaprikás
37 Pontypaprikás kapros túrógombóccal
38 Pontypörkölt házi csipettésztával
39 Kecsegepörkölt gombával
42 Nyíradoni törpeharcsa-paprikás
43 Gombás angolnapörkölt tejfölös,
kapros, kecskesajtos galuskával
44 Latorca-parti halsütés
46 Szigetközi nyárson sült hal
48 Csiptetős ponty
50 A "látott hal"
52 A vízimolnár paprikás hala
54 Keszthelyi lecsós fogasfilé
55 Vonyarci fogasfilé burgonyaköntösben sütőtök pürével
56 Balatoni fogas
58 Szálkás húsú harcsafilé roston sütve, fokhagymás-zöldpetrezselymes-tökmagolajos
mártalékban, dödöllepogácsával
60 Göngyölt süllő
62 Süllőfilé ínyenceknek
63 Roston sült harcsa, mandulás vörösbormártással
64 szalonnába göngyölt harcsa, áfonyás almával
65 Pálcás harcsa halikrás galuskával
66 Töltött harcsafilé grillzöldséggel
67 Vegyes halnyárs
68 Harcsaszelet kapormártással
69 Tavaszi harcsarolád
70 Szőlővel, dióval töltött harcsa
71 Angolnatörzs fehér borsos
mártással
72 Haltartósítás
74 Halfüstölés
76 Szigetközi ecetes hal
78 Amurkolbász
79 Halpástétom
80 Tarhonyás kecsege
82 Kecsegekorona zöldségágyon
83 Lebbencses csuka
84 Dorozsmai ponty
8J Lecsós ponty
86 Göngyölt halfilé rácosan
87 Halhússal töltött palacsinta
88 Hansági csíkászat
90 Harcsa savanyú káposztával
a Tápió - vidékről
91 Pákász törpeharcsa pacsedlivel
92 Tejfölös, gombás busacsík
93 Káposztalevélbe töltött busa
94 A Sárköz halételei
96 Marosi párolt hal
98 Pisztráng kékre főzve
99 Szalonnás pisztráng
100 Székely halászok
102 Kukoricalisztben sütött pisztráng,
fokhagymamártással
104 Borok és halételek
108 Ami az asztalunkon volt, van és lesz
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv